Πρόβλημα με WinXP pro....frequent restarts

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Alexia_gr
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Alexia_gr

RetroN00b
Αντιδράσεις
0
Γεια σας και πάλι! :)

Βασικά για οποιον ξέρει να με διαφωτίσει. Έχω ένα προβληματάκι με το pc.

Εχθές βασικά έκανε 5-6 restart... έτσι από μονο του.

Σκέφτηκα μήπως έχει να κάνει με διαφορα τάσης... αλλα δεν το νομίζω.

Μετά σκέφτηκα μήπως είναι λόγο spyware/adware.

Έτσι έκανα restart σε safe mode αφού έκανα update antivirus και antispyware και "σκαναρισα" τα πάντα.

Το antispyware βρήκε 3 threats τα οποια καθάρισε.

Το antivirus δεν βρήκε τίποτα.

Έτρεξα και το System mechanic για γενικό system maintenance.

Μετά από αυτές τις ενέργειες μου, το pc τα κατάφερε για αρκετές ώρες να μείνει ανοιχτό και να μην ξανακάνει restart μέχρι και σήμεραααα.

Μου έκανε πάλι ένα restart πριν από μια ώρα.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...

Μην μου πει κανεις για μητρική και hardware γιατί από τότε που κάηκα με το χύλο φυσάω και το γιαούρτι.

Επίσης κάτι που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι στις ρυθμίσεις στο my computer->properties->advanced κάτω από system failure έχω "ξεκλικαρει" το Automatically restart για να μου πετάξει μπλε οθονίτσα αν αντιμετωπίσει το σύστημα κάποιο error.

Αυτά.... :)

Καμια ιδέα κανεις? :nervous:

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με τη σειρά:

1) Ξεκλίκαρε αυτήν την τελευταία περίεργη επιλογή (Κάνε την default).

2) Έλεγξε τη θερμοκρασία του υπολογιστή σου.

3) Δοκίμασε system restore.

4) Άλλαξε τροφοδοτικό.

Alucard είπε:
Με τη σειρά:

2) Έλεγξε τη θερμοκρασία του υπολογιστή σου.

3) Δοκίμασε system restore.

4) Άλλαξε τροφοδοτικό.
Ευχαριστώ για τις προτάσεις! :)

Έχω "ξεκλικαρει" την τελευταία, όπως είπες, επιλογή. Με αλλα λόγια ο υπολογιστής ΔΕΝ κάνει restart όταν αντιμετωπίσει κάποιο error. (εγώ το "ξεκλικαρισα" για να μου βγάλει μπλε οθόνη και να δω πιο είναι το error).

Το τροφοδοτικό (420W) είναι καινούργιο όπως και η θήκη. Έχω 2 ανεμιστήρες. Είναι η μια πλευρά τις θήκης ανοιχτή για να αποφύγω υπερθέρμανση. Μπήκα στο BIOS και είδα ότι οι θερμοκρασίες CPU και system είναι χαμηλές.

Το system restore το φοβάμαι να το κάνω....

Τι άλλο μπορεί να είναι?

To ότι είναι καινούργιο το τροφοδοτικό σου δεν σημαίνει τίποτις.

Αν δεν είναι καλής ποιότητος και από σοβαρό κατασκευαστή την πάτησες. Το πήρες μαζί με τη θήκη ή το έβαλες εκ των υστέρων;

Επίσης έλεγξε την μνήμη σου, αν δεν μπορείς να το κάνεις εσύ απευθύνσου σε κάποιο φίλο σου που ξέρει. Βάλε κάποια άλλη από άλλο μηχάνημα και τσέκαρε τι γίνεται.

Το είδος της βλάβης που αναφέρεις, είναι συνήθες τρίπτυχο. Τροφοδοτικό - μνήμη - θερμοκρασία. Αν και για μνήμη το κόβω.........

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Καταρχάς σ'αυτό με το τροφοδοτικό (ήταν ενσωματωμένο με το κουτι).

Το κουτί το έχω κανα εξάμηνο.

