Ρετρό Χόμπι

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας spirtoulis
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

spirtoulis

RetroMasteR
Αντιδράσεις
214
Στα παιδικά/εφηβικά σας χρόνια τι χόμπι είχατε?Κάνατε συλλογή γραμματοσήμων? Διατηρούσατε φυτολόγιο ? Συλλέγατε κόμιξ?Προσωπικά μάζευα αλληλογραφίες όπως όλα τα κοριτσάκια των 80's (μετά μανίας θα έλεγα). Επίσης όταν πήγαινα και στο χωριό προσπαθούσα να εμπλουτίσω και το φυτολογίο μου.

Δεν είχα χόμπι (τότε ήταν "χόμπυ"). Μάζευα γραμματόσημα, αλλά ανόρεχτα, δεν είχα ενδιαφέρον στ' αλήθεια. Το ίδιο και με τους pen-pals που ήταν απαραίτητο συμπλήρωμα των αγγλικών μαθημάτων. Εϊχα 2-3 αλλά βαριόμουνα. Οπότε δεν ήταν πραγματικά χόμπι, απλώς παρίστανα ότι ήταν για να λέω ότι έχω κάτι σαν μοντέρνο παιδί κι εγώ.

Αλλά αργότερα απόκτησα μανία με τη μουσική, την οποία έχω ακόμη. Ως καταναλωτής μόνο - από γνώσεις και ταλέντο είμαι άμουσος.

Διάβασμα εξωσχολικών βιβλίων

Κέντημα (σταυροβελονιά), μια ήσυχη δραστηριότητα κυρίως το καλοκαίρι με τις φίλες μου, αποφεύγαμε τα τρεχάματα και τα μαλώματα...

Συλλογη χαρτιών/φακέλων αλληλογραφίας καθώς και χαρτοπετσετών με σχέδια και κάθε είδους χαρτάκι με σχέδια...

Συλλογή από τάπες που έβρισκα σε γαριδάκια

Συλλογή αυτοκόλλητων που έβρισκα σε περιοδικά (όταν τελείωσα την Γ' Γυμνασίου τα κόλλησα όλα μαζί στο γραφείο μου!!!)

Συλλογή αφισών/αποκομμάτων με θέμα διαφορους καλλιτέχνες και ζωάκια

Μοντελισμό, κυρίως αυτοκίνητα και καράβια και συλλογή γραμματοσήμων. Και τα 2 εξακολουθώ να τα κάνω :)

Γραμματόσημα, κόμιξ (Μίκυ Μάους, Ποπάϋ, Σεραφίνο,Τιραμόλα, Μπλεκ κ.λ.π), αφίσες ποδοσφαίρου

και χαρτάκια με ηθοποιούς από τις τσίχλες ΜΕΛΟ. :)

Το μόνο που θυμάμαι είναι χαρτάκια από το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου μάλλον κατά το 1993. Κατά τα άλλα σκόρπια πράγματα από δω κι από κει.

Το χομπι μου ηταν τα περιστερια ειχα περιστερια δηλαδη απο πολυ μικρος μεχρι και πριν απο λιγα γιατι με της υποχρεωσεις δεν μπορουσα να τα εχω ακομα γιατι δεν ειναι απλο πραγμα θελει αρκετες ωρες να αφηερωνεις την μερα μαζι τους αναλογα την ρατσα που εχεις βεβαια και η ρατσα που ειχα εγω ηθελε πολυ δουλεια.Με ευχαριστουσε ομως καθε λεπτο η ενασχοληση μου μαζι τους και μακαρι να μπορουσα να τα ειχα και τωρα.

Ζωγραφιζα. Ζωγραφιζα ασταματητα, κυριως προσωπογραφιες και εγραφα διηγηματα και μυθιστορηματα.

Οταν εγινα 14 ετων αρχισα να ασχολουμαι με το σχεδιο μοδας. Δηλαδη ειχα διαφορα μπλοκ οπου σχεδιαζα γυναικεια ρουχα και τα χρωματιζα με μαρκαδορους.

Επισης ειχα φτιαξει παλι σε μπλοκ, ενα δικο μου περιοδικο που το ειχα ονομασει Τουλιπα και εγραφα μεσα σ' αυτο ο,τι μπορουσε να εχει ενα περιοδικο τοτε: Καλλιτεχνικα νεα (απο ανυπαρκτους καλλιτεχνες) συνταγες, διαφημισεις, αρθρα, κ.λ.π. Πρεπει να εφτιαξα συνολικα καμια δεκαρια τευχη απο αυτο.

Εγώ ζωγράφιζα (κυρίως καρτουνς), μερικά άλμπουμ PANINI και Carousel, κι από αθλήματα: μπάσκετ, ποδόσφαιρο, snowboard, πινγκ-πονγκ, μπιλιάρδο, bowling, ηλεκτρονικά (arcades)..

Επίσης σινεμά πολύ..

Σιγουρα συλλογη κομιξ το καλυτερο για μενα και κεντημα και τα χω παλια μαξιλαρακια και ποδηλατο.

Ενα αλλο αλλοκοτο χομπι ηταν η συλλογη εντομων με τον ξαδερφο μου κυριως ακριδες καθε ειδους που τις βαζαμε σε βαζα απο παιδικες κρεμες που βρισκαμε απο αυτους που στο χωριο ειχαν μωρα. Οποιες εβρισκε τα πιο περιεργα εντομα, κερδιζε

elephadas είπε:
Δεν είχα χόμπι (τότε ήταν "χόμπυ").
Εγώ πάντα έτσι το γράφω...

