Πώς ήταν διακοσμημένο το παιδικό μου δωμάτιο;

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.255
Αντιδράσεις
6.013
Με αφορμή το θέμα ''Πώς ήταν διακοσμημένο το εφηβικό μου δωμάτιο;'' άνοιξα αυτό το thead. Θυμάμαι στο σπίτι που μέναμε, σε άλλο δωμάτιο κοιμόμουν και σε άλλο πέρναγα τις ώρες της ημέρας. Το δωμάτιο είχε το γραφείο όπου διάβαζα, μια ντουλάπα, ένα ντουλαπάκι όπου έβαζα τα παραμύθια μου, ένα κρεβάτι για τη γιαγιά και καδράκια στο τοίχο. Στο δωμάτιο έστρωνα τα playmobil, τις bibibo και τα πόνυ και έπαιζα με τις ώρες. Αργότερα όταν μετακομίσαμε, το δωμάτιό μου είχε κρεβάτι, κομοδίνο, γραφείο, βιβλιοθήκη με κούκλες και βιβλία καθώς και ντουλαπάκι, ντουλάπα και στον τοίχο μια αφίσα του Jordie (αργότερα αντικαταστάθηκε από αφίσα της Helene!). Το δωμάτιο είχε επίσης και μεγάλη βεράντα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
στον κεντρικό τοίχο μια τεραστια σημαια της ΑΕΚ όπως και δυο κασκόλ.επίσης πολλές αφίσες απο το ΜΠΛΕΚ όπως ιπποτης της ασφαλτου,Ντιουξ,Μαρκο Φαν Μπαστεν,Τομ Κρουζ στο TOP GUN,κ.α στη βιβλιοθήκη υπήρχε όλοι η σειρά των μυστικών επτά (εκπληκτική σειρά) όλα τα βιβλία του Ιούλιου Βερν,διάφορα machbox αυτοκινητάκια ,playmobil ,τερατομάχοι κλπ.απο πάνω απο τη βιβλιοθήκη είχα τα επιτραπέζια.hotel ,κερδιστε χανοντας,μονοπολη κ.α ολοκληρώναν το σκηνικό το παιδικού μου δωματίου
 
δυστυχ'ως δεν είχα ποτέ δικό μου δωμάτιο... πάντα στην απ' έξω

ευτυχώς δικαιώθηκα πλέον εφόσον τα παιδιά μου έχουν δικό τους δωμάτιο ;)
 
Το δικό μου το δωμάτιο, που ήταν κοινό με την αδερφή μου, δεν είχε καμιά ιδιαίτερη διακόσμηση. Για την ακρίβεια ο τοίχος από την πλευρά μου είχε μόνο ένα ρολόι. Η αδερφή μου κάποια στιγμή στον τοίχο της είχε κρεμάσει μια πλαστική φιγούρα του Δρακουμέλ με την Ψιψινέλ που μεγαλώνοντας την έβγαλε.
 
Kαι το δικό μου δωμάτιο ήταν κοινό με τον αδερφό μου και δεν είχε τίποτε ιδιαίτερο γιατί εκείνα τα χρόνια μέναμε με ενοίκιο και όπως καταλαβαίνετε δεν είχαμε και πολλά περιθώρια για αλλαγές.Αν κάποιος το έβλεπε θα το θεωρούσε πολύ τυπικό χωρίς να του αποτυπωθεί κάποια εικόνα.Αν και νομίζω πώς στις μικρές ηλικίες,οι περισσότερες κοπέλες έχουνε τα δωμάτια τους ξεχωριστά(εννοώ στολισμένα με αφίσες,με χρώματα κτλ) ενώ μόνο λίγα από τα αγόρια,αλλά μπορεί και να κάνω λάθος.
 