Την μνήμη την αναβάθμισα πρίν απο 4 μήνες. Με συμβατή μνήμη για την μητρική (1GB DDRAM PC3200). Tην αγόρασα από αγγλία αφού συμβουλεύτηκα τον ξαδερφό μου που είναι πιο ειδικός σ'αυτά από μένα.

Η θερμοκρασίες που είδα από το BIOS είναι :

CPU 53oC και System 42οC.

θα ξαναβάλω την παλιά μνήμη και θα το τσεκαρω, αλλά δεν καταλαβαίνω έτσι ξαφνικά ενώ δεν είχε πρόβλημα με την καινούρια μνήμη, απέκτισε πρόβλημα;

Όσο και να τα έχω ψάξει με υπολογιστές και hardware, δεν γίνεται πάντα κάτι μου διαφευγει.

Thanks και πάλι για την συμβουλή :)

Μετά σκέφτηκα μήπως είναι λόγο spyware/adware.Έτσι έκανα restart σε safe mode αφού έκανα update antivirus και antispyware και "σκαναρισα" τα πάντα.

Το antispyware βρήκε 3 threats τα οποια καθάρισε.

Το antivirus δεν βρήκε τίποτα.

Έτρεξα και το System mechanic για γενικό system maintenance.
Τι μου θυμησες .. πανε 3 χρονια απο τοτε :)

Λοιπόν Alexia πάμε να δούμε δυό πράγματα:

1). Τα τροφοδοτικά που δίνονται μαζί με τα κουτιά είναι κατά γενική ομολογία για πέταμα. Ούτε το ανεμιστηράκι που διαθέτουν δεν αξίζει να βγάλεις και να κρατήσεις.

2). Τις τελευταίες μέρες του καύσωνα οι βυθίσεις ήταν κάτι παραπάνω από συχνές. Ο δικός μου εξοπλισμός είναι πάνω σε σταθεροποιητή τάσης, αφενός συνεχώς έδινε ένδειξη χαμηλής τάσης (με εποτέλεσμα να γίνει διπλοφουρνιστός σε κάποια φάση, χωρίς να πάθει τίποτε μια και αυτή είναιη δουλειά του) και αφετέρου με τρέλανε στα alarms για ύπαρξη τάσης πολύ κάτω του χαμηλότερου όριου (160 Volts). Οι βυθίσεις αυτές μπορεί να προβούν καταστροφικές για ένα μηχάνημα χωρίς προστασία από ηλεκτρικές διαταραχές (βυθίσεις, spices, συνεχές σβήσιμο και άναμα λόγω ΔΕΗ) και από τα πρώτα που θα "τη φάνε" στατιστικά είναι η μνήμη.

Άλλαξε τη μνήμη και βάλε την παλιά, (που αναφέρεις ότι την έχεις) και τσέκαρε τι θα γίνει. Υπάρχει και το πολύ καλό Memtest το οποίο και μπορείς να κατεβάσεις

http://www.memtest.org/

για να ελέγξεις τον υπολογιστή σου.

Περιμένω feedback!

Επίσης δική μου συμβουλή είναι η εξής:

Δώστε 50 ευρώ και πάρτε σταθερποιητή APC όπως ο παρακάτω, (αν δεν θέλετε να δώσετε πολλά για UPS) και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152

ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Tα surge arrest πολύμπριζα αν και αναφέρονται από όλους σαν σταθεροποιητές ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ σταθεροποιητές. Αυτά κανονικά θα έπρεπε να ανομάζονται αντικεραυνικά και το μόνο που κάνουν είναι να "κόβουν" την υψηλή στιγμιαία τάση που τυχόν μπορεί να περάσει στο οικιακό δίκτυο ρευματοδότησης από πτώση κεραυνού.

Προσωπικά χρησιμοποιώ και αντικεραυνικό πολύμπριζο, πάνω στο οποίο είναι συνδεδεμένος ο σταθεροποιητής και πάνω στον σταθεροποιητή σκοπεύω να βάλω UPS. (πήγα να αγοράσω, αλλά δεν βρήκα ούτε για δείγμα από το μοντέλο που θέλω!!!!! )..

Ο σταθεροποιητής παίζει και το ρόλο του αντικεραυνικού.

Alexia_gr είπε:
Το τροφοδοτικό (420W) είναι καινούργιο όπως και η θήκη. Έχω 2 ανεμιστήρες. Είναι η μια πλευρά τις θήκης ανοιχτή για να αποφύγω υπερθέρμανση. Μπήκα στο BIOS και είδα ότι οι θερμοκρασίες CPU και system είναι χαμηλές.

Χμμμ,δηλαδη το side panel το εχεις αφαιρεσει απο οτι καταλαβα.....

Κακως διοτι,

1ον-δεν εχεις καλο airflow μεσα στο κουτι,κοινως κυκλοφορια του αερα μεσα στο κουτι δεν υφισταται...

2ον-Γεμιζεις σκονη ολα τα υποσυστηματα του PC σου χωρις λογο...

Ξαναβαλε το side panel στη θεση του...

Αν οι ανεμιστηρες λειτουργουν καλα,θα εχεις καλυτερα αποτελεσματα σε θερμοκρασιες...!

Απο κει και περα,εγω θα ελεγα,οπως ειπε κι ο pooky,οτι μαλλον για μνημη το κοβω το προβλημα,χωρις να αποκλειεται το τροφοδοτικο ασφαλως,μια και μαλλον ειναι της πλακας....

Ξεκινα με την παλια μνημη και αμα δεις οτι συμβαινει το ιδιο,δοκιμαζεις αλλο τροφοδοτικο....

και κάνε τον κόπο alexia εσύ, αλλά και οι υπόλοιποι και βάλτε το σταθεροποιητή.

Μου έχει σώσει από καταστροφή υπολογιστή που κοστίζει πάνω από 2000 ευρώ. Με 1200Va μπορεί και σηκώνει άνετα 2 PC με TFT οθόνες.

Με κάτι παραπάνω από 50 ευρώ, μια έξοχη ασφάλεα ζωής για τον εξοπλισμό σου.

Επίσης, κάνε ένα καλό στον εαυτό σου και βάλε στο μηχανάκι σου ένα επώνυμο τροφοδοτικό της τάξης των 550 Watts. Δεν κοστίζει πολύ, μπορείς να βρεις μια έξοχη μονάδα με κόστος γύρω στα 80 ευρώ, αλλά στα δύσκολα δεν θα σε απογοητεύσει.

Περιμένω νέα σου για τη μνήμη.

Συμφωνώ και με τους 2 σας.

Δυστυχώς δεν έχω ρυθμιστή τάσης που είναι απαραίτητος (με τις διακοπές και τις αυξομιώσεις της τάσης απο την ΔΕΗ έτσι κάικε η μητρική ενός παλιού μου υπολογιστή).

Απο άποψη θερμοκρασίας το κουτί έχει παντού τρύπες και πιστευω ότι το airflow είναι ικανοποιητικό γιατί ανανεώνεται ο αέρας και βγαίνει απο τις τρύπες του case.

Από άποψη τροφοδοτικού δυστυχώς αυτό μπόρεσε να αντέξει η τσέπη μου. Δεν έχω αφιερώσει και πολύ χρόνο στον υπολογιστή όσο αναφορα τον εξοπλισμό.

θα δοκιμάσω αυτό που είπε ο pooky με την μνήμη.

θα ήθελα επίσης αν μπορείτε να με βοηθίσετε σε κάτι άλλο.

Από που ρυθμίζουμε το πότε ένας υπολογιστής θα κάνει ρεσταρτ; (σε συνάρτηση βέβαια μιας cut off θερμοκρασίας) Μίπως από το ΒIOS;

Αν και δεν θέλω να κάνω mess around με το BIOS.

Τι εννοείς με το πότε ρυθμίζουμε από το Bios πότε ένας υπολογιστής θα κάνει restart?

Αν μπλοκάρει δεν θα υπολογίσει καμία ρύθμιση BIOS ειδικά αν μιλάμε για μνήμη.

