Ρετρο Παιχνιδια Σκακι

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Aardvark
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Αντιδράσεις
4.535
Ευκαιρια να γραψω για το αγαπημενο παιχνιδι στον 6128 το Cyrus II ,ναι ηταν διασκεδαστικο να παιζεις με πραγματικο αντιπαλο αλλα και το ηλεκτρονικο παιχνιδι ειχε το ενδιαφερον του και την ψηφιακη μαγεια του.

Απο οτι θυμαμαι ειχε επιλογες 3D και 2D ,backstep αν εκανες λαθος κινηση πραγμα που χρησιμοποιουσα αρκετα και Help με προτεινομενη κινηση και και καλοσχεδιασμενες και χορταστικες γραφικαρες!!

12 levels δυσκολιας,save game!!

Aγαπημενο Chess game στο Home Computer σας anyone;;;;

cyrus_2_chess.png

To battle chess ήταν το αγαπημένο μου. Αρκετά χιουμοριστικό στις μεταξύ μάχες των κομματιών.

Η πρώτη μου επαφή με ηλεκτρονικό σκάκι, έγινε με το κλασικό Chessmaster 2000.

attachment.php
attachment.php

attachment.php
attachment.php

Δε το τίμησα και πολύ... Αραιά και που, έπαιζα κανένα παιχνίδι...

Απλά θυμάμαι οτι είχα ψαρώσει άγρια, ακούγοντας την ψηφιακή ομιλία της εισαγωγής.

Ήταν βλέπετε η πρώτη φορά που είχα ακούσει τον ST μου να "μιλάει"...

Screens από AtariMania

Εδω εχει και αντικειμενικες μετρησεις ;)

Γιατι μας στελνεις αλλου βρε φιλαρακι,με το μπαινω στο λινκ σου χασμουριεμαι ασυστολως,εδω ειναι η χαρα του παιδιου. :P

Dino ειδα τον Γερο στην φωτογραφια και θυμηθηκα οτι το chessmaster το παιζω στο κινητο μου lol.Δεν ειχα ιδεα οτι παει τοσο πισω.

Gameloft_Chessmaster_V104.gif

Μα το Βασίλειο της Δανιμαρκίας! Δεν ήξερες το Chessmaster;;;

Να γράψεις 100 φορές "Να θυμηθώ να στείλω στον DINO τα τεύχη 1, 1000, 1500 του Μίκυ Μάους καθώς και την Ιστορία και δόξα της δυναστείας των Ντακ!" :D

lol,ακουστα το'χα αλλα δεν ειχα κανει την συνδεση.Η αληθεια ειναι οτι αν ενα παιχνιδι δεν εχει βγει στον 6128 δεν το αναγνωριζω.

Στο spectrum αν και ασχοληθηκα και με το cyrus,το αγαπημενο μου ειναι το psion chess.Σε PC-DOS Chessmaster 2000

Oμοίως με τον Aardvark, το Cyrus II είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι σκάκι (λαμβάνοντας υπ' όψιν και το "nostalgia factor"), καθ'ότι επιπλέον υπήρξε το πρώτο παιχνίδι που φόρτωσα στον καινούριο μου (τότε) 6128, απο μία δισκέττα που περιλάμβανε αρκετά ακόμα games.

Αν και πέρασαν απο τα χέρια μου διάφοροι τίτλοι (όπως Colossus, Chessmaster, κ.α.), ορισμένοι απο αυτούς πιό "χλιδάτοι", παρ'ολα αυτά το Cyrus II θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου...

Y.Γ.

Ναί, το Battle Chess είχε αρκετή πλάκα !! :D

Υ.Γ. 2

Yπάρχει κανένας που να είχε ασχοληθεί με την σειρά Sargon ?

Παραθέτω εικόνες απο έκδοση του 1978 για TRS-80, και απο την έκδοση 2.1 (1981) για CP/M:

sargontrs80.png

sargoncpm.png

(όχι, εικόνα απο το Microchess στον KIM-1, προς το παρόν δεν θα βάλουμε... :Ρ :Ρ :Ρ)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα