Eγω ειμαι retro θρυλος των arcades αλλα δυστηχως δεν μπορω να γραψω για τον εαυτο μου και δεν υπαρχει και κανενας στο forum απο τα μερη που μαγευα τα πληθη για να γραψει για μενα χαχαχαχαχαχαχα
Ας γραψω και γω ομως για εναν πραγματικα απιστευτο ρετρο θρυλο του gaming που γνωρισα.Πριν γραψω γιαυτον ομως να πω πως προσωπικα δεν τρεφω κανεναν σεβασμο για ολους αυτους τους σημερινους και καλα ηλεκτρονικους αθλητες οπως ειπε και ο Getta.Διαφορετικα χρονια σημερα αλλες καταστασεις και παιχνιδια τυπου LOL γελαει ο κοσμος δηλαδη που θα τους βαλω ολους αυτους διπλα στα τερατα των arcades εκεινης της εποχης.Μιλαμε διαβαζα για κατι τυπους που παιζουν LOL που τους εχουν δωσει οι χορηγοι τριωροφο σπιτι για να μενουν με πισινα,υδρομασαζ προσωπικο σεφ για να ακολουθουν συγκεκριμενη διατροφη και γενικα οτι ανεσεις μπορει να φανταστει καποιος.Κολοκυθια τουμπανο δηλαδη γελαει ο κοσμος με ολους αυτους γιατι εγω οπως εχω ζησει τα arcades και οπως τα εχω γνωρισει ολοι αυτοι οι θρυλοι για μενα που εζησα ηταν πρωτα απ'ολα μαγκες με ολη την σημασια της λεξεως και ως γνωστων μαγκας γεννιεσαι δεν γινεσαι.
Στο μερος που εχουμε το εξοχικο 5 στενα πιο κατω απο το δεικο μου εμφανιστηκε καποια στιγμη καποιος με μπολικα φραγκα για την εποχη ο οποιος ειχε σκεφτει να κανει μια επιχειρηση 4 σε ενα.Εφτιαξε ενα ξενοδοχειο οχι κανα τεραστιο αλλα μια χαρα ηταν και απο κατω το ξενοδοχειο ειχε σουπερ μαρκετ,μια μικρη καφετερια και beach bar τα οποια ολα ηταν δεικα του και βολευε μια χαρα το μερος γιατι τα σπιτια σε κεινο το μερος οπως και το δεικο μου ειναι 50 με 100 μετρα το πολυ αποσταση απο την θαλασσα.Η επιχειρηση του πηγαινε ταπα εβγαζε πολυ χρημα και σε καποια φαση αποφασισε να βαλει μεσα στην μικρη καφετερια και μερικα ηλεκτρονικα.Ετσι λοιπον ενα πρωι εφερε 5 καμπινες και αυτες ηταν cabal,new zealand story,street fighter,shinobi και Black Tiger.Mολις το πηραμε πρεφα εγω με τους φιλους μου ολη μερα ημασταν εκει και παιζαμε και ασχετα που δεν ειχε πολυ μεγαλη ποικιλια γουσταραμε γενικοτερα γιατι ηταν και κοντα στο σπιτι μας και γενικοτερα η ατμοσφαιρα ηταν ολα τα λεφτα δεν ειχε βαβουρα και γενικα δεν πηγαινε πολυς κοσμος εμεις και μεις ημασταν οποτε καναμε οτι γουσταραμε.Εγω ημουνα 13 χρονων τοτε ολα τα παιχνιδια που ειχε τα ξεσκιζα τα γνωριζα απο το χωριο που τα ειχαμε εκτος απο το black Tiger που δεν ειχε μεγαλη εμπειρια σε αυτο.
