Πρώτο Ελληνικό περιοδικό για console games;

Dr. SLUMP

RetroMasteR
Joined
6 Απρ 2007
Μηνύματα
1.300
Αντιδράσεις
144
Την περίοδο πριν αποφασίσει να ασχοληθεί το Pixel με console gaming είμαι σίγουρος πως είχα στην κατοχή μου 2-3 τεύχη από κάποιο έντυπο, προφανώς περιοδικό, το οποίο κάλυπτε το Master System, το Game Gear και είχε λίγη ύλη από Nintendo.

Με το Pixel να αναφέρει πρώτη φορά τις κονσόλες στο τεύχος 59 (με ελαφρό σνομπισμό) και να ασχολείται σοβαρά από το τεύχος 80 όπου έγιναν και γενικότερες αλλαγές, ο κόσμος των κονσολών στην Ελλάδα ήταν αρκετά άγνωστος αλλά θυμάμαι καλά τα παιχνιδάδικα να είναι γεμάτα Master System πριν πάω δημοτικό (το τεύχος 80 ήταν του 92), ενώ ήξερα ήδη τους τίτλους από τις παρουσιάσεις των εντύπων.

Έχει κανείς ιδέα ποιο μπορεί να ήταν αυτό το περιοδικό; Δεν έχω πετύχει καμία αναφορά στο retromaniax ή οπουδήποτε αλλού πέρα από μια πρόσφατη συζήτηση στο MSN όπου το θυμήθηκε κι άλλος παλιός φίλος της SEGA.

Να σημειωθεί πως δεν ήταν διαφημιστικό της ThirdWave ή της Zegetron αλλά πλήρη έντυπα με πολλές σελίδες και διαφημίσεις... χαρακτηριστικά ένα είχε τον Alex Kidd στο εξώφυλλο και ένα άλλο τον Toad με ένα Game & Watch. Πάντως το target group ήταν η παιδική ηλικία γιατί είχε λαβυρίνθους, ενώστε τις τελείες (με τον Sonic!) και άλλα τέτοια.
 
Hταν 100% "αυτόνομο" έντυπο; Ρωτάω, διότι είχαμε π.χ. και το ειδικό ένθετο του USER για τις κονσόλες (αν και μετά έγινε ανεξάρτητη έκδοση).

Μάλλον δεν είναι αυτό που ψάχνεις όμως, διότι δεν θυμάμαι να είχε τέτοια "παιδικά παζλ"...
 
Πρέπει να ήταν αυτόνομο γιατί δε νομίζω να μου αγόραζαν περιοδικά πληροφορικής σε ηλικία 5-6 χρονών...

Επίσης ναι, το έντυπο απευθυνόταν 100% σε παιδιά. Όσο προσπαθούμε να το θυμηθούμε με τον γνωστό μου, τόσο πιο πολύ μας θυμίζει Βαβούρα (ποιοτικά) αλλά σε έκδοση με πολύ υλικό για SEGA.

Επίσης μάλλον κάνω λάθος για το Game Gear γιατί αυτό το έμαθα από το Μινιόν λίγο αργότερα. Ως θεματολογία λοιπόν είχε κυρίως Master System και λίγο Game & Watch.
 
7 χρόνια μετά από αυτό το thread, έχω βρει τουλάχιστον άλλα 5 άτομα που το θυμούνται αμυδρά, αλλά ούτε δείγμα υλικού ή έστω άλλης πληροφορίας. Παραμένει χαμένο έντυπο παρά τις προσπάθειες μου αν βρω κάτι.
 
Λογικά το περιοδικό θα κυκλοφορούσε το 1987 ή το 1990. Δεν το θυμάμαι ούτε εγώ και το πρώτο περιοδικό που θυμάμαι που είχε αρκετές σελίδες αφιερωμένες σε κονσόλες ήταν το User, που και πάλι είχε επι τον πλείστον θεματολογία για υπολογιστές. Μήπως ήταν κανένα περιοδικό που είχε κυκλοφορήσει για όχι μεγάλο χρονικό διάστημα όπως πχ το περιοδικό Sprite ή το περιοδικό Computer games;
 
Θυμαμαι περιοδικο που δεν ηταν ουτε τυπου κωμικ - πχ Μικυ Μαους -, αλλα και ουτε τα Pixel - User.

Σε αυτο πρεπει να διαφημιζαν ενα τυπου ξυστο, οπου απο τα πρωτα βραβεια ηταν το Mega Drive, στο πρωτο καιρο κυκλοφοριας του. Μιλαμε περιπου για 1991 - 1992.

Στο ιδιο ειχε διαφημισεις και μικρες παρουσιασεις για την Sega. Δεν θυμαμαι περισσοτερα, περαν του οτι ειχε ξεκαθαρα παιδικο χαρακτηρα. Σιγουρα δεν κυκλοφορουσε για χρονια, οταν ειχα παρει το Mega Drive με ενδιεφερε να αγοραζω και να διαβαζω εξιδεικευμενα περιοδικα, και δεν το ξαναειδα ποτε εκτοτε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πιθανως να ηταν κάποιο περιοδικο με μικτή ύλη, θυμάμαι διάφορα τέτοια περιοδικά εκεί στις αρχές του 91-92. Κάτι σαν κομικ με ύλη video games μέσα. Βγαινανε τοτε 5-6 τεύχη δεν πούλαγε και κλεινανε. Τώρα μετα απο τόσα χρόνια μονο απο τύχη μπορεί να βρεις κανένα τεύχος σε κανένα Μοναστηράκι
 
Σε καμία περίπτωση δεν ήταν Αλμανάκο, Σαϊνια ή ένθετο Pixel. Τα έχω όλα αυτά σε φυσική μορφή. Μιλάμε για μια έκδοση που ζήτημα να έβγαλε 4-5 τεύχη.

Αυτό που λέει ο 1@Shinobi[/USER] και ο 1@Getta Robo[/USER] είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που αναφέρομαι.

 
Ναι τέτοια περιοδικά βγαινανε κατα δεκάδες εκείνη την περίοδο. Θυμάμαι μέχρι και το Μίκι να έχει παιχνίδια για κονσόλες αν θυμάμαι καλά που δεν πρεπει να κάνω λάθος.
 
Η διαφορά είναι ότι το συγκεκριμένο ήταν κυρίως για SEGA παρά για comics ή οτιδήποτε άλλο...
 
Περιοδικό GAMEPRO;
 
Σε καμία περίπτωση, παιδιά. Μιλάμε για τρομερά σπάνια έκδοση που δεν έχω πετύχει από το 2002 που πηγαίνω Μοναστηράκι, παζάρια, κτλ...
 
Πίσω
Μπλουζα