Ρετρο συναγερμοί αυτοκινήτων

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Rakeesh
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Rakeesh

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
1.901
Για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω ποσο ρετρο ειναι. Αλλα οταν ημουν μικροτερος, θυμαμαι πολυ συχνα που καθε τοσο 'εσκαγε' ενας συναγερμος αυτοκινητων και εσπαγε τα νευρα της γειτονιας μεχρι να δεήσει ο ιδιοκτητης να τον απενεργοποιήσει, βλεποντας οτι απλα κάποιος περαστικός έτυχε να ακουμπήσει το γοφο του πανω στο σασί, και οχι κάποιος κλέφτης (φυσικα η εγκληματικότητα ήταν μηδενική σε σχέση με τώρα).

Ενα καλοκαιρι θυμαμαι τη νυχτα ειχε βραχυκυκλώσει μάλλον κάποιος συναγερμός και βάραγε για ωρες, σε σημειο που καποιοι γειτονες ειχαν κατεβει στο δρομο να δουν ποιανου ειναι το αυτοκινητο. Ο ιδιοκτητης ηταν αφαντος. Τελικα καποιος ειπε οτι καλεσε την αστυνομια για να τακτοποιησει το θεμα. Η αστυνομια αργησε τοσο πολυ, που μεχρι να ερθει ηδη ειχε... αδειάσει η μπαταρία :D Εν τελει ακουσα απο το παραθυρο το αστυνομικο οχημα να ερχεται και καποιο διαπληκτισμο με τους περιοικους (του στυλ 'μας καλεσατε αδικα!' 'ε αφου αργησατε τι να σας κανουμε;' κλπ)

Οπως ειπα, θεωρω το σκηνικο ρετρό επειδή πλέον πολύ σπάνια ακούω συναγερμούς, ενω μικροτερος άκουγα κάθε τόσο. Ισως οι συναγερμοι ηταν μια μοδα ή κάποιο ειδος χλιδής το 80-90, που σιγα σιγα εξελειψε οταν ειχε βαλει και η "Κουτσή Μαρία"™. Απο οτι εχω διαβασει, πολλοι ιδιοκτητες ρυθμιζαν το συναγερμο σε τοσο μεγαλη ευαισθησια, και οι ψευδεις συναγερμοι ηταν τοσο συχνοι, που τελικα κανενας δεν εδινε σημασια.

Να σημειωσω οτι στο αυτοκινητο μας δεν ετυχε να εγκαταστησουμε ποτε συναγερμο.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πραγματικά, αρκεί να πέρναγε μια γάτα και αναστατατώνονταν ολόκληρη η γειτονιά. Τελικά, δεν ήταν και τόσο χρήσιμος ο συναγερμός, αφού μετά από ένα σημείο, κανεις δεν έδινε σημασία ( ούτε και ο ιδιοκτήτης). Πάντως, την θέση των αυτοκινήτων έχουν πάρει τα σπίτια, με αποτέλεσμα αν οι ένοικοι λείπουν σε διακοπές και ενεργοποιηθεί τυχαία ο συναγερμός, για ώρες η γειτονιά να είναι σε κατάσταση παράνοιας... :D

Ίσως κάποια παιδιά που είναι περισσότεροι ειδικοί στα αυτοκίνητα να μπορέσουν να μας διαφωτίσουν καλύτερα, πάντως έχω την εντύπωση ότι ο λόγος που πλέον δεν ακούγεται συναγερμός κάθε πέντε λεπτά είναι επειδή σε αντίθεση με το παρελθόν οι σύγχρονοι 'default' συναγερμοί δεν είναι αντικραδασμικοί, δεν ενεργοποιούνται δηλαδή όταν κουνηθεί το αυτοκίνητο από εξωτερικό παράγοντα. Αν θέλεις κάτι τέτοιο πρέπει να το ζητήσεις, νομίζω τουλάχιστον κρίνοντας από το δικό μου.

όσοι ζουμε σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, έχουμε ακόμα στα αυτιά μας τον ήχο των συναγερμών...

εάν περάσει κανά φτιαγμένο κ#%$παπο τη νύχτα, μετά έχουμε δυστυχώς συναυλία... και μετά τους συναγερμούς έχουμε τα σκυλιά που συνεχίζουν. δράμα.

θυμάμαι τέλη '80 αρχές '90 να είναι στη μόδα ο συναγερμός που μιλάει. ξέρετε, να ακούγεται δυνατά από το αμάξι: "βοήθεια με κλέβουν"

το είχα πρωτακούσει στα εξάρχεια όταν πηγαίναμε βόλτες και χαζεύαμε τους υπολογιστές στις βιτρίνες. είχα λυθεί στο γέλιο!!

"Βοήθεια , με κλέβουν" ! Καλόοο ! Δεν το είχα ακούσει ποτέ , αλλά σίγουρα πρέπει να είχε πλάκα !

Πίσω
Μπλουζα