Έκανα συλλογή από ευχετήριες κάρτες, τάπες, παιχνιδάκια παγωτών/αυγών Kinder και κοχυλιών. Διάβαζα πάρα πολύ, και λογοτεχνία και κόμικς. Έγραφα δικές μου ιστορίες, καθώς και δικά μου κόμικς και γελοιογραφίες.

σκίτσο, διάβασμα περιοδικών και φυσικά πολλές ταινίες....

Είχα το μπαλέτο, διάβαζα λογοτεχνικά βιβλία, μάζευα τάπες Pokemon, έγραφα ποιήματα και ιστορίες, καταπιανόμουν με κατασκευές και μάζευα σαλιγκάρια. Κάθε μέρα από ένα κουβαδάκι, και τα μετέφερα από την μία πλευρά του δρόμου στην άλλη. :)

Μάλλον κατάλαβα λάθος στο συγκεκριμένο θέμα διότι εγώ σαν χόμπυ εννοώ κάποια συλλογή ή παρόμοιο. Κατά τα άλλα στον ελέυθερο μου χρόνο έκανα πολλά. Εκτός από βιντεοπαιχνίδια που αναφέρθηκε, έπαιζα μπάσκετ αρκετά με φίλους καθώς και ποδόσφαιρο. Επιπλέον παίζαμε μπίλιες και κάναμε πολλές ώρες ποδήλατο. Η γειτονιά μου (που τώρα είναι αγνώριστη) είχε πολλά χωράφια. Ένα από αυτά το είχαμε για να παίζουμε ποδόσφαιρο αλλά το είχαμε κάνει και πίστα για το ποδήλατο.

Ως χόμπυ μπορεί να θεωρηθεί και η ενασχόληση με κάποιο άθλημα. Αλλά υπάρχει θέμα, αν θυμάμαι καλά, χωριστά γι αυτό.

Θα το βρω και θα το ποστάρω.

Να προσθέσω ότι κι εγώ έβλεπα πολλές ταινίες, ξέχασα να το αναφέρω.

johnny19818 είπε:
Μάλλον κατάλαβα λάθος στο συγκεκριμένο θέμα διότι εγώ σαν χόμπυ εννοώ κάποια συλλογή ή παρόμοιο.

Kambia είπε:
Ως χόμπυ μπορεί να θεωρηθεί και η ενασχόληση με κάποιο άθλημα. Αλλά υπάρχει θέμα, αν θυμάμαι καλά, χωριστά γι αυτό. Θα το βρω και θα το ποστάρω.
Υπάρχει αυτό το θέμα για τις εξωσχολικές δραστηριότητες, και μιας και θυμήθηκα από την αρχή ότι υπήρχε κι ότι είχα απαντήσει, προσωπικά εδώ έβαλα μόνο αυτά που έκανα μέσα στο σπίτι.

perlastar είπε:
Υπάρχει αυτό το θέμα για τις εξωσχολικές δραστηριότητες, και μιας και θυμήθηκα από την αρχή ότι υπήρχε κι ότι είχα απαντήσει, προσωπικά εδώ έβαλα μόνο αυτά που έκανα μέσα στο σπίτι.
Thanks Perlastar. Αυτό είχα και γω στο μυαλό μου. :flower:

σπιρτουλι πες πως μαζευες σε βαζακια ακριδες γιατι νομιζα πως μονο στο δικο μου χωριο είχαμε αυτό το ομολογουμένως ανατριχιαστικο χόμπι( πως τρωγαμε μετα) και σκοτώναμε και μυγακια να τις ταισουμε στο στομα :o αηδια, δεν λες παλι καλα που δεν υπηρχαν τοτε οικολόγοι

Μικρός έκανα συλλογή από περιοδικά spiderman και αγόρι, πες το χόμπυ. Είχα αρκετά μεγάλη συλλογή μέχρι που είχα την εκπληκτική ιδέα να τα πουλήσω όλα. Κατά τα άλλα, στα 14 άρχισα μπάσο και μετά κιθάρα ηλεκτρική, που η τελευταία έγινε από τότε κανονικό χόμπυ μέχρι και σήμερα. Φυσικά χαρτάκια αυτοκόλλητα κλπ είχα και εγώ σαν παιδάκι και έσκαγα μέχρι να βρω τα χαρτάκια που μου έλειπαν (καταραμένο άλμπουμ transformers, ποτέ δεν το ολοκλήρωσα).

Τρελή μούρλα είχα από πιτσιρίκι με τα βουνά και αλώνιζα σαν τράγος το όρος αιγάλεω και το ποικίλο, όσο με έπαιρνε βέβαια ανήλικο ήμουν. Ο πατέρας μου ήταν υπεύθυνος αφού του άρεσαν οι βόλτες στα βουνά. Επίσης Holy god ή holy crap αναφωνούσα όταν έβλεπα μια στο τόσο καμιά μεγάλη τρύπα σε βράχο (σπήλαιο δηλαδή) και στεκόμουν μπροστά από την σκοτεινή είσοδο με δεος. Αργότερα το πήρα πολύ σοβαρά και άρχισα ένα σχετικό χόμπυ που κρατάει μέχρι και σήμερα.

Συλλογη αυτοκολητων και αλμπουμ πανινι! Οπως και ο τζονι μαζευομασταν τα πιτσιρικια με τα ποδηλατα και βολταραμε

Πίσω
Μπλουζα