Ρετρό Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.909
Αντιδράσεις
1.113
Για να αποδείξουμε στους γονείς μας ότι οι υπολογιστές είναι «καλοί» και ότι δεν τους είχαμε μόνο για να καιγόμαστε στα παιχνίδια ήταν απαραίτητη η αγορά κάποιου τέτοιου προγράμματος... Ιδού η Φυσική της Β’ Γυμνασίου που είχα αγοράσει τότε:

pimql8.jpg


Περιείχε αρκετές ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής μέσα σε ένα εντελώς άδειο από γραφικά περιβάλλον. Το εγκατέστησα, το «τερμάτισα», έριξα στάχτη στα μάτια των μεγάλων, το έβαλα στο ράφι και συνέχισα ακάθεκτος να παίζω Falcon 3.0… :cool:
 
...φοβερό θέμα άνοιξες Omenforever !! (και μόνο για το σήμα του "PIM Software", η εικόνα αξίζει πολλά !!).

Λοιπόν, τέτοιου είδους εκπαιδευτικά προγράμματα δεν είχα, διότι μπορούσα σχετικά εύκολα να "δημιουργήσω εντυπώσεις" στους γονείς μου πληκτρολογώντας ένα listing, ή φτιάχνοντας κάποιο δικό μου πρόγραμμα, ή ακόμα δημιουργώντας κάτι καλό στο Art Studio, ή απλά πέφτοντας "με τα μούτρα" στην ανάγνωση ενός βιβλίου σχετικού με υπολογιστές (ακόμα και το ίδιο το manual !! :D ).

Παραδόξως, τα μόνα "εκπαιδευτικά" προγράμματα που μου έρχονται στο μυαλό, είναι συνυφασμένα με τα games (χα !!) μιά και στην ουσία πρόκειται για "εκαπιδευτικά παιχνίδια". :D

Τέτοια ήταν π.χ. το "Key Factor" που εξασκούσε το παιδί (εγώ ήμουν αυτός !!) στην γρήγορη πληκτρολόγηση, αλλά και η σειρά της "Carmen Sandiago" (εξάσκηση του παιδιού σε θέματα γεωγραφίας, κλπ).
 
"where in the world is carmen Sandiago?" Τέλειο εκπαιδευτικό κυρίως για γεωγραφία...
 
miko63 είπε:
"where in the world is carmen Sandiago?" Τέλειο εκπαιδευτικό κυρίως για γεωγραφία...
Αμ το αλλο το

whereintheworldisosamab.png


:sealed: http://gb64.com/game.php?id=17030&d=18 :sealed:

Υ.Γ. Το ποιο αστειο απ' ολα ειναι οτι καποια στιγμη περυσι το ~φθινοπωρο, ξεκινησα να το κανω review για το αντιστοιχο section/subforum των reviews για commodore 64/128 .

Ευτυχως (για ολους) το παρατησα (το review) στη μεση .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα