Πυροσβεστική και αεροπλάνο Olympic Airways. Τα δύο πιό αγαπημένα μου παιχνίδια

Eagle 1

RetroMasteR
Joined
31 Ιαν 2016
Μηνύματα
1.298
Αντιδράσεις
4.581
Πιστεύω πως κάθε ένας μας έχει κάποια παιχνίδια των παιδικών του χρόνων που τα ξεχωρίζει ιδιαίτερα για τις αναμνήσεις που αντιπροσωπεύουν. Στην περίπτωσή μου είναι δύο: Α. Ένα πυροσβεστικό όχημα που μου αγόρασε ο παππούς μου το 1962 για 20 ολόκληρες δραχμές (ποσό μεγάλο για παιχνίδι την εποχή εκείνη) και Β. 'Ενα ηλεκτρικό ελικοφόρο αεροπλάνο (DC7) της Olympic Airways της Lyra που πήρα χριστουγεννιάτικο δώρο το 1967. Μοναδικό κομμάτι στο παιχνιδάδικο της επαρχιακής πόλης. Το κόστος του 135 δρχ., επίσης αλμυρό ποσό για την εποχή, για το οποίο μάλωσε ο πατέρας μου με τη μητέρα μου μια και αυτή ήθελε να μου πάρει ρούχα.....

Μια και μία εικόνα αξίζει όσο 1000 λέξεις, παραθέτω μερικές φωτογραφίες. Η πυροσβεστική δεν έχει Logo κατασκευάστριας εταιρείας, πιστεύω ότι είναι από Ανανιάδη, μια και έχω δει ένα φορτηγό στο οποίο μοιάζει. Είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από τσίγκο, ακόμη και οι φιγούρες των πυροσβεστών και οι τροχοί. Λείπει η προέκταση της σκάλας, όπως επίσης το καμπανάκι, το οποίο αντικαταστάθηκε από σχετικά παρόμοιο. Μήπως γνωρίζει κάποιος τον κατασκευαστή?

Και μία λυπηρή διαπίστωση: ΤΟΤΕ φτιάχναμε στην Ελλάδα τέτοια παιχνίδια..... ΤΩΡΑ????
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eagle 1 είπε:
Η πυροσβεστική δεν έχει Logo κατασκευάστριας εταιρείας, πιστεύω ότι είναι από Ανανιάδη, μια και έχω δει ένα φορτηγό στο οποίο μοιάζει. Είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από τσίγκο, ακόμη και οι φιγούρες των πυροσβεστών και οι τροχοί. Λείπει η προέκταση της σκάλας, όπως επίσης το καμπανάκι, το οποίο αντικαταστάθηκε από σχετικά παρόμοιο. Μήπως γνωρίζει κάποιος τον κατασκευαστή?
Τσιγκινα παιχνιδια εφτιαχνε και ο Νικολαϊδης..... ;)

Tο καμπανακι παντως πρεπει να ειναι 100% απο το πειρατικο καραβι Playmobil!!! :D

Πανεμορφα παντως και τα δυο!!! :thumbup:
 
stayros είπε:
Τσιγκινα παιχνιδια εφτιαχνε και ο Νικολαϊδης..... ;)

Tο καμπανακι παντως πρεπει να ειναι 100% απο το πειρατικο καραβι Playmobil!!! :D

Πανεμορφα παντως και τα δυο!!! :thumbup:
Πολύ ενδιαφέρουσα η παραπομπή, πράγματι, από ότι είδα, είναι δυνατή και η περίπτωση Νικολαίδη. Για το καμπανάκι, δεν θυμάμαι πλέον την πηγή, το πήρα από ένα όγκο παιχνιδιών του ανηψιού τη 10ετία του '90. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ!
 
Πάρα πολύ ωραία κομμάτια και μπράβο σου που τα κράτησες σε βάθος χρόνου. Πραγματικά κειμήλια.
 
Πολύ ομορφα τα παιχνιδια!!!
 
Πραγματικα κειμηλια οπως ειπε και johnny παραπανω!
 
Eagle 1 είπε:
Η πυροσβεστική δεν έχει Logo κατασκευάστριας εταιρείας, πιστεύω ότι είναι από Ανανιάδη...
Είναι πράγματι του Ανανιάδη!



Πηγή: "Το ελληνικό τσίγκινο παιχνίδι", εκδόσεις gramma

fire-veh.JPG
 
NIOBH είπε:
Είναι πράγματι του Ανανιάδη!



Πηγή: "Το ελληνικό τσίγκινο παιχνίδι", εκδόσεις gramma
Ευχαριστώ θερμά ΝΙΟΒΗ!!!!! Μου έλυσες μία απορία που είχα χρόνια, μια και δεν υπάρχει πουθενά Logo. Ίσως ήταν από τα πολύ πρώιμα..... Ευχαριστώ επίσης και όλους τους φίλους της retromaniax για τα θετικά τους σχόλια!
 
Πίσω
Μπλουζα