Πρόβλημα στο boot των windows με Atomic FE Frontend.

telonio

Immense Cult RetroFigure
Joined
19 Ιουλ 2006
Μηνύματα
4.515
Αντιδράσεις
2.363
Δοκιμάζω το αρχαίο ημών Atomic FE frontend σε ένα pc που έχω στήσει με windows 7 64bit sp1. Όταν το τρέχω από το εικονίδιο συντόμευσης στο desktop το atomic τρέχει αμέσως κανονικά χωρίς πρόβλημα. Αν βάλω την συντόμευση στο startup φάκελο των windows, τότε σε κάθε boot η οθόνη γίνεται μαύρη, μετά εμφανίζει το desktop, μετά άσπρη, μετά εμφανίζει μόνο το taskbar και μετά εμφανίζει εν τέλει το atomic. Γενικά κολλάει και καθυστερεί δύο λεπτά να εμφανιστεί σωστά το fronten, πράγμα απαράδεκτο. Στο boot των windows δεν τρέχει τίποτα άλλο εκτός από το atomic fe και τον driver της κάρτας γραφικών. Συνεπώς καμία εφαρμογή δεν φένεται να καθυστερεί τα windows να ξεκινήσουν.

Έχει κανείς εμπειρία με το συγκεκριμένο frontend ή καμιά ιδέα πριν μουρλαθώ με δαύτο;
 

Μάριε θέλω να δοκιμάσεις τρία πράγματα, τα εξής δύο:

1) Κάνε ενα κανονικό boot χωρίς τη συντόμευση στα startup. Οντας στα Windows, βαλε τη συντόμευση στο startup και κάνε Logoff και ξαναμπες. Σου τρέχει σωστά;

2) Φτιάξε ενα BAT αρχείο εκεί που βρίσκεται το ΕΧΕ του frontend. Μεσα στο ΒΑΤ γράψε:

1@echo[/USER] off

ping localhost -n 10 >nul

EXEFILE

όπου EXEFILE το εκτελέσιμο που τρέχει η "προβληματική" συντόμευση. Και πλέον φτιάξε μία συντόμευση προς το BATFILE και κάνε reboot. Οταν μπεις στα windows, θα σου τρέξει ενα dos παραθυρο και αφου μείνει ανοιχτό για 10 δευτερόλεπτα, μετά θα σου τρέξει το ΕΧΕ. Για δες τώρα, σου δείχνει σωστό desktop; Αν ναι, τότε ενδεχομένως αυτό το ΕΧΕ να τρέχει προτού φορτωθεί κάποιο άλλο service ή device. Βασικά ήθελα να τρέξει το EXE με κάποια καθυστέρηση. Αν σου κάνει αυτό, μπορείς να το αφήσεις να σου τρέχει έτσι. Επίσης μπορείς να κάνεις δεξί κλικ στο shortcut και να του πεις να σου τρέχει Minimized.

 
Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση.

Το πρώτο το είχα δοκιμάσει αλλά δεν αλλάζει κάτι προς το καλύτερο. Το ίδιο κάνει και με το να κάνω το shortcut minimized. Δημιούργησα και ένα batch αρχείο και το έβαλα στο startup μαζί με το shortcut του frontend, το αποτέλεσμα είναι να κάνει ακριβώς τα ίδια στον διπλάσιο χρόνο. Από όσο θυμάμαι το Atomic FE λειτουργούσε κανονικά στα xp. Συνεπώς υποθέτω πως είναι ασύμβατο με τα 7 και κάτι πάει στραβά στο boot.
 
Μαλιστα. Δοκίμασες στο shortcut να αλλάξεις το Compatibility? Επίσης, για τρέξε το μέσα από το dosbox. Δεν ξέρω τί άλλο να προτείνω.
 
Tίποτα άστο, τα δοκίμασα όλα, για ασυμβατότητα πρόκειται. Το διέγραψα και πάμε παρακάτω.
 
Πίσω
Μπλουζα