Ρετρο-ιστορικές καταστάσεις

χαχαχαχαχα δεν ξερω πως το καταφερες αλλα πραγματικα με πετυχες ακριβως οντως μπορει να γινεται καταστροφη αλλα εγω θα ειμαι στον κοσμο μου χαχαχαχα επειρα respect
 
Χμμ...δεν επεσες και πολυ εξω σε μενα. Τα καταφερνω αρκετα καλα με τις πληγες και μου αρεσει να φροντιζω τραυματισμενους ανθρωπους.

Οσο περιεργο κι αν φαινεται, ενω η θεα του αιματος με ενοχλει τρομερα στην οθονη (δεν τη βρισκω καν αναγκαια) στην πραγματικοτητα δεν εχω κανενα ιδιαιτερο προβλημα.

Κατα ατα αλλα, εχουμε αλλο ενα ξεκαρδιστικο θεμα απο τον παντα ευρηματικο RIO!
 
Χαίρομαι που σας άρεσαν Θάνο και bambinella.... :)
 
Alucard είπε:
Πόλεις της Θεσσαλίας και Βοιωτίας δεν τις λες και "μισές και πάνω" πόλεις της Ελλάδας :)
Βαλε και Ιωνια και καποια αν θυμαμαι καλα νησια του Αιγαιου ....
 
Nemo είπε:
Βαλε και Ιωνια και καποια αν θυμαμαι καλα νησια του Αιγαιου ....
Δεν μπορώ να βρω πηγές για τη μηδισμό των Ιώνων τουλάχιστον από τον Ηρόδοτο. Αν έχεις φυσικά θα με ενδιέφερε να τις δω. Εξάλλου, η επανάσταση της Ιωνίας κατά των Περσών ήταν η αφορμή για τους Περσικούς πολέμους.

Συγγνώμη από το νηματοθέτη αν ξεφεύγουμε από το θέμα του νήματος (ο ελέφαντας στο όρος Αιγάλεω φταίει :) ).
 
στο 7ο βιβλίο όπου περιγράφονται οι δυνάμεις του Ξέρξη:

 


[7.90.1]Οι Κύπριοι έδιναν εκατόν πενήντα καράβια κι είχαν την εξής εξάρτυση: οι βασιλιάδες τους φορούσαν μίτρες στο κεφάλι, οι υπόλοιποι όμως τιάρεςΞ σταΎ½ άλλα είχαν την εξάρτυση των Ελλήνων. Και τον πληθυσμό τους τον αποτελούν πολλές φυλές: αυτοί που κατάγονταν από τη Σαλαμίνα και την Αθήνα, άλλοι από την Αρκαδία, άλλοι από την Κύθνο, άλλοι από τη Φοινίκη, άλλοι από την Αιθιοπία β σύμφωνα μαΎ½ ό,τι λένε οι ίδιοι οι Κύπριοι.


[7.91.1] Κι οι Κίλικες έδιναν εκατό καράβιαΞ αυτοί λοιπόν φορούσαν στο κεφάλι κράνη του τόπου τουςΞ κι οι ασπίδες τους είχαν σχήμα διαφορετικό από τις συνηθισμένες, καμωμένες από ακατέργαστο δέρμα βοδιώνΞ κι ήταν ντυμένοι με μάλλινους χιτώνεςΞ ο καθείς τους κρατούσε δυο ακόντια και ξίφος, καμωμένα ολόιδια με τις αιγυπτιακές μάχαιρες. Αυτοί τον παλιό καιρό ονομάζονταν Υπαχαιοί, αλλά πήραν ταΎ½ όνομα που έχουν απαΎ½ το γιο του Αγήνορος, τον Κίλικα από τη Φοινίκη. Κι οι Πάμφυλοι έδιναν τριάντα καράβια, έχοντας την πολεμική εξάρτυση των Ελλήνων. Κι οι Πάμφυλοι αυτοί κατάγονται από τους συντρόφους του Αμφιλόχου και του Κάλχαντα, που βρέθηκαν εκεί ύστεραΎ½ απαΎ½ τη διασπορά που ακολούθησε την άλωση της Τροίας.

[7.92.1] Κι οι Λύκιοι έδιναν πενήντα καράβιαΞ φορούσαν θώρακες και περικνημίδες και κρατούσαν τόξα από ξύλο κρανιάς και βέλη από καλάμι χωρίς φτερό στην ουρά, και ακόντιαΞ είχαν για πανωφόρι δέρματα κατσικιών ριγμένα γύρω απαΎ½ τους ώμους τους και στο κεφάλι φορούσαν τιάρες που γύρω γύρω είχαν στεφάνι από φτερά, και κρατούσαν κοντομάχαιρα και πολεμικά δρεπάνια. Οι Λύκιοι, που η καταγωγή τους κρατούσε από την Κρήτη, ονομάζονταν Τερμίλες, αλλά πήραν ταΎ½ όνομά τους από τον Λύκο, το γιο του Πανδίονα, τον Αθηναίο.

[7.93.1] Κι οι Δωριείς της Μικράς Ασίας έδιναν τριάντα καράβια, είχαν ελληνικά όπλα κι η καταγωγή τους κρατούσε απαΎ½ την Πελοπόννησο. Οι Κάρες έδιναν εβδομήντα καράβιαΞ η εξάρτυσή τους σαΎ½ όλα ταΎ½ άλλα ήταν όπως των Ελλήνων, κρατούσαν όμως και πολεμικά δρέπανα και στιλέτα. Τώρα, ποιό όνομα είχαν τον παλιό καιρό, το έχω πει στα πρώτα κεφάλαια της ιστορίας μου.

[7.94.1] Οι Ίωνες έδιναν εκατό καράβια κι είχαν την εξάρτυση των Ελλήνων. Οι Ίωνες λοιπόν, κατά τα λεγόμενα των Ελλήνων, ονομάζονταν Πελασγοί Αιγιαλείς όσο καιρό ζούσαν στην Πελοπόννησο, στην περιοχή που σήμερα λέγεται Αχαΐα, προτού φτάσουν στην Πελοπόννησο ο Δαναός και ο ΞούθοςΞ αλλά πήραν ταΎ½ όνομα Ίωνες από τον Ίωνα, το γιο του Ξούθου.

[7.95.1] Οι νησιώτες έδιναν δεκαεφτά καράβια κι ήταν οπλισμένοι όπως οι ΈλληνεςΞ κι αυτοί ήταν φυλή πελασγική, αλλά αργότερα πήραν το όνομα Ίωνες για τον ίδιο λόγο που το πήραν κι οι Ίωνες της Δωδεκάπολης, που κατάγονται απαΎ½ την Αθήνα. Οι Αιολείς έδιναν εξήντα καράβια κι είχαν την εξάρτυση των ΕλλήνωνΞ τον παλιό καιρό, όπως διηγούνται οι Έλληνες, λέγονταν Πελασγοί. [7.95.2] Κι οι Ελλησπόντιοι, εκτός από τους Αβυδηνούς (γιατί, με διαταγή του βασιλιά, οι Αβυδηνοί παρέμεναν στον τόπο τους για να φρουρούν τις γέφυρες) β λοιπόν, οι υπόλοιποι που ζούσαν στην περιοχή του Ευξείνου Πόντου κι έπαιρναν μέρος στην εκστρατεία έδιναν εκατό καράβια κι είχαν την εξάρτηση των Ελλήνων. Αυτοί ήταν άποικοι των Ιώνων και των Δωριέων.

 

 


πηγή
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν αναφερόμαστε σε φυλές οι οποίες ήταν υποταγμένες και ακολουθούσαν την εκστρατεία των Περσών ως δούλοι, αλλά σε αυτούς που με την θέλησή τους μήδισαν.

Σε κάθε περίπτωση μια λεκτική υπερβολή περί μισής και πλέον Ελλάδας υπερ των Περσών, δεν χρειάζεται να συνεχιστεί σε τόσες αναρτήσεις.
 
elephadas είπε:
(θα μου πείτε, οι μισές και πάνω ελληνικές πόλεις είχαν μηδίσει... σσσσ μην το λέμε φωναχτά, μας χαλάει την ιστορική σούπα).

Alucard είπε:
Πόλεις της Θεσσαλίας και Βοιωτίας δεν τις λες και "μισές και πάνω" πόλεις της Ελλάδας :)
Εχει δικιο ο Alucard και σωστα με διορθωσε μια και το quote του ηταν στο "μηδισει" το οποιο εχει συγκεκριμμενη σημασια.

Τουλαχιστον ας κανουμε μια προσπαθεια να μην ......"ΜΗΔΗΣΕΙ" το topic παραιτερω ( οχι οτι δεν εβαλα κι εγω το χερακι μου :[ ) .

Ας επανελθουμε on topic κυριοι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
RIO , σσ'ωραίος!... :)

(Στρίβω περήφανα το υποτιθέμενο μουστάκι μου!)

Εδώ, ο Rio μας αφηγείται περίεργες ιστορίες απο το Retromaniax...

serling90.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rod Serling... :D
 
Πίσω
Μπλουζα