(Ρετρο) Όνειρα και νανουρίσματα...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας circleag
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

circleag

RetroJunkie™
Αντιδράσεις
514
(Ρετρό) Όνειρα και νανουρίσματα...

picture.php

Η μητέρα μου κάθε βράδυ μικρός μου τραγουδούσε ένα νανούρισμα πριν κοιμηθώ και εγω την ακουγα ηρεμα και με την μελωδια της αποκοιμιομουν χωρίς κανένα φόβο για να επισκεφτώ εναν άλλο κόσμο, ένα κόσμο ονείρων, ενα κόσμο παραμυθένιο και γαλήνιο.Τι ωραία που ήταν.....

Το θυμάστε; Θυμάστε τότε που η καθημερινή μας ζωή δεν τελείωνε, αλλά άρχιζε μόλις ξαπλώναμε; Αυτός ο κόσμος ήταν σκηνοθετημένος αποκλειστικά από εμάς. Κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να εισχωρήσει και να επηρρεάσει την εξέλιξη των πραγμάτων σε αυτή τη σφαίρα, χωρίς την έγκρισή μας! Ήμασταν οι απόλυτοι σκηνοθέτες της απόλυτα ονειρεμένης ζωής μας. Ήμασταν εμείς και τα όνειρά μας!

ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑΤΑ

http://www.youtube.com/watch?v=lTlAJn_0j6A&feature=related

Καληνυχτα παιδια....

Και εύχομαι να ονειρευτείτε μέσα στην προστατευτική αγκαλιά των νανουρισμάτων και της μουσικής όπως και τότε!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι στις κατασκηνωσεις του ΤΥΠΕΤ μας βαζαν το

http://www.youtube.com/watch?v=9DSzGQVTTRs

για να καταλαγιασουν την μανια μας μηπως και κοιλιορεψουμε εν τελει

Νανουρίσματα δυστυχώς δε θυμάμαι... :( κάτι τραγούδια με τη Μοσχολιού και το Νταλάρα (αλίμονο :P ) μου έρχονται στο μυαλό μόνο... αλλά :wait2: μάλλον δε μου τα τραγουδούσε η γιαγιά μου... Τα άκουγα ολημερίς και οληνυχτίς στο ραδιόφωνο... :)

Πολύ ωραία η παρουσίαση Circleag! :flower:

Άλλο ένα υπέροχο νανούρισμα απο την γυναίκα του Νίκου Ξυλουρη

Το κομμάτι είναι απο τους τίτλους τέλους της ταινίας "Γαλάζιο Φόρεμα".

είναι καταπληκτικό....

[video=youtube;-MOZtpjGOk0]

Juanita είπε:
Νανουρίσματα δυστυχώς δε θυμάμαι... :( κάτι τραγούδια με τη Μοσχολιού και το Νταλάρα (αλίμονο :P ) μου έρχονται στο μυαλό μόνο... αλλά :wait2: μάλλον δε μου τα τραγουδούσε η γιαγιά μου... Τα άκουγα ολημερίς και οληνυχτίς στο ραδιόφωνο... :)
Πολύ ωραία η παρουσίαση Circleag! :flower:

Σε ευχαριστώ πολύ Juanita :)

αυτα τα νανουρισματα μου τα τραγουδουσε η γιαγια μου :

" ελα υπνε παρ' το μωρο μου δωσ' του

ιτσια και γκουγκουτσια και γλυκο κρασι να πιει "

" υπνε που παιρνεις τα παιδια

ελα παρε και τουτο

μικρο σου το παρεδωκα

μεγαλο φερε μου το

μεγαλο σαν ψηλο βουνο

κι ισιο σαν κυπαρισσι "

βιντεο με τη γλυκια φωνη της Ποπης Αστεριαδη

ακομη ενα νανουρισμα

http://www.youtube.com/watch?v=zAj0Tsr1p6M&feature=watch_response

Θυμάμαι ένα κλασσικό τραγούδι όπoυ οι στίχοι του μεταφρασμένοι ήταν κάπως έτσι :

" Άγγελε, εσύ, με τις χρυσές μπούκλες, που είδες δυο Άνοιξες τρυφερά, γλυκά να φεύγουν,

ας είναι ευτυχισμένη η ζωή σου.

Ας σε χαϊδεύουν τρυφερά αεράκια, ας λαμπυρίζεις μέσα από φωτεινά αστέρια,

όμορφη εικόνα εσύ του ανθού....

Μια φωτεινή ακτίνα ας σου φωτίζει το δρόμο... "

Δεν θυμάμαι τι λέει παρακάτω.

Οι στίχοι αποπνέουν μεγάλη τρυφερότητα και η μουσική είναι στο ίδιο ύφος.

Το τραγούδι αυτό είναι ένα νανούρισμα που έγραψε ο F. Liszt το 1837 για την κόρη του, Blandin,

που ήταν τότε ένα ξανθό κοριτσάκι περίπου δύο ετών (εξ ού και τα "χρυσά μαλλιά" και οι "δύο Άνοιξες").

Αρκετά χρόνια αργότερα ο Liszt το περιέλαβε στην συλλογή "Buch der lieder fur piano allein I" που εκδόθηκε το 1843.

Θυμάμαι ότι μετά από πολύ ψάξιμο είχα βρει την παρτιτούρα από την έκδοση αυτή και είχα μείνει ενεός - ήταν πολύ δυσκολότερο

απ' όσο ακουγόταν (Liszt γαρ !) : πολύπλοκες συνοδευτικές υφές, πολυρυθμία, συγχορδίες με μεγάλες αποστάσεις κλπ.

Η αρχή όμως μου εντυπώθηκε βαθιά και συχνά την τραγουδώ ανεπαίσθητα ακόμη και σήμερα.

Ξένα νανουρίσματα υπάρχουν πολλά καλά π.χ. το "Μy precious one" με την C. Dion :

-

Τα θυμάμαι τα παραπάνω νανουρίσματα ως τραγούδια. Δε θυμάμαι να μου τα λένε όμως, μάλλον γιατί με έπαιρνε ο ύπνος κανονικά :) .

Πίσω
Μπλουζα