Η ερωτηση μαλλον ειναι , απο που (σε ποιο σημειο του bios) ρυθμιζουμε το σε ποιες θερμοκρασιες λειτουργιας θα κανει restart το pc.

Στο BIOS (μπορεί να διαφέρει από μηχάνημα σε μηχάνημα) μπορούμε να ορίσουμε ανώτατη θερμοκρασία για τον επεξεργαστή για παράδειγμα.

Αν π.χ. έχουμε ορίσει ανώτατη θερμοκρασία 60 βαθμούς, το μηχάνημα μας θα κλείσει αυτόματα με το που θα φτάσει ο επεξεργαστής μας στην συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αλλά αυτό για shut down, όχι για restart.

Επαναλαμβάνω ότι οι ρυθμίσεις σε κάθε μητρική είναι διαφορετικές, οπότε μόνο το manual μπορεί να σας καθοδηγήσει.

Είχα παρόμοιο πρόβλημα με τον PIII 500.Όταν επανατοποθέτησα τη μνήμη (αφού πρώτα καθάρισα τις επαφές της μητρικής) το πρόβλημα εξαφανίστηκε.

pooky είπε:
Στο BIOS (μπορεί να διαφέρει από μηχάνημα σε μηχάνημα) μπορούμε να ορίσουμε ανώτατη θερμοκρασία για τον επεξεργαστή για παράδειγμα.
Αν π.χ. έχουμε ορίσει ανώτατη θερμοκρασία 60 βαθμούς, το μηχάνημα μας θα κλείσει αυτόματα με το που θα φτάσει ο επεξεργαστής μας στην συγκεκριμένη θερμοκρασία. Αλλά αυτό για shut down, όχι για restart.

Επαναλαμβάνω ότι οι ρυθμίσεις σε κάθε μητρική είναι διαφορετικές, οπότε μόνο το manual μπορεί να σας καθοδηγήσει.
Pooky επειδή ήθελες να μάθεις νέα σχετικά με το πρόβλημα του ρεσταρτ που έκανε ο υπολογιστής μου. Την μνήμη την άλλαξα με την παλιά (ολα καλά).

Καθάρισα τις επαφές τις μητρικής και ξαναέβαλα την καινούρια μνήμη.

Ο υπολογιστής δεν έχει ξανακάνει ρεστάρτ από προχθές.

Πιστεύω ότι άμα ήταν προβλημα μνήμης θα συνεχιζότανε το φαινόμενο.

ΤΟ BIOS (πληροφοριακα το λέω) μου δείχνει μόνο θερμόκρασία για shut down (και η οποια ειναι ρυθμισμένη στους 70 βαθμούς). Επιλογή default. (δεν έχω πειράξει τίποτα απο το BIOS).

Και τέλος, οι θερμοκρασία επεξεργαστή (υπολογιστής ανοιχτός πάνω απο 1 24ωρο) είναι 43 βαθμούς και system 32 βαθμούς.

Τώρα τι ήταν αυτό με τα αλλεπάληλα ρεσταρτ (μια μόνο μέρα το έκανε). Δεν ξέρω.

Αυτά.

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές και σένα αλλα και τους υπόλοιπους.

Καλη συνέχεια :wavey::user:

OK η μνήμη σου για κάποιο λόγο δεν καθόταν καλά. Την έβαλες στην θέση της. Όσο για τις θερμοκρασίες σου, μια χαρά είναι.

Alucard είπε:
Με τη σειρά:
Αυτό Αλεξία να το κάνεις οπωσδήποτε, και αν το ξαναπαρουσιάσει θα σου βγάλει τη γνωστή blue screen of death όπου επάνω αριστερά στη δευτερη γραμμή εμφανίζεται ένα μήνυμα με κεφαλαία γράμματα. Αυτό να το συγκρατήσεις και μας το ποστάρεις εδώ μέσα.

**......Και αν βγει άκρη να μου τρυπήσεις τη μύτη :D

Πίσω
Μπλουζα