Μια μερα λοιπον εκει που καθομουνα και τερματιζα για χιλιοστη φορα το cabal σκαει μυτη ενας τυπος ψηλος με ενα μαυρο τζιν παντελονι,μπλουζα saxon και γυαλια ηλιου ray ban που δεν βαζω το χερι μου στην φωτια αν ηταν αληθινα η μουφα.Ηταν αδυνατος,μελαχρινος με κουρεμενα κοντα μαλια αρεωμενα καπως μπροστα και με αρχη φαλακρας και παντα ηταν αξυριστος δεν ειχε γενια αλλα ειχε παντα γενια καποιων ημερων που ειχαν αρχισει να ασπριζουν τοτε αυτος ηταν γυρω 35 χρονων οσο ειμαι εγω σημερα δηλαδη.Μπαινοντας μεσα στο μαγαζι πηρε ενα σκαμπο και ηρθε και εκατσε διπλα μου στην διπλανη καμπινα η οποια ηταν το Black Tiger εκατσε σταυροποδι παρκαρε τα γυαλια και τα camel τσιγαρα του στα κουμπια στην δεξια πλευρα της καμπινας με της καμπινες φυσικα παντα με τον μοχλο αριστερα και τα κουμπια δεξια και οχι το αντιθετο γιατι οι best players ετσι παιζουν
και παρηγγηλε να του φερουν εναν φραπε σκετο αχτυπητο.Μιλαμε δεν ξερω πως με ειχε φανει τοτε αυτος ο ανθρωπος αλλα τον κοιτουσα σαν χαζος με το στομα ανοιχτο και ξεχαστηκα καθως τον κοιτουσα και εχασα ζωη στο cabal και γυρναει γελωντας και με λεει ''μικρε προσεχε γιατι ετσι οπως πας ολες της ζωες θα χασεις'' και τοτε συγκεντρωθηκα στο παιχνιδι μου και αυτος διπλα εβαλε το κερμα του και αρχισε να παιζει.Λογο του οτι το cabal σε κανα 25αλεπτο τερματιζεται μολις τελειωσα εκατσα και τον εβλεπα γιατι το black tiger θελει 45 λεπτα με μια ωρα αναλογα το παιχνιδι για να τερματιστει και τον εβλεπα εκστασιασμενος γιατι δεν ειχα δει ποτε τερματισμο απο το black tiger.Μολις το τερματισε και εφανιστηκε να γραψει highscore με το ονομα του εβαλε τα γραμματα Β.Β πηρε τα γυαλια του πληρωσε τον καφε και με το τσιγαρο στο στομα την εκανε απο την καφετερια σαν πιστολερο που βγαινει απο το σαλουν καθως εχει τελειωση την δουλεια του.
Απο τοτε λοιπον που εμφανιστηκε καθε μερα πρωι και βραδυ ερχοταν εκει ακριβως οπως την πρωτη φορα εκανε ακριβως της ιδιες κινησεις γυαλια,τσιγαρα σταυροποδι,αχτυπητος καφες και μολις τελειωνε το black tiger εβγαινε εξω ανεβαινε σε ενα xt 600 παπαγαλο που ειχε και εφευγε.Αυτο συνχιζοταν ολες της μερες που ημουνα εγω εκει απο αρχες ιουλιου μεχρι 15 με 20 αυγουστου και σιγα σιγα αρχισαμε να μιλαμε.Οπως με ειπε δεν ηθελε να παιζει τιποτα αλλο αν και τα ηξερε και τα αλλα παρα μονο black tiger και πραγματικα ο τυπος ηταν απιστευτος τα highscore του ηταν απιστευτα πραγματικα ακομα και σημερα που το εχω λιωσει το παιχνιδι λιγες φορες καταφερα να φτασω αυτα τα σκορ και γενικα δεν υπαρχουν πουθενα ουτε σε youtube ουτε πουθενα και τα ρεκορ σε twin galaxies κλπ ειναι της πλακας μπροστα στα ρεκορ αυτου του τυπου.Μεχρι που με ειπε πως μπορει να βγαλει το μισο παιχνιδι με κλειστα ματια οχι να το τερματισει ομως και το εκανε μπροστα μου και επαθα πλακα.