Πρόβλημα στην ανάγνωση του Metal Gear Solid 2 Substance

LTLJOHNNY

RetroN00b
Joined
9 Ιαν 2012
Μηνύματα
4
Αντιδράσεις
0
Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

Έχω το ps2 από... ούτε που θυμάμαι (2001,2002,2003 κάπου εκεί), τσιπαρισμένο από την πρώτη στιγμή με το messaiah και χωρίς ΠΟΤΕ κανένα πρόβλημα είτε σε αντιγραφές, είτε σε αυθεντικά. Είμαι παλιός παίχτης όπως καταλάβατε, με ιδιαίτερη προτίμηση σε Resident (όλα), MGS κλπ, αλλά να μην σας κουράζω. Βρήκα λοιπόν σε έναν φίλο το Αυθεντικό MGS 2 SUBSTANCE και είπα να θυμηθώ τα παλιά (καλά) χρόνια. Αμ, δε.... Δεν το διαβάζει με τίποτα. Ούτε καν το αναγνωρίζει (εμφανίζει μόνο την memory card στην εκκίνηση). Μήπως έχει κάποιος καμιά ιδέα?

Ευχαριστώ, Γιάννης
 
Εχω στην κατοχη μου 3 ps2 τα δυο αγορασμενα το 2001 με το Messiah πανω.Και γω δεν εχω συναντηση κανενα σοβαρο προβλημα αλλα αυτο που αναφερεις φιλε το εχω συναντησει και γω στα αυθεντικα Final Fantasy X και το Metal Gear Solid 2 sons of liberty.Με την μονη διαφορα οτι χρειαζεται 2,3 προσπαθειες ωστε να το ξεκινησει αλλα παντα το ξεκιναει.Στην κουφια προσπαθεια με πεταει στην καρτα μνημης οπως και σενα.Αυτο ομως με το κανει σε ολα τα παιχνιδια και οχι μονο σαυτα τα 2 και με το κανει στο ps2 που εχει γραψει χιλιαδες ωρες το κοντερ του και οχι στο αλλο που ειναι σχεδον αδουλευτο.Και τα δυο με το Messiah πανω οπως ειπα.Η γνωμη μου ειναι οτι με τα χρονια και με την χρηση εχει φθαρη η κεφαλη κτλ.Δεν μπορω να το εξηγησω αλλιως.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οχι, εμένα είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει. Αμέσως μετά, έβαλα μια κόπια και έπαιξε κανονικά, και μόλις πριν λίγο έβαλα αυθεντικό παιχνίδι για να παίξει η κόρη μου και το δέχτηκε κανονικά. Και δεν συζητάμε για 2-3 προσπάθειες που λες, αλλά για πάρα πολλές. Κάπου διάβασα για αύξηση της τάσης του laser με μικρορύθμιση, αλλά μεγαλύτερη τάση σημαίνει μεγαλύτερη καταπόνηση άρα και μικρότερη διάρκεια ζωής.
 
Το πιθανότερο είναι ότι το laser είναι στα τελευταία του (και πολύ άντεξε αν το έχεις 8+ χρόνια όπως λες...)

Πάντως το αν υπάρχει πρόβλημα με το δισκάκι του MGS μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις αν το βάλεις στο drive του PC και το διαβάσεις ολόκληρο με κάποιο πρόγραμμα σαν το Nero ή το Imgburn. Αν η αναγνωση τελειώσει ομαλά, χωρίς να σου βγάλει read error το πρόγραμμα και χωρίς να ακούσεις το drive να μειώνει σε κάποιο σημείο την ταχύτητα ανάγνωσης (=τον θόρυβο που κάνει), τότε το δισκάκι είναι άψογο και δεν φταίει αυτό. Αν δεν το αναγνωρίζει ούτε το PC που κατά τεκμήριο έχει σχεδόν πάντα καλύτερο optical drive από το PS2, είναι lost case και το πετάς στα σκουπίδια.
 
Ευχαριστώ Maddog. Ίσως να είναι όπως το λες. Πάντως τα υπόλοιπα δισκάκια τα διαβάζει κανονικά. Θα δοκιμάσω όμως στο pc. Επίσης, αν όντως πεθαίνει, υπάρχει τρόπος αντικατάστασης?
 
Ok done !!!! Ένα καθαρισματάκι στην κεφαλή του laser και το διάβασε με την πρώτη......
 
Πίσω
Μπλουζα