Ρένα Κουμιώτη

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας tonytony
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Αντιδράσεις
55.207
Η Ρένα Κουμιώτη θεωρώ πως είναι μια από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού τραγουδιού. Παρατήρησα πως δεν υπήρχε θέμα για εκείνη εδώ και νομίζω πως έπρεπε να υπάρχει. Η φωνή της εξαιρετική , τα τραγούδια της προσωπικά μου βγάζουν μια μελαγχολία...Συμμετείχε τραγουδιστικά και σε κάποιες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Παρακάτω ακολουθεί το τραγούδι "Δ'ωσε μου το στόμα σου" , από εορταστικό της παλιάς τηλεόρασης...Το τραγούδι ακούστηκε και στη ταινία της Φίνος Φιλμ "Μια τρελή τρελή σαραντάρα".

http://www.youtube.com/watch?v=q3FnLJHznNw&list=UUYctL4mZs3JfpBFO5x4a4qA& index=1

Δύο αγαπημένα μου τραγούδια της Ρένας Κουμιώτη είναι ''Το κερί μας έσβησε'' και ''Καινούριο μου φεγγάρι''.

Τι φωνάρα ... μα τι φωναρα .... Κι αυτή η φωνάρα έχει ερμηνεύσει, με τρόπο συγκλονιστικό, ένα απ' τα ωραιότερα ελληνικά τραγόύδια που γράφτηκαν ποτέ !!! Την "Άγια Κυριακή", το ΕΠΟΣ , σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Κώστα Βίρβου !!! Από παιδάκι, που το άκουσα πρώτη φορά, μέχρι σήμερα το λατρεύω , ακόμη και μετά από ... αμέτρητες ακροάσεις !!! Κι όταν ήμουν μικρός το τραγουδούσα "Αλεξάνδρα αραπίνα #) #) :sealed: :P" .... ενώ οι συγκλονιστικοί στίχοι του είναι "Αλεξάνδρεια Ραφήνα / πήγαινε τα χρόνια εκείνα / και για μπάρκο του στ' αμπάρια / είχε όλο παλικάρια" [και ... επειδή είναι ΜΕΓΙΣΤΗ τιμή για μένα που με την κα Κουμιώτη γίναμε πρόσφατα "φίλοι" στο fb, θα μού δοθεί η ευκαιρία κάποια στιγμή να της τα πω όλα αυτά και σε πιο "προσωπικό επίπεδο" :flower: :flower: :flower: .... ] .....

[video=youtube_share;NRNocLMSvh0]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και δικό μου αγαπημένο ΒΕΤΤΥ..."Το κερί μας έσβησε" , από την ταινία "Η θεία μου η χίπισσα".

Ιδιαίτερη πολύ η Κουμιώτη. Μπάσα και "κλειστή", "αντρική" φωνή, που όμως έβγαζε πολύ λυρισμό στις ερμηνείες της. Τη γνώρισα από το "Θαλασσινό τριφύλλι", που είχαμε σε κασέτα 8-track (αυτοκινήτου) αλλά, για να προσθέσω κάτι ίσως πιο σπάνιο, θεωρώ πολύ σημαντικά τα τραγούδια της στο δίσκο "Γειτονιές-Αθήνα-Θεσσαλονίκη", σε μουσική Θόδωρου Τζίφα και στίχους Κώστα Κινδύνη. Η Ρένα Κουμιώτη μοιράστηκε τις ερμηνείες με τον αδικοχαμένο Δημήτρη Ζευγά και τη Μιμίκα Καζαντζή, αλλά ξεχώρισαν οι επιτυχίες της "Άγιε Δημήτρη μου", "Απ' το Ντεπό ξεκίνησα", "Η αγάπη μας χαρταετός"

Ακούμε το "Ντεπό" (Depot=αμαξοστάσιο, κάπου στην άκρη της Θεσσαλονίκης, φαντάζομαι).

H Ρένα Κουμιώτη στο τραγούδι "Αγαπιόμασταν". Σκηνή από την ταινία "Ένας υπέροχος άνθρωπος".

Απο τις αγαπημενες μου τραγουδιστριες,τι να πρωτοθυμηθω,το Πρωτη Φορα η το Σταματησε Του Ρολογιου Τους Δεικτες-φοβερα ζειμπεκικα και τα δυο-το Δωσε Μου Το Στομα Σου,την Αγια Κυριακη,το Θαλασσινο Τριφυλλι και τοσα αλλα.Αξεπεραστη Ερμηνευτρια

Το αγαπημένο μου από την Ρένα Κουμιώτη, αν και δεν το τραγούδησε πρώτη

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα