Ραχάν - Rahan (1988)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Λορένα
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Λορένα

RetroNuts!
Αντιδράσεις
326
θυμαστε, αυτο το παιδικο, με τον ήρωα Ραχάν;

Το σκηνικό ήταν, στα νεολιθικά χρόνια.

Ένα ξανθός άντρας, που κατάγεται απο μια βόρεια χώρα, ξεκινά ένα ταξιδι προς το νότο, με σκοπό να βρει, την πόλη του Ηλιου.

Αφορμη για το ταξιδι αυτο, ειναι η εκπληρωση της επιθυμιας του ανθρωπου που τον μεγαλωσε, και που πέθανε, χωρίς να προλάβει να το πραγματοποιησει. Εκεινος απο την μερια του, είχε συναντησει στα νιάτα του, κάποιον ατοιμοθανατο άντρα, που ήταν πολύ διαφορετικά ντυμενος, και ειχε καλυτερα όπλα, και που του είπε, πριν πεθανει, πως έρχεται απο μια ηλιόλουστη χωρα του νοτου.

Έτσι ο Ραχαν, μην έχοντας κανέναν στον κόσμο, ξεκινά αυτό το ταξίδι.

Κατά την διάρκειά του, συναντά και άλλες φυλές ανθρωπων, καθώς και κάποια απο τα εναπομήναντα προιστορικά τέρατα.

Δυστυχως, σταματησε να προβάλλεται, χωρις να καταφέρω να δω το τέλος του, και έτσι δεν εμαθα, αν εφτασε στην χωρα που ήθελε, που μεταξύ μας, πάντα πιστευα πως ήταν η Αρχαία Ελλάδα, γιατί ως γνωστόν είχαμε προηγμενο πολιτισμό, σε συγκριση με τις βόρειες χώρες

Το εβλεπα και εγω, οποτε μπορουσα μιας και στο εξωχικο μας υπηρχε μια τηλεοραση, και γινοτανε ενας ψιλοχαμος ποιος θα δει τι. Απο οτι θυμαμε, η σειρα ειχε αρκετη βια.. Δηλαδη αρκετη βια για παιδακια 5χρονων, οπου δεν ηταν αυτο το κοινο οπου απευθυνοταν η σειρα.. Πιθανολογο πως κοπηκε λογω της βιας της, για τις ωρες που προβαλοταν.

Έχεις δίκιο, μόνο ως προς την εποχή προβολής της σειράς. Πρέπει να μεταδιδόταν το καλοκαιρι, εξ' ου και το έβλεπες απο το εξοχικο.

Κατά τα άλλα, την βία δηλαδή, δεν νομίζω ότι ισχυει. Πόσο μάλλον αν το συγκρίνω με άλλες παιδικές σειρές, που κάθε άλλο, παρά μη βίαιες ήταν.

Ενδεικτικά αναφερω κάποια επεισόδια, για να βγάλεις συμπεράσμα (και ίσως το θυμηθείς)

• Σε κάποιο επεισόδειο ο Ραχαν, πέφτει αιχμάλωτος, μιας φυλής. Η οποία φυλη, το είχε σαν έθιμο, τους ηλικιωμενους και λοιπούς άρρωστους (ακομη και παιδιά), να τους διωχνει μακρια, και να ειναι έρμαιοι, στα άγρια θηρια. Γινοταν όμως κατι περιεργο. Ένα πνευμα, ή κατι τετοιο, παρουσιαζοταν, καθε πανσεληνο, στην κορυφη ενος λόφου, και εκεινοι του άφηναν τρόφιμα κτλ. Ο Ραχαν, κρυφα το κυνηγησε (ξεχασα να πω, πως δεν παραδεχοταν, καμια υπαρξη πνευματος, κτλ, αλλά οτι όλα εξηγουνται με την λογική), και ανακαλυψε πως ήταν μια νεαρη κοπελα, από την ίδια φυλη. Τον πατερα της τον έδιωξαν σαν ηλιωμενο, και εκεινη εφυγε μαζι του, και στην συνεχεια, μαζευαν οποιον άλλον, έδιωχνε η φυλη. Έκαναν δηλ. μια δικη τους κοινωνια, και χρησιμοποιούσαν το κόλπο του πνευματος, για να τους φερνουν οι άλλοι τρόφιμα, μιας και δεν μπορουσαν να κυνηγησουν μόνοι τους.
  • Σε καποιο άλλο, συναντά, έναν από τους τελευταίους δεινόσαυρους, που ήταν ο φόβος των κατοικων μιας φυλης. Στην κορυφή ενος κοντινού λόφου, υπηρχε ενα σπαθι (βασικά δεν ήξεραν ούτε πως το λέγαν, το φοβόντουσαν), από ένα αγνωστο υλικο κατασκευασμένο (σιδερο), που τραβαγε πάνω του, τους κεραυνους. Οι κάτοικοι, είπαν πως το έφερε, κάποιος άντρας που ήρθε πριν χρόνια απο το νότο. Εννοειται, πως μιλαμε για μια εποχη που τα όπλα ειναι ακομη, από ξύλο και πέτρα. Εξαιρεση ειναι το μαχαιρι του Ραχαν, που ειναι από ελεφαντοδοντο, και ετσι ο Ραχαν καταλαβε, πως θα ειναι απο την χωρα, που θελει να πάει (το σπαθι). Τελος παντων, σκοτωσαν τον δεινοσαυρο, καρφωνοντας του, στο κεφάλι, το σπαθι, που τραβηξε τους κεραυνους πάνω του.
  • Επισης σε κάποιο άλλο, συναντα μια κοπέλα, που τον κανει να κλονιστει απο τον σκοπο του ταξιδιου, και να θελει να μεινει μαζί του. Εκεινη το διαισθάνεται, και το σκάει, και του αφηνει μηνυμα, πως θα τον συναντησει σε εκεινη την χώρα.
Αυτά... Γενικά σε κάθε επεισόδιο, πρέπει να έλυνε το μυστήριο κάποιας δησιδαιμονίας ή κάτι τέτοιο. Ειναι βια αυτο; Ή εστω, στο βαθμό που να σταματήσει να προβάλλεται; και η προβολή γινόταν συνήθως το μεσημέρι.

Δεν βρήκα και στο youtube τίποτα, ούτε και στο google. Θα ήμουν ευτυχης, αν κάποιος έβρισκε κάτι..

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγω ομως βρηκα ;)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδια μια ερωτηση. Ηταν καρτουν που το εδειχνε παλια δηλαδη στην παιδικη μας ηλικια ή για παλιο καρτουν για τους Γαλλους που το εδειξε μετα απο πολλα χρονια εδω? Ρωταω γιατι το θυμαμαι να προβαλεται καλοκαιρι μεσημερι αν δεν κανω λαθος, στην ερτ κατα τα τελη του 90. Αν δεν κανω λαθος (γιατι τωρα τελευται μου φαινονται προσφατα πραγματα που συνειδητοποιω πως εγιναν 15 χρονια πριν) πρεπει να ηταν το λιγοτερο 98-99 για να μην πω 2000, οταν το πρωτοειδα. Μου εκανε εντυπωση τοτε το σχεδιο που ηταν παρομοιο με του Ταρζαν που εβλεπα μικρος, αν και δεν το πολυπαρακολουθησα. Μου φαινεται πολυ απιθανο να προβαλοταν οταν ημουν μικρος μιας και τα εβλεπα ολα και ειδικα με το θεμα που εχει αυτο στανταρ θα το θυμομουν.

Το εβλεπα και εγω μικρος! Μου αρεσε πολυ η μουσικη!

Πίσω
Μπλουζα