Πόσες παλιές κονσόλες είναι ενεργές;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Gryzor
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Gryzor

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
81
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Nielsen (full report):

Ένα 4,6% των παιχνιδο-λεπτών ήταν σε Gamecube, ενώ ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον 16.2% ήταν... σε λοιπές κονσόλες!!! Τί μπορεί να σημαίνει αυτό? Σημειωτέον ότι δεν μιλάει για φορητές, αλλά για κονσόλες σαλονιού...

Δεν μπορούμε παρά να υποθέσουμε ότι αναφέρεται στα θρυλικά SNES , Mega Drive , PS1 , Saturn (?) , N64 κτλ ! Το ενδιαφέρον είναι πως βρίσκονται στην 3η θέση !

...αααακριβώς! (; )

Γιατι να μη ειναι ρε παιδια?

Αν παρετε ως δειγμα ολους εμας εδω μεσα,το ποσοστο που δινει η δημοσκοπηση μας ριχνει κιολας :D

Και περα απο τη πλακα,ο gamer ειναι παντα gamer και δεν αποχωριζεται,ουτε παραταει ποτε τα gears του... :headbangdude:

O 30αρης+ δεν θα παταριασει το 2600,το Saturn του και γενικα τις κονσολες του επειδη προσθεσε ενα 360,PS3 στη συλλογη του. Του ειναι ρουτινα που επαναλαμβανεται καθε 4 χρονακια απο το 1980 και μετα ;)

Δεν αντιλέγω, αλλά 1 στα 5 (μαζί με το GC) να είναι παλιά κονσόλα μου φαίνεται πάααρα πολύ...

Έτσι, έτσι old school gaming FTW!!!!!!!!!!!!!!

@Gryzor: γιατί να σου φαίνεται πάρα πολύ; Εγώ πχ έχω ενεργά μονίμως το DC και το XBox και καμμία απολύτως από τις λεγόμενες next-gen κονσόλες. Το ίδιο ακριβώς trend βλέπουμε πάντως να υπάρχει και στα 10 παιχνίδια που παίζονται περισσότερο, μεταξύ των οποίων θα δεις το Sims 1, το Diablo 2 και το CounterStrike. Εντάξει, δεν είναι και ultra retro, αλλά έχουν σχεδόν μια δεκαετία στην πλάτη τους και τα 3...

ΟΤ αλλά καίγομαι να το σχολιάσω: εμένα με σόκαραν τα 10.9 δισεκατομμύρια δολλάρια που ξόδεψαν οι Αμερικάνοι για pet food...

.....και θα σοκαριστείς κι άλλο, τώρα που οι αμερικάνοι θα κάνουν τα pets τους δικό τους food γιατί δεν έχουν cent να ντερλικώσουν στα μακντόναλτς.......

Εγώ από επιτραπέζιες κονσόλες έχω ενεργό το DC και το Wii. Το DC δεν θα το αφήσω ποτέ. Απλά.

To 16.2% το κουβαλαει και μονο του το Atari 2600! ;)

Θα ηταν πολυ ενδιαφερον αν βλεπαμε και ενα αντιστοιχο poll με το τι χρησιμοποιειται περισσοτερο απο τα παλια μας home 8 και 16bit!! Εκει θα γινοταν σφαγη και θα αρχιζαν παλι τα Holy Wars απο τις αντιστοιχες παραταξεις!! :)

Pooky είπε:
.....και θα σοκαριστείς κι άλλο, τώρα που οι αμερικάνοι θα κάνουν τα pets τους δικό τους food γιατί δεν έχουν cent να ντερλικώσουν στα μακντόναλτς.......
Με 1.40$ το γαλονι βενζινη (4 λιτρα), μαλλον παραπερισσευουν τα σεντς! Καθε αλλο παρα για κριση και πρασινα αλογα μιλαμε.. :)

Maddog είπε:
@Gryzor: γιατί να σου φαίνεται πάρα πολύ; Εγώ πχ έχω ενεργά μονίμως το DC και το XBox και καμμία απολύτως από τις λεγόμενες next-gen κονσόλες.

Μα τώρα είσαι σοβαρός και παίρνεις τον εαυτό σου και την παρέα μας σαν δείγμα;

...

Αν όντως μιλάμε για παλιές κονσόλες σημαίνει δύο πράγματα: ότι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό των παλιών gamers δεν αναβαθμίζουν, και ότι συνεχίζουν να παίζουν, δεν τις έχουν απλά να κάθονται.

Όμως, επειδή η έρευνα μιλάει για *λεπτά παιξίματος* και δεδομένου ότι οι παλιές κονσόλες ευνοούν περισσότερο το casual gameplay, αυτό δείχνει ότι είτει οι παλαιότεροι παίζουν πολύ πιο μανιωδώς (πολύ αμφιβάλλω) ή ότι αυτό το 'λοιπά' μεταφράζεται σε πολύ περισσότερες κονσόλες, όπου και αρχίζω να έχω μεγάαααλες αμφιβολίες...

Οχι.

Απλα υπαρχουν καμια 60αρια εκατομυρια nextgen κονσολες και καμια 500αρα+ εκατομυρια previous gen.

Και ερωτω ξανα,οταν παιρνεις νεο κονσολι,ξηλωνεις απο τα scart το παλιο??

