Πώς το αποφάσισαν;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας αριαδνη
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Μαλιστα, ο πατερας της Καρεζη δε συγχωρεσε ποτε τελικα την κορη του για την επιλογη της να ακολουθησει το επαγγελμα της ηθοποιου.

Οταν το 1962 η Τζενη παντρευτηκε το Ζαχο Χατζηφωτιου, ο πατερας της δεν εμφανιστηκε στην εκκλησια.

bambinella 100 είπε:
Μαλιστα, ο πατερας της Καρεζη δε συγχωρεσε ποτε τελικα την κορη του για την επιλογη της να ακολουθησει το επαγγελμα της ηθοποιου.Οταν το 1962 η Τζενη παντρευτηκε το Ζαχο Χατζηφωτιου, ο πατερας της δεν εμφανιστηκε στην εκκλησια.
κατι που θα σου αρεσει, συμβουλες από την τζενη για έφηβες!

http://ola-ta-kala.blogspot.gr/2013/07/16_28.html#more

ο ζαχος χατζηφωτιου είπε πως η τζενη εζησε δυσκολα παιδικα χρονια

παιδια το μπλογκ αυτό το όλα τα καλά χωρανε εχει ρετροθησαυρους, αξιζει

Ωραίο άρθρο Αριάδνη! Από σένα έμαθα και αυτό το μπλογκ, που όντως φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Περίεργες πληροφορίες αυτές για την Αλίκη, γιατί το είπε αυτό με το χαστούκι του πατέρα της όταν ήταν 15 χρονών; :o Ήμουν σίγουρη ότι ήταν πολύ μικρή όταν τον έχασε, όντως κατά τη διάρκεια της Κατοχής, αφού ήταν πολιτικός, φίλος των Γερμανών και για πολιτικούς λόγους δολοφονήθηκε. Για τον πατέρα της Τζένης θυμάμαι ότι είχα διαβάσει ότι ξανασυναντήθηκαν όταν γέννησε το γιό της μόνο, ότι πήγε σπίτι τους, άφησε χρήματα για το μωρό κι έφυγε χωρίς πάλι να κάτσει να μιλήσουν. Μα πραγματικά, τι ανόητη νοοτροπία που είχαν οι γονείς για το επάγγελμα του ηθοποιού, και μάλιστα μέχρι πολύ αργά, νομίζω μέχρι και τα 80's. Kαι ακόμα πιό αργά για μερικούς, όπως στη δική μου περίπτωση. Συμπάσχω λοιπόν όλους τους ηθοποιούς μας που πέρασαν τέτοιες συγκρούσεις, γιατί κάπως έτσι έγινε και με μένα. Από μικρή το πρώτο επάγγελμα που με τραβούσε σαν μαγνήτης ήταν η ηθοποιία, οι καθηγητές επίσης με παρότρυναν να το ακολουθήσω γιατί είχαν δει ότι μου ταιριάζει, αλλά δεν με άφησαν με τίποτα οι γονείς μου.

......ο Γιάννης Βογιατζής γεννήθηκε το 1927 στο Αιτωλικό, αλλά την παιδική και εφηβική του ηλικία την πέρασε σε διάφορες πόλεις επειδή ο πατέρας του ήταν δικαστικός και η οικογένειά του τον ακολουθούσε στις μεταθέσεις του. Έτσι, ο Γιάννης Βογιατζής έζησε ως παιδί στο Αλιβέρι της Εύβοιας, στα Λεχώνια της Μαγνησίας και στο Πλωμάρι της Λέσβου. Στο Αλιβέρι είδε για πρώτη φορά θέατρο από τον θίασο Παλαιολόγου, ενώ ο δάσκαλός του τού έδωσε τον πρώτο του ρόλο: τραγουδούσε "Μηχανικός θέλω να γίνω/αυτό πολύ με συγκινεί./Μα αν πάλι σέκος απομείνω/αν με πλακώσει η μηχανή;"...

στον Ταχυδρόμο το 2010 ανέφερε δυο περιστατικά που έμειναν στη μνήμη του από εκείνη την περίοδο. Το πρώτο ήταν μια αντιστασιακή εκδήλωση μαθητών γυμνασίου της Κέρκυρα που τραγουδούσαν τον Εθνικό Ύμνο και φώναζαν "Κάτω οι Ιταλοί" ώσπου τους διέλυσαν οι Ιταλοί κλωτσώντας τους (ο Βογιατζής σώθηκε μπαίνοντας τυχαία σε ένα σπίτι, τους ιδιοκτήτες του οποίου ευχαριστούσε συγκινημένος χρόνια αργότερα όταν επισκέφτηκε με θίασο το νησί). Το δεύτερο περιστατικό ήταν το κάψιμο του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας στη διάρκεια ενός γερμανικού βομβαρδισμού το 1943. Ο πατέρας του Βογιατζή του έλεγε να τρέξουν στο καταφύγιο για να σωθούν, αλλά εκείνος κοιτούσε με δέος το φριχτό θέαμα της καταστροφής.

