Πρόβλημα Assign με το παιχνίδι Nethack

Lord Vek

Retro Member
Joined
11 Φεβ 2008
Μηνύματα
506
Αντιδράσεις
534
Καλημέρα σας! Αν μπορεί κάποιος γνώστης να με βοηθήσει, αντιμετωπίζω πρόβλημα που έχει να κάνει με την εντολή Assign προκειμένου να τρέξω την έκδοση του Nethack για Amiga στο WinUAE.

Η κατάσταση έχει ως εξής: Έχω δημιουργήσει ένα configuration στον WinUAE με δύο σκληρούς δίσκους Dh0 και Dh1. Ο Dh0 περιέχει το Workbench και κάποιες εφαρμογές και ο Dh1 τα παιχνίδια. Αντέγραψα λοιπόν στον Dh1 το Nethack στον φάκελο Dh1:Nethack αλλά αν το τρέξω απλά, μου ζητάει να βάλω δισκέτα (Volume) Nethack:

Από ότι είδα στο ίντερνετ αυτό που πρέπει να κάνω είναι να κάνω Assign τον φάκελο Dh1:Nethack αλλά δεν ξέρω την σύνταξη της εντολής ούτε και αν πρέπει να κάνω το Assign στο Startup-sequence ή στο Nethack.cnf που είναι το configuration του παιχνιδιού μέσα στον φάκελο Dh1:Nethack. Μέσα στο αρχείο Nethack.cnf υπάρχουν οι εξής εντολές:

PATH=NetHack:\

και

HACKDIR=NetHack:

LEVELS=Nethack:Levels

SAVE=Nethack:Save

BONESDIR=Nethack:Levels

SCOREDIR=Nethack:

LOCKDIR=Nethack:

CONFIGDIR=Nethack:

DATADIR=Nethack:

TROUBLEDIR=Nethack:

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να τρέξω το παιχνίδι θα του ήμουν υπόχρεος.
 
Η σύνταξη είναι assign {όνομα volume} {πλήρες path όπου έχει βάλει τα περιεχόμενα του volume}

Επομένως, η εντολή που πρέπει να πληκτρολογήσεις είναι η παρακάτω:

assign Nethack: dh1:Nethack/

Το Nethack.cnf άσε το ως έχει. Το startup-sequence γενικά δεν είναι καλή ιδέα να το πειράζεις. Πρώτα πληκτρολόγησε την εντολή στο Shell για να βεβαιωθείς ότι το παιχνίδι τρέχει χωρίς πρόβλημα, και στη συνέχεια κάνεις edit το αρχείο user-startup και τη βάζεις εκεί.
 
Alkis, το δοκίμασα και δούλεψε. Ευχαριστώ πολύ!!!
 
Πίσω
Μπλουζα