Ρετρό "Διπλοθέαση" σε σινεμά

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.461
Αντιδράσεις
1.058
Θυμάμαι ότι στα 80's (πριν δηλαδή, την έλευση των επάρατων multiplex) , πολλοί θαμώνες κινηματογράφων,

κάθονταν με ΕΝΑ εισητήριο, σε ΔΥΟ συνεχόμενες παραστάσεις.

Αυτό το έκαναν κυρίως :

  • Αργόσχολοι,
  • Ατομα που δεν "κατάλαβαν" την ταινία με την πρώτη,
  • Όσοι τους άρεσε πολύ η ταινία,
  • Όσοι δεν πρόλαβαν την ταινία από την αρχή (βλέπανε το δεύτερο μισό στην πρώτη παράσταση και το πρώτο-μισό στη δεύτερη παράσταση).


Όταν οι κινηματογραφικές αίθουσες "εκμοντερνίστηκαν", το προσωπικό σε έβγαζε έξω από την αίθουσα με το πέρας της ταινίας,

και έτσι η "διπλοθέαση" δεν ήταν πλέον εφικτή.

Καλείστε να σχολιάσετε το φαινόμενο και να καταθέσετε σχετικές εμπειρίες σας.
 
Την περίπτωση Νο4 την έχω κάνει και εγώ 1-2 φορές. Τις άλλες 3 όχι!
 
H 'διπλοθέαση" πρέπει να είναι πολύ παλιά συνήθεια. Ο πατέρας μου, μου έχει πει αρκετά περιστατικά που παίζονταν τις δεκαετίες του 60 και 70, που θα τις χαρακτήριζα σαν καθαρό τρολλάρισμα.

Άτομα νεαρής ηλικίας, σε αστυνομικά έργα κυρίως, σπόιλαραν τους άλλους παρευρισκόμενους σε κρίσιμα σημεία είτε το όνομα του δολοφόνου είτε το τέλος της ταινίας.
 
Εντελώς τυχαία, μιλώντας με τη μητέρα μου το πρωί, μου έκανε περιγραφές διπλοθεάσεων όταν πήγαινε κινηματογράφο στα 60s...

Εκείνη την εποχή -κατά τα λεγόμενά της- πριν από την ταινία για κανά 5λεπτο έβαζαν μίκυ μάους(?) ή τέλως πάντων κινούμενα σχέδια τα οποία της άρεσαν πάρα πολύ και έτσι καθόταν και στην αρχή της επόμενης προβολής για να ξαναδεί τα κινούμενα σχέδια και με το που άρχιζε η ταινία έφευγε :)

Οπως μου είπε, ήταν σχετικά σύνηθες το φαινόμενο της διπλοθέασης αλλά η ίδια βαριόταν πάρα πολύ να ξαναδεί κάτι που μόλις είχε δει... (εκτός και αν ήταν κινούμενα σχέδια :D )
 
έχω ακούσει για το φαινόμενο της ''διπλοθέασης'' στον κινηματογράφο, η συνήθεια αυτή συνεχίστηκε και τη δεκαετία του 90;
 
1 φορά το έχω κάνει (νο. 3 περίπτωση) με το Toy Story. Είδα και την αγγλική και μετά καπάκι τη μεταγλωττισμένη έκδοση. Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία όσο να 'ναι σαν movie.
 
Από την περίπτωση Νο4 έχει βγει και η έκφραση "Εδώ ήρθαμε, πάμε να φύγουμε".
 
Ειδα δυο φορες στο καπακι το Pulp Fiction. Επειδη γενικα δεν παρακολουθω τα νεα και δεν ειχε τυχει να δω το Reservoir Dogs, δεν ειχα ιδεα περι Tarantino κλπ.

Ειχε παει την προηγουμενη μερα η αδερφη μου και μου ειχε πει τα χειροτερα και οτι τελικα σηκωθηκε και εφυγε στην μεση της ταινιας. Οποτε επι τοπου ετρεξα να την δω και επαθα τοση πλακα που απλα δεν μπορουσα να σηκωθω να φυγω οταν τελειωσε!

Συνολικα την ειδα 6 φορες στο σινεμα (2 σε θερινο), πηρα την βιντεοκασετα απο καποια εφημεριδα και την επαιξα μεχρι διαλυσης. Ειχα τυπωσει το σεναριο σε dot matrix εκτυπωτη και το ειχα απομνημονευσει.
 
Πίσω
Μπλουζα