Ίσως είχε ήδη αποφασίσει ότι θα γίνει ηθοποιός, για αυτό και τον σημάδεψε η καταστροφή του θέατρου.Ο πατέρας του διαφωνούσε βέβαια με την επιλογή αυτή (για πολλά χρόνια αρνούνταν να παραδεχτεί ότι ο Γιάννης Βογιατζής ήταν γιος του όταν τον ρωτούσαν--αρνούνταν επίσης να παραδεχτεί ότι ήταν συγγενής του και ο τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής) αλλά η μητέρα του ήταν σύμμαχός του. Ο Βογιατζής είχε είδωλο τον Δημήτρη Χορν. Θυμάται ότι μια μέρα πήγε και του είπε: "αν κάνω για το θέατρο, θα γίνω ηθοποιός. Αν δεν κάνω, πάλι θα γίνω." Ο Χορν του απάντησε: "Κάνεις!" και ο Βογιατζής πήγε στη σχολή. Φοίτησε πάντως και στην Ανωτάτη Εμπορική.
http://vlahopoulou.blogspot.com/2013/08/blog-post.html#ixzz36jLOhbao

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για την αλίκη και εγω αυτή την εντυπωση εχω πως ηταν πολύ μικρη όταν τον έχασε και πως το χαστουκι το 'φαγε από την μητερα της :o και στο σηριαλ με την παπουτσακη αυτό μας έδειξε !

περλα μου, ποτε δεν είναι αργα, αν θες μπορεις να συμμετάσκεις σε ερασιτεχνικές παραστασεις- ξερεις κατι και μενα δεν θα μ'αφηναν να γινω ηθοποιος που ηταν ονειρο και για μενα ;)

νεμο πολύ ενδιαφεροντα όσα μας παρέθεσες, ευχαριστούμε!

Ο Φαίδων Γεωργίτσης ήθελε να γίνει ηθοποιός, όμως ο πατέρας του πίστευε ότι έπρεπε να ακολουθήσει τη δική του πορεία, ως αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού.

Έτσι ο Γεωργίτσης βρέθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Επειδή το κλίμα δε τον σήκωνε, κάποια στιγμή άρχισε τις "αποδράσεις". Τη τρίτη φορά ο πατέρας του κατάλαβε ότι μάλλον δεν έχει μέλλον εκεί και τον... αποκήρυξε (τουλάχιστον προσωρινά). Μετά έφυγε για Λονδίνο με σκοπό να σπουδάσει πιλότος. Αναγκάστηκε να κάνει διάφορες δουλειές εκεί, όμως τα λεφτά ήταν λίγα για σπουδές και αναγκάστηκε με βαριά καρδιά να επιστρέψει στην Ελλάδα. Τότε αποφασίζει να πάει στη Δραματική Σχολή. Ο ίδιος είχε πει πως λόγω του έντονου ψυχισμού του τελικά δε θα μπορούσε να γίνει τίποτε άλλο από ηθοποιός.

Κοιτα να δεις όλοι ηταν αποφασισμένοι να γινουν αυτό που επελεξαν από μικροι

αριαδνη είπε:
Για την αλίκη και εγω αυτή την εντυπωση εχω πως ηταν πολύ μικρη όταν τον έχασε και πως το χαστουκι το 'φαγε από την μητερα της :o και στο σηριαλ με την παπουτσακη αυτό μας έδειξε !περλα μου, ποτε δεν είναι αργα, αν θες μπορεις να συμμετάσκεις σε ερασιτεχνικές παραστασεις- ξερεις κατι και μενα δεν θα μ'αφηναν να γινω ηθοποιος που ηταν ονειρο και για μενα ;)

νεμο πολύ ενδιαφεροντα όσα μας παρέθεσες, ευχαριστούμε!
Ώστε κι εσύ ήθελες να γίνεις ηθοποιός; :) Όπως είπες, ερασιτεχνικά έχω ασχοληθεί και περιμένω πότε θα έχω χρόνο για να ασχοληθώ περισσότερο. Από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό...

perlastar είπε:
Όπως είπες, ερασιτεχνικά έχω ασχοληθεί και περιμένω πότε θα έχω χρόνο για να ασχοληθώ περισσότερο. Από το τίποτα κάτι είναι κι αυτό...
Ελπίζω η πρώτη σου δουλειά να έχει να κάνει με horror... :) :thumb:

Πίσω
Μπλουζα