Πρόγραμμα για καταγραφή gameplay από videogames και ανέβασμα στο Youtube

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Λοιπον αλανια θελω μια βοηθεια.Εχω ανοιξη ενα θεμα πριν καιρο που ειχα σκοπο να τερματιζω παιχνιδια και να τα αναεβαζω στο Youtube και παραληλα στο θεμα.Δυο παιχνιδια μπορεσα και ανεβασα το Toki και το wonder boy in monsterland.Γρηγορα ομως το ολο θεμα με κουρασε γιατι ειχα τα εξης προβληματα.Εχω χρεισιμοποιηση πολλα προγραμματα οπως το Fraps που θεωρειται κορυφαιο η το camatasia studio και διαφορα αλλα και το τελικο αποτελεσμα ηταν παρα πολλα GB.Για να μπορεσω να το ανεβασω στο youtube επρεπε να το κοψω σε κομματια να το συμπιεσω και μετα να το ανεβασω.Μεχρι ομως να γεινουν ολα αυτα η ολη διαδηκασια επερνε ωρες ολοκληρες κατι που ηταν εξαιρετικα κουραστικο.Aσε που μεχρι να ανεβασω μετα τα 3,4 η 5 parts με την δυαρα γραμμη που εχω στο χωριο θα μπορουσα να ερθω στην αθηνα με τα ποδια και να ξαναγυρνουσα πισω.

Ζηταω λοιπον οποιο αλανι εχει εμπειρια απο τετοια θεματα να με πει καποιο προγραμμα εμπορικο η free δεν με νοιαζη αυτο που να καταγραφω το gameplay αλλα το τελικο αποτελεσμα να ειναι σε φυσιολογικο μεγεθος και οχι μιση ωρα βιντεο να ειναι 20 και 30 GB.Και αν χρειαζεται και καποιο προγραμμα για συπιεση μετα το αρχικο της καταγραφης να αναφερθει και αυτο.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κοίτα, δεν θα σου συνιστούσα πρόγραμμα που να αποθηκεύει το βίντεο συμπιεσμένα σε πραγματικό χρόνο γιατί αναπόφευκτα αυτό θα σου δημιουργήσει καθυστερήσεις στο παιχνίδι σου, εκτός κι αν έχεις τον υπερυπολογιστή. Το να αποθηκεύεται ασυμπίεστο το βίντεο είναι must όταν εκείνη την ώρα παίζεις. Οπότε συνέχισε με το Fraps και προμηθεύσου ένα πολύ καλό πρόγραμμα επεξεργασίας ώστε να το κάνεις πχ. xVid στη συνέχεια και να σου μειωθεί πολύ σε μέγεθος. Ποιο πρόγραμμα; Υπάρχουν πάρα πολλά, το Adobe Premiere θεωρείται κορυφαίο, εγώ χρησιμοποιώ το Power Director που είναι πιο ελαφρύ.

Φιλε αλκη αυτα που θελω να καταγραφω ειναι αποκλειστικα mame οποτε προβλημα με κοληματα συνηθως δεν παρατηρω τρεχει και στα 60fps καθως γεινεται live η εγγραφη.Δεν γεινεται ομως για μιση ωρα το τελικο αποτελεσμα να ειναι 20 και 30GB και να τρωω τετοιο ζορι γιατι εννοοιται οτι η ποιοτητα πρεπει να ειναι αξιοπρεπης.Τελικα πιστευω οτι βρηκα την λυση.Μετα απο τοσα προγραμματα που δοκιμασα βρηκα πριν λιγο ενα που για 25 λεπτα live εγγραφης το τελικο αποτελεσμα ειναι μολις 230MB.

Στο PCM Απριλιου εχει σχετικο αρθρο απο το Admiral Γκεκα για καταγραφη σε avi παιχνιδιων και ανεβασμα στο youtube, στο οποιο αρθρο η προτεινομενη λυση ειναι το Msi Afterburner

http://event.msi.com/vga/afterburner/overview.htm

video_capture2.gif

VideoCapture120418.jpg

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Thanks Nemo θα το δοκιμασω και αυτο.

Προβλημα με προγραμμα καταγραφης videogames

Εχω ενα laptop Αcer aspire 5742ZG με επεξεργαστη Pentium P6200 2,13Mhz,3 GB DD3 μνημη ram,καρτα γραφικων AMD RADEON 6370 και 320 GB σκληρο δεισκο.Δεν ειναι κανενα τερας επιδοσεων και χαρακτηριστικων αλλα για ταινιες,σειρες που βλεπω και για mame και emulators που παιζω ειναι μια χαρα.Οταν βαριεμαι και δεν εχω τι να κανω παιζω κανενα παιχνιδι στο mame το καταγραφω και το ανεβαζω στο ιντερνετ για να μαθαινουν οι νεοι και να θυμουνται οι παλιοι :D . Το προγραμμα που καταγραφω το video ειναι το Bandicam.Mεχρι χθες ολα ηταν μια χαρα σημερα που ανοιξα το λαπτοπ να παιξω λιγο με το που ξεκιναει το παιχνιδι και παταω F12 για να ξεκινησει η εγραφη με το που ξεκιναει λοιπον το παιχνιδι σερνεται.Οταν παταω ξανα F12 να σταματησει η εγγραφη ολα καλα το παιχνιδι τρεχει τελεια αν ξαναξεκινησω την εγγραφη παλι σερνεται και πηγαινει πιο αργα απο την καθηστερηση.Το θεμα ειναι τι μεσολαβησε και εγεινε αυτο γιατι μεχρι χθες ολα ηταν μια χαρα και δεν αλαξα κατι στο λαπτοπ.

Οποιο εχει καμια ιδεα για το τι μπορει να συμβαινει ας την πει.

Mηπως εχεις καποιο antivirus και εκανε εκεινη την στιγμη update?Για πηγαινε στο task manager (alt-ctrl-del) και δες το cpu usage .Δες επισης μηπως τρεχει καμια περιεργη εφαρμογη στο background..

Καλα θα σαλταρω τελειως.Λυθηκε το προβλημα και δεν μπορω να καταλαβω την λογικη του.Οταν με το εκανε αυτο δουλευα το λαπτοπ με την μπαταρια.Μολις το εβαλα κανονικα στην πριζα λυθηκε το προβλημα και ολα τελεια δεν υπαρχει το παραμικρο κολημα :shake:

ισως μειωνει τις επιδοσεις το λαπτοπ οταν ειναι εκτος πριζας.. η κατι "ετρεχε" απο πισω και σου ετρωγε πορους του συστηματος.. αν εχεις win 7 πολυ πιθανο να ετρεχε κατι απο πισω.. (μου σπανε τα νευρα συνεχεια με τις διαφορες αυτοματες λειτουργιες τον win7).. αφου εφτιαξε παντως ολα οκ!! :)

Πίσω
Μπλουζα