Οταν τελειωσε το καλοκαιρι και εφυγα απο κει και περασε η σχολικη χρονια και ξαναρθε το καλοκαιρι ηταν σαν να μην περασε μια μερα γιατι ο τυπος παλι καθε μερα ηταν εκει στο black tiger ασχετα αν ειαν φερει και καποια αλλα παιχνιδια και ελιωνε πρωι και βραδυ δυο τερματισμους καθε μερα και τα αρχικα Β.Β να δεσποζουν.Οταν περασε και το δευτερο καλοκαιρι και η σχολικη χρονια και το επομενο καλοκαιρι ξανα εκει πηγα ολο χαρα ξανα στα ηλεκτρονικα αλλα ειδα ερημια και στο ξενοδοχειο η καφετερια κλειστη και τα αγριοχορτα ειχαν φτιαξει μια μικρη ζουγκλα και γω να απορω τι εγινε.Τελικα με ελυσε την απορια ενας γειτονας που με ειπε πως αυτος που τα ειχε ολα αυτα πεθανε απο καρδια ο ανθρωπος και η γυναικα του ειχε και δυο μικρα παιδια τα παρατησε ολα και εφυγε ειχε και δανεια στο κεφαλι της και αστα να πανε πολυ βρωμα κατασταση οποτε και γω πηρα τον δρομο του γυρισμου για το σπιτι και για να κατεβουμε πλεον να παιξουμε ηλεκτρονικα ηταν μεγαλη σχετικα αποσταση και οχι οπως εκεινα που τα ειχαμε διπλα μας.
Καθως μεγαλωναμε οι παρεα εκει αρχισε να χανεται σιγα σιγα γκομενακια αρχισαν να μπαινουν στης ζωες μας και αλλες καταστασεις οποτε και γω αποτραβηχτηκα απο το εξοχικο και την οικογενεια και σπανια πηγαινα εκει γιατι και παρεα δεν ειχα αλλα και γιατι οπως ειπα η καταστασεις ηταν πλεον διαφορετικες
ειχα πανω απο 18 χρονια να κατσω εκει με ολη την οικογενεια μου και επειδη ηθελα να το ζησω αυτο γιατι οσο μεγαλωνεις σε λειπουν καποια πραγματα το εκανα περυσι εκλεισα το μαγαζι και πηγα 3 μερουλες εκει στο εξοχικο που ηταν ολη η οικογενεια μαζεμενη να αραξω κιολας λιγο να χαλαρωσω απο τα καθημερινα ολοημερα στο μαγαζι.Παρασκευη βραδυ αφου κατεβηκα σε ενα μαγαζι να πιω τα ποτακια μου εκει που καθομουνα και ειχα αρχισει την κουβεντα με ενα μωρο καθετε ενας τυπος σχετικα διπλα μου και παραγγελνει μια μπυρα.Μιλαμε γυρισα το κεφαλι μου και ηταν σαν να μην περασε μια μερα τον καταλαβα αμεσως γιατι δεν ειχε αλαξει και σχεδον καθολου παρα τα 20 χρονια που ηταν μεγαλητερος και ασπρισαν τα μαλια του αλλα παρεμηναν οπως ηταν του ειχαν πεσει κι'αλλο.Αφηνω το μωρο στα κρυα του λουτρου και παω διπλα του και το μονο που με ηρθε να του πω ηταν ''με θυμασαι;'' λες και υπηρχε περιπτωση να θυμηθει εναν 13αχρονο πριν 20 χρονια που τωρα στεκοταν 35χρονων μπροστα του στην ηλικεια που ειχε αυτος τοτε.Φιλαρακι με λεει αμα θες κατσε να πιουμε καμια μπυρα αλλα μη με βαζεις να θυμηθω γιατι βρωμα η δουλεια και αρχιζει να γελαει.Αφου λοιπον του ειπα ποιος ημουνα κλπ με λεει πως μεγαλωσες ετσι ρε πιτσιρικο και του απαντησα κανενας δεν μενει παιδι δυστηχως και με λεει αυτο ξαναπεστο και με λεει αμεσως μετα τι λεει εμαθες να παιζεις το Black tiger και γελασε καθως επινε την μπυρα του και κατευθειαν γελασα και γω.