Και ουτε για το casual συμφωνω...(πχ τα RPG παλια ηταν απο 50ωρες και πανω,δεν νοουνταν RPG των 8 ωρων οπως παιζει με την τελευταια γενια)

Πάμε πάλι: δεν μιλάμε ότι απλά υπάρχει η κονσόλα και ότι δεν έχει ξηλωθεί, αλλά ότι ένα στα 5' παιχνιδιού είναι σε αυτή. Είναι τελείως διαφορετικό.

Άσε που, ε ναι, η συντριπτική πλειοψηφία όταν αναβαθμίζει ξαποστέλνει την παλιά. ΜΗΝ κοιτάς εμάς βρε χριστιανέ!

Όσο για το casual... το ξεχειλώνεις ελαφρώς :D Πες μας ότι οι τελευταίας γεννιάς είναι casual επειδή έχουν και τα online παιχνιδάκια τώρα :)

Η τελευταια γενια εχει σαφως μικροτερης διαρκειας παιχνιδια απο τις 3 τελευταιες.

Πλεον το 6ωρο ως διαρκεια παιχνιδιου ειναι θεωρειται ΟΚ!!

Ας κυκλοφορουσε κανα RPG με τετοια διαρκεια το 1992 να δεις τι ντοματα και ζαρζαβατικο θα επεφτε!

Προσωπικα ο χρονος μου ειναι παντα μοιρασμενος...

Δεν έχω εμπιστοσύνη σε τέτοιες έρευνες. Στo report δεν αναφέρεται ο τρόπος που διεξήχθη η έρευνα και ποιο ήταν το ερωτηματολόγιο.

Μου θυμίζει κάτι "έρευνες" για ηλεκτρονικά παιχνίδια που βγάζουν το μισό πληθυσμό gamers, ότι οι μισές είναι γυναίκες, ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 40 και κάτι άλλα τέτοια απίστευτα. Αν σε ρωτάνε αν παίζεις παιχνίδια και βάζουν μέσα και την πασιέντζα των Windows είναι λογικό να βγαίνουν τέτοια αποτελέσματα που απέχουν παρασάγγας της πραγματικότητας.

Θα συμφωνήσω με τον leon γιατί πιστέυω πως η πλειοψηφία των παλαιών gamers δεν προλαβαίνουμε ούτε να φτύσουμε πόσο μάλλον να πιάσουμε και τους χρόνους gameplay που λέει!!

Εγώ μάλλον για τελευταίο θα το έβαζα....

Μα φυσικα ειναι ενδεικτικες.Εδω σε εκλογικο σωμα λιγων εκατομυριων και με 5-6 επιλογες μονο και εχουμε τεραστιες αποκλισεις.

Το μονο που μας προσφερει η ερευνα αυτη, ειναι το να μας επιβεβαιωσει οτι καποιος κοσμος συνεχιζει να ασχολειται και με τις παλιοτερες κονσολες καθως και μια χοντρικη "μαντεψια" στη διεισδυση των nextgen μεταξυ τους.

Παιδιά, δεν διαφωνώ με τα λεγόμενά σας, αλλά μιλάμε για Nielsen. Αν υπάρχει κάτι που να προσεγγίζει το έγκυρο, αυτό είναι. Όποιος έχει δουλέψει σε εταιρία καταναλωτικών προϊόντων και έχει χρησιμοποιήσει τα reports τους, ξέρει...

Με μία πισινή βέβαια. Στο site οπωσδήποτε αναφέρει διεξοδικά τη μεθοδολογία.

ΟΚ, πολύ ενδιαφέρον και να προσθέσω και εγώ στα όσα ακούστηκαν ότι μεγάλο ρόλο παίζουν πια α) πόσες τηλεοράσεις υπάρχουν στο σπίτι και β) τί σόι τηλεοράσεις υπάρχουν στο σπίτι και ξεκινάω την ανάλυση μου όσον αφορά εμένα προσωπικά ανάποδα:

β) Στο γραφείο μου έχω μία 32" TFT στην οποία οι παλιές κονσόλες δείχνουν ελεεινές από άποψη γραφικών οπότε άμεσα πήραν πόδι (ήτοι καινούργιες τηλεοράσεις και καινούργιες κονσόλες = εικόνα HD - το retro παίρνει πόδι).

ΑΛΛΑ

α) Επειδή το γραφείο είναι δυστυχώς κοινόχρηστος χώρος, ήτοι τον χρησιμοποιεί και η συζυγάτα μου, όποτε διαβάζει για το Πανεπιστήμιο της, παίρνω πόδι και εγώ οπότε πάω και βολεύομαι στο σαλόνι που παραμένει ακόμη μία 32" CRT όπου οι παλιές κονσόλες δείχνουν όνειρο επάνω της.

Κάπως έτσι μοιράζεται και ο δικός μου χρόνος. Πάντως κατά ποσοστά χρόνου παιχνιδιού όσον αφορά εμένα προσωπικά, πλέον η συντριπτική πλειοψηφία (μπορεί και άνω του 95%) είναι στις νέες κονσόλες (XBox 360 και PS3) και πολύ λιγότερο στις άλλες (XBox και DC).

Πίσω
Μπλουζα