Πως τα γράφουμε τα δισκάκια?

Captain Kal

RetroNuts!
Joined
23 Δεκ 2006
Μηνύματα
1.708
Αντιδράσεις
170
Εδώ και μία εβδομάδα έχω ένα gamecube και το δοκιμάζω, αλλά έχω το εξής πρόβλημα: Δεν μπορούν να μου τρέξουν τα mini DVDs που έχω γράψει. (Περισσότερο για να δοκιμάσω το μηχανάκι, και να δω το Zelda Collection. Εάν το πάρω, θα δουλέψει e-bay :D ). Δύο τρία mini DVDs, που μου έδωσαν με αυτό, τρέχουν μια χαρά. Αυτά που έγραψα εγώ όχι. (Και γράφονται νομίζω κανονικά, γιατί αν τα ξανακάνω images τα βλέπουν οι emulators). Κάτι πρέπει να παίζει με τα δισκάκια. Χρησιμοποιώ το ImgBurn 2.4.2.0 (και όλα τα υπόλοιπα προγράμματα εγγραφής). Καμιά καλή ιδέα? :D
 
http://softmod.blog.com

Στο δεύτερο post γράφει Imgburn και ταχύτητα 1-2x

Να βρεις σωστά δισκάκια είναι το πρόβλημα επίσης.

Προσωπικά είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με τα Traxdata 4x (είναι Ritek G4), γραμμένα φυσικά σε ταχύτητα 1-2x. Νομίζω στα threads που ανέφερε παραπάνω ο Pooky αναφέρουν πολλοί και για TDK αλλά τα TDK πάνε και λίγο ανάλογα με την παρτίδα που θα πέσεις.

Εσύ σε τί δισκάκια δοκίμασες να γράψεις;
 
Άρα με τα δισκάκια κάτι παίζεται. TDK και κάποια άλλα ψιλοάγνωστα έχω δοκιμάσει. Τα ήδη γραμμένα παιχνίδια είναι σε Traxdata και Prodisc. Θα κοιτάξω μήπως βρω πουθενά τέτοια. :D
 
Από τα δισκάκια που παίρνεις βλέπε το Media-ID ή όπως λέγεται.

Τα Traxdata είπαμε είναι Ritek G04 οπότε σε όποια μάρκα βρεις τέτοιο Media ID είσαι κομπλέ.

Άλλα TDK που βγήκαν καλά όπως αναφέρουν στο mame.gr είναι CMC MAG. AF1.

Έλεγξε και το ήδη γραμμένο Prodisc που έχεις για να έχεις στο μυαλό σου άλλο ένα Media ID που είναι καλό και επίσης έλεγξε και τα Media ID από αυτά που έχεις γράψει εσύ και βγήκαν σκάρτα ώστε να ξέρεις και κάποια που δεν είναι καλά.

Στη συνέχεια προσπάθησε κατ'αρχήν να βρεις στα μαγαζιά τα δοκιμασμένα αλλιώς ψάξε στο 1ο link που σου έδωσε ο Pooky, ξεκινώντας από την τελευταία του σελίδα και γυρνώντας προς τα πίσω, και θα βρεις ένα site που έχει λίστες με μάρκες, χρώματα, Media IDs κλπ. από miniDVDs που συμπληρώνουν οι χρήστες με την εμπειρία τους στην εγγραφή GC isos ώστε να βρεις και άλλες που θα είναι καλές.
 
Ένα Sony που έγραψα σήμερα (και scratch proof παρακαλώ :D έτρεξε :cheers: :cheers: :cheers: ).

Το media id που το βλέπουμε?
 
Εγώ πάντως με το τελευταίο imgburn στη χαμηλώτερη ταχύτητα που υποστηρίζει το recorder μου (4x) είχα άψογες εγγραφές σε ps2 dvds.
 
To Lamecube είναι πολύ πιό "στριμμένο" με τα δισκάκια του από το PS2.

Αν δεν του βάλεις αυτά που του αρέσουνε, backup δεν παίζει! :)
 
Για κλωτσές δηλαδή.....
 
Για δισκάκια Wii ξέρουμε τίποτα μήπως;
 
Giama είπε:
Για δισκάκια Wii ξέρουμε τίποτα μήπως;
Νομιζω το Wii δεν παιζει καν DVD! -_- /emoticons/sleep@2x.png 2x" width="20" height="20" />!LOL ουτε που ηξερα οτι το κυβακι επαιζε mini DVD και ποσο μαλιστα οτι μπορεις να τα γραψεις εσυ ο ιδιος!LOL!Ασχετο ξερει κανεις κανα μαγαζι που να πουλαει games Gamecube?Στην Αθηνα!
 
Giama είπε:
Για δισκάκια Wii ξέρουμε τίποτα μήπως;
Tayo Yuden τα ΜΠΛΕ!!!

Αν βάλεις από τα καλά, τα κεραμικά θα σε τρελλάνει στα errors και θα κολλάνε πολλά πράγματα. Ούτε και TDK θα αρχίσει να κάνει παλαβά.

Γενικά στα Tayo Yuden τα μπλε πάντα, δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα σε τρία διαφορετικά Wiis. Οι εγγραφές που έχουν γίνει είναι πάνω από 300 και όλα δούλεψαν υποδειγματικά.

Άλλοι που συζήταγα το θέμα μαζί τους, αναφέρουν ότι όσο πιό φτηνά και φτηνιάρικα είναι τα δισκάκια τόσο πιό καλά. Όσο για τη ταχύτητα εγγραφής, όλα τα έγγραψα στην 8Χ, κανένα πρόβλημα.
 
Για Wii έγραψα τα πρώτα μου σε Ridisc (Media ID MCC - Mitsubishi, πολύ καλά δισκάκια) σε 2x και δουλεύουν άψογα. Όταν τελειώσουν αυτά, θα συνεχίσω μάλλον με Taiyo Yuden μπλε.
 
Προτείνω να πάρεις ένα full sized dvd top cover για να μπορείς να χρησιμοποιείς ΚΑΙ κανονικά dvds.

Από δισκάκια προτείνω : dvd: taiyo yuden , verbatim, και sony.

8cm dvd : maxell και ritek.
 
ολα αυτα που λετε παιζουν μονο με τσιπακι?
 
Εννοειται, με τσιπακι.

Αν και δεν ειμαστε το καταλληλο site για αντεγραμμενα.

Καλα τα λεω paspartoo? Σε προλαβα πριν βγεις και το γραψεις LOL
 
Πίσω
Μπλουζα