Μετα απο λιγη ωρα με λεει γουσταρεις να παμε να παιξουμε να πιουμε της μπυρες μας εκει και του λεω που να παμε και με ελει εχει ενα μαγαζι που εχει δυο καμπινες αυτες με τα πολλα παιχνιδια παμε να παιξουμε Black tiger.Οι καμπινες ηταν διπλα διπλα η μια στην αλλη και στης 2 δεσποζαν τα αρχικα του Β.Β μιλαμε ο τυπος ολα αυτα τα χρονια την συνηθεια δεν την εκοψε ποτε καθε μερα 2 αχτυπητους και δυο τερματισμους black tiger γιατι οπως με ειπε μολις πεθανε εκεινος ο ανθρωπος της καμπινες της εβαλαν σε ενα μαγαζι κοντα σχετικα και πηγαινε και επαιζε καθε μερα ολα αυτα τα χρονια.Με λεει ασχοληθηκες καθολου με το black tiger γιατι σε εβλεπα οτι ειχες τρελα μαυτα τα ρημαδια και του λεω ολη μου την ζωη εφαγα οχι απλα ασχοληθηκα και αρχισα να γελαω γιατι οντως το black tiger το εχω λιωσει ειχε γινει ενα απο τα αγαπημενα μου παιχνιδια.Με λεει παιζουμε στοιχημα οσες μπυρες πιουμε ποιος θα κανει το μεγαλητερο highscore και του λεω μεσα και καθομαστε διπλα διπλα και αρχιζουμε να παιζουμε χωρις να ριξει καμια ματια ο ενας στον αλλον.Μιλαμε εκανα το τελειο παιχνιδι τα παντα οπως ακριβως επρεπε δεν εχασα τιποτα χωρις φαρμαρισμα φυσικα το ξεκαθαρισαμε απο την αρχη και τελικα μολις τελειωσαμε και τερματισαμε τα παιχνιδια και ηρθε η ωρα της αληθειας ο τυπος ηταν 245.000 πανω απο μενα πραγμα αδιανοητο και απιστευτο δεν μπορουσα να πιστεψω αυτο που εβλεπα και για χιλιοστη φορα του εβγαλα το καπελο γιατι οσα Highscores και αν εχω δει αυτο το πραγμα που ειδα εκεινο το βραδυ και ενω εκανα το παιχνιδι της ζωης μου ηταν απιστευτο ο ανθρωπος δεν ηταν απλα θρυλος ηταν σουπερ ηρωας.
Της επομενες δυο μερες που ημουνα εκει πηγα και στο σπιτι του γνωρισα την γυναικα του και αποκτησαμε μια καλη φιλια και συναντηθηκαμε και αλλες φορες μεσα στην χρονια και σε λιγες μερες που θα παω μια βολτα εκει παλι θα τα πουμε ξανα πανω απο της αγαπημενες μας καμπινες και το αγαπημενο μας παιχνιδι που πραγματικα δεν υπαρχει περιπτωση να περασω το ρεκορ του ο ανθρωπος δεν ειναι απλα θρυλος ειναι ο ενας και μοναδικος για μενα κορυφαιος παικτης black tiger που υπαρχει ασχετα που με εχει πει τι εκανε και κερδισε 245.000 ποντους παραπανω απο μενα και επεσα απο τα συνεφα πραγματικα γιατι αυτο που ειδα και δεν το ειδα πουθενα και κανεναν να το κανει αλλα και γιατι ειναι κατι που μπορει να μην το ξερουν ακομα και οι ανθρωποι της capcom Που εφτιαξαν το παιχνιδι.
ΥΓ: Sorry για το μεγαλο κειμενο αλλα οσοι με γνωριζετε ξερετε πως δεν μπορω να γραψω μερικες προτασεις μονο.Εχω και αλλους θρυλους των arcades να αναφερω αλλα δεν το κανω σημερα γιατι πρεπει να πεσει πολυ γραψιμο