Πώς μου έβγαλαν το πρώτο μου δόντι

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Maverick
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Maverick

Retro Member
Αντιδράσεις
39
τα πετούσαμε στα κεραμίδια;

τα βάζαμε κάτω από το μαξιλάρι μας;

τα φυλούσαμε σ’ ένα κουτάκι;

Ήταν κάτι πολύ δικό μας που μας εγκατέλειψε με βίαιο ή λιγότερο βίαιο τρόπο…

Όσο κι αν στη θέση τους γρήγορα ήρθε κάποιος άλλος, η ώρα αυτή του αποχωρισμού θα μείνει στη μνήμη μας…

Εγώ πάντως ακόμα και σήμερα το πετάω στα κεραμίδια, όταν πρόκειται για μη οδοντιατρική εξαγωγή!

το δοντάκι δεμένο με σχοινάκι..ακόμα το θυμάμαι...

Το επόμενο αποφασισα να το βγαλω μόνη μου καθισμένη στον νιπτήρα(ναι με άντεχε...γιατί αν καθίσω τώρα...)και κοιτάζοντας το στόμα μου στον μπλέ καθρέφτη του μπάνιου μας!

Θυμάμαι ότι το έβαζα κάτω απο το μαξιλάρι όπως μου είχαν πει οι γονείς.

δεμένο με κλωστή και κλααατς.... τραντάχτηκε το κεφάλι μου! Ψυχικό τραύμα εως σήμερα... Τί απέγινε μετά ούτε θυμάμαι. Το πήρε η μάνα μου και τί το κανε?? ποιός νοιάζεται? Να περάσει ο πόνος και το αίμα ήθελα μόνο!

:)

Το πρωτο μου δοντι το εβγαλα, μονο οταν επεσε μονο του απο το στομα μου.

Δεν ακουγα ουτε τις απειλες του μπαμπα, πως πρεπει να το βγαλω, ουτε τις προειδοποιησεις της μαμας πως θα το καταπιω στον υπνο μου.

Ειχα (και εχω) υπερβολικη φοβια στον πονο, οποτε.. μεχρι και ξυλο με κλωτσες γρατσουνιες και οτι αλλο επεσε, προκειμενου να μη με πλησιασουν και μου το βγαλουν.

Τελικα επεσε μονο του (οπως και ολα τα υπολοιπα) μια μερα καθως ετρωγα.

Το εριξα στα κεραμιδια (αν δεν αλλαζαμε σκεπη, θα επαιρνα ορκο πως ακομη εκει βρισκονται ολα)

Το πρώτο μου δόντι βγήκε από ένα κόκαλο που μάσησα καταλάθος.Ήταν έτοιμο να βγει όμως!Μετά το πέταξα σε κεραμίδια (ήμουν σε χωριό τότε διακοπές).Και τα άλλα δόντια τα πετούσα σε κεραμίδια,αν τύχαινε να βρούμε κανένα σπίτι με κεραμίδια.

Συνήθως λέγαμε : Κουρούνα πάρε το δόντι μου και δως μου σιδερένιο

Ποτέ δεν είχα καταλάβει τι είναι η κουρούνα.Αρχικά νόμιζα ότι λέει "γουρούνα"

η φραση (σε μας) ειναι : παρε κοκαλιένο και δωσμου σιδερένιο

Κουρουνα ειναι ενα μαυροπουλι (σαν το κοράκι). Και.. λογικο να το λετε γιατι σαν ολα του ειδους, αρπαζουν τα φανταχτερα πραγματακια

αν θυμαμαι καλα, νομιζω το καταπια τρωγωντας μπανανα... οποτε δεν το εβαλα κατω απο το μαξιλαρι μου. βασικα δεν θυμαμαι να ειχα βαλει ποτε δοντι κατω απο μαξιλαρι... αλλα η μανα τα κραταγε σε ενα κουτακι.

Εμένα μου το έβγαλε μια οδοντίατρος στις διακοπές μας στις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα. Έτρεχα κλαίγοντας για να μη μου το βγάλει ο πατέρας μου και μπήκα στο σπίτι της για να γλυτώσω. Πού να ήξερα όμως ότι μπήκα στο στόμα του λύκου;

Με γράπωσε ο άντρας της και έκανε η καλή κυρία μια εξυπηρέτηση στον πατέρα μου βγάζοντάς τον από τη δύσκολη θέση...

Δε θα την πετύχω πουθενά;

Δεμένο σε κλωστή που η άλλη της άκρη ήταν δεμένη στο πόμολο της πόρτας.

Έδωσα μια δυνατή σπρωξιά στην πόρτα και αυτό ήταν :D Μετά το πέταξα στα κεραμίδια ενός νηπιαγωγείου (ήταν το μόνο κτήριο με κεραμίδια στην γειτονιά)

Το δικο μου μονο του βγηκε, παρα τις φιλοτιμες προσπαθειες μου, να προσεχω μην φυγει (μονο κολλα που δεν του εβαλα.... :P ). Πιστευα πως μου ελεγαν ψεματα πως θα βγει καινουργιο. Πηρα μια πικρα.....

Αν κατάλαβα καλά, το να το πετάς στα κεραμίδια ήταν κάποιο είδος εθίμου; Δεν το είχα ξανακούσει. Συμβόλιζε κάτι αυτό;

Εγώ το έβαζα κάτω από το μαξιλάρι, τυλιγμένο σε χαρτοπετσέτα και το πρωί έβρισκα χρήματα α/α... :)

Δε θυμάμαι ποιός μου έλεγε η γιαγιά μου πως θα περνούσε να το πάρει όταν κοιμόμουν αλλά ποτέ δεν έπαιρνα χαμπάρι την ανταλλαγή... :sleep:

Θυμάμαι μιά άλλη φορά που το έχασα την ώρα που έτρωγα πατατάκια στο σινεμά (Το χαμίνι) και νόμιζα πως στο τσακ δεν είχα καταπιεί πετρούλα που βρισκόταν στη σακούλα... #)

alkis21 είπε:
Αν κατάλαβα καλά, το να το πετάς στα κεραμίδια ήταν κάποιο είδος εθίμου; Δεν το είχα ξανακούσει. Συμβόλιζε κάτι αυτό;
Ναι!

το πετάς στα κεραμίδια και ζητάς από τους ποντικούς που συχνάζουν εκεί να σου το πάρουν και να σου φέρουν ένα καινούριο δυνατό και κοφτερό σαν τα δικά τους!!!

"πάρε κοκκαλένιο και δως μου σιδερένιο"

μαλλον ειμαι η εξαιρεση γιατι εμενα ηταν 2 τα πρωτα δοντια(τα 2μπροστινα) που εβγαλα κι οχι ενα..οπως καταλαβαινετε διπλος ηταν κι ο φοβος μου :precry2:

ημουνα σαν κουνελακι..με κυνηγουσαν για να μου τα βγαλουν,αλλες φορες μου τα εδεναν με σκοινι και μου ελεγαν "κατσε να στα τραβηξουμε" ναι καλα,σιγα να μην καθομουνα.. αφου ειδαν κι αποειδαν μου ελεγαν "τραβηξε τα μονη σου"..

Με τα πολλα μια μερα με πλησιαζει η θεια μου κι εκει που ετρωγα ησυχα ησυχα την αυγοφετα, μου τα βγαζει..κλαμα εγω,μετα ομως ησυχασα(προς το παρον)..

Μετα θυμαμαι που τα πεταξε η γιαγια στα κεραμιδια μιας αλλης θειας μου (ηταν και ειναι και γειτονισσα) και ειπε "παρτα κοκκαλενια και δωσμου σιδερενια"

καλα το τι δοντι εχει πεταχτει στα κεραμιδια της θειας δε μπορειτε να φανταστειτε γιατι εκτος απ τα δικα μου ηταν κι αυτα απ τα ξαδερφια μου κι αργοτερα αυτα της αδερφης μου!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα δυστυχώς μου το έβγαλε η γιαγιά μου και επειδή τα δαχτυλά της ήταν μεγαλύτερα και από τα δύο μπροστινά μου δόντια βγήκαν και τα δύο μαζί.. Δύο σε ένα που λέμε..

Πολύ εύκολα, θα έλεγα! :)

Το "μάσησα" μαζί με τη μαστίχα!....

Άλλες μέθοδοι περιλάμβαναν κούνημα μέχρι τελικής πτώσης (είτε του δοντιού, είτε δικής μου! :P ) & δέσιμο σε πόρτα - παράθυρο!....

Wicked! :diablotin:

Πωπωωω... οδυνηρό θέμα ανοίξατε! Αλλά θα συμμετάσχω.

Το πρώτο μου δόντι το έβγαλα μόνος μου, αφού με έπρηξε η μάνα μου να το βγάλω, γιατί ήταν έτοιμη να μου το βγάλει εκείνη. Οπότε κάθισα στο νιπτήρα του μπάνιου και κούνα κούνα (πόση ώρα όρθιος, είχα βαρεθεί) βγήκε. Δε θυμάμαι να πόνεσα, μόνο λίγο το αίμα σιχάθηκα, γιατί το φοβάμαι και με αηδιάζει.

Το δεύτερό μου δόντι το έβγαλα στο ξαφνικό άθελά μου. Έπαιζα με ένα σκοινί που είχα κρεμάσει στο πάνω κρεβάτι (είχαμε διώροφο, και όχι, δεν προσπαθούσα να κρεμαστώ!) και όπως το είχα τεντωμένο, δε θυμάμαι αν δάγκωσα το σκοινί, βλέπω το δόντι μου στο πάτωμα. Ούτε πόνος, ούτε ιδιαίτερο αίμα. Οπότε τη γλίτωσα!

Δε θυμάμαι τι τα έκανε η μητέρα μου τα δόντια. Νομίζω ότι τα πετούσε στη στέγη του σχολείου μου, που είχε κεραμίδια. Εγώ και να θελα δεν θα μπορούσα να τα φτάσω εκεί πάνω.

Το σχετικό κόλπο με το σχοινάκι και την πόρτα το ήξερα. Σκεφτόταν η μάνα μου να το εφαρμόσει πάνω μου, αλλά αρνιόμουν πεισματικά. Όταν πρόσφατα έκανα εξαγωγή και στους 4 φρονιμήτες, το είπα για πλάκα στον οδοντίατρό μου, γιατί κανά δυό φρονιμήτες με είχαν αγαπήσει πολύ και δεν ήθελαν να βγουν...

Με κλωστή η γιαγιά μου...μια ακαριαία κίνηση και τσακ! Αλάνθαστη μέθοδος τελικά!

Πίσω
Μπλουζα