Επειδή αλλάξαμε 3-4 σπίτια όσο ήμασταν παιδιά δεν μπορώ να πω ότι μου έχει μείνει στο μυαλό η διακόσμηση του κάθε δωματίου των σπιτιών που είχαμε μείνει.Ετσι κι αλλιώς όταν σταθεροποιήθηκαμε μέχρι σήμερα στο δικό μας σπίτι ήμουν ήδη 15 προς 16 και ο αδελφός μου 17 στα 18. Το κοινό στοιχείο σε όλα τα δωμάτια των σπιτιών που έμεινα ήταν σίγουρα η ξύλινη βιβλιοθήκη με τα σχολικά βιβλία και την εγκυκλοπαίδεια Ήλιος (το ίντερνετ της εποχής) ,δύο κρεβάτια (το δικό μου και του αδελφού μου, τηλεόραση δεν είχαμε ποτέ στο δωμάτιο με εξαίρεση την διετία 1990-92 (στο προτελευταίο σπίτι δηλαδή που βάλαμε την τηλεόραση την παλιά ασπρόμαυρη και την έγχρωμη μετά στο δωμάτιο γιατί εκεί ήταν το πιο κοντινό μερος που πέρναγε το καλώδιο της κεραίας) .Κάτι άλλο χαρακτηριστικό δεν είχε το δωμάτιο μου,ούτε καν ραδιοκασετοφωνο.
 
Όντας και γω μεγαλωμένη στις δεκαετίες του 70 και 80 το δωμάτιό μου δεν είχε ιδιαϊτερη διακόσμηση. Είμασταν τρία παιδιά στο παιδικό δωμάτιο. Η διακόσμηση του δωματίου ήταν το χρώμα των τοίχων, τα καδράκια (άλλα την δεκαετία του 70, άλλα το ογδόντα) και αυτά ήταν λίγα, οι βιβλιοθήκες-γραφεία που ήταν ένα έπιπλο φτιαγμένο από σουηδικό ξύλο, ράφια πάνω από τα κρεββάτια (!!!!!) με άλλα βιβλία (εξωσχολικά όπως έλεγαν τότε) και δύο τρία κουκλάκια. (Στο δεύτερο μισό των 80ς τα κουκλάκια αντικατασταθήκαν από λούτρινα που ήταν στη μόδα). Αν συνυπολογίσουμε και τις εμπριμέ κουβέρτες των 70ς και τις παπλωματοθήκες που ήταν πολύχρωμες και με λαχούρια το 80, έ πόσο πια να αντέξεις άλλη διακόσμηση.
 
Μοιραζόμασταν το δωμάτιο με την αδελφή μου. Είχε ένα διώροφο κρεβάτι με σκάλα, αφίσες στους τοίχους, playmobil και αυτοκινητάκια, κούκλες και Bibi-Bo, εγκυκλοπαίδειες (για σας παιδιά), μπαμπούσκες, ένα ψυχεδελικό φωτιστικό με νερό και 2 μεγάλες κοκάλινες γυμνές αραπίνες που πήγαινα και τις άγγιζα μικρός (!?). Και ντάνες κόμικ στο πάτωμα. Στα 80s είχε τηλέφωνο duplex, τηλεόραση, βίντεο, computer, και στέρεο.
 
Μοιραζόμασταν το δωμάτιο με την αδελφή μου. Είχε ένα διώροφο κρεβάτι με σκάλα, αφίσες στους τοίχους, playmobil και αυτοκινητάκια, κούκλες και Bibi-Bo, εγκυκλοπαίδειες (για σας παιδιά), μπαμπούσκες, ένα ψυχεδελικό φωτιστικό με νερό και 2 μεγάλες κοκάλινες γυμνές αραπίνες που πήγαινα και τις άγγιζα μικρός (!?). Και ντάνες κόμικ στο πάτωμα. Στα 80s είχε τηλέφωνο duplex, τηλεόραση, βίντεο, computer, και στέρεο.
Αααα εσυ παιδάκι μου είχες όλα τα κομφόρ! Τηλεόραση, βίντεο και γυμνές αραπίνες.
 
Σκέφτηκα, να την αναφέρω ή όχι αυτή την λεπτομέρεια....Δεν βαριέσαι :fafoutis:
 
Πίσω
Μπλουζα