Ρετρό ακουστικά στερεοφωνικών

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stayros
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Αντιδράσεις
1.838
Τα ειδα ξαφνικα μπροστα μου μετα απο τοσα χρονια... :o ...Ειχα ξεχασει οτι υπηρχαν... :xm:

Αμεσως αρχισαν να ερχονται αναμνησεις....

Πιτσιρικος εγω,να εχει λοξα και τρελα ο πατερας μου με την

μουσικη,τους δισκους κλπ. και να πηγαινω να χαζευω...

Εντυπωση που ειχαν κανει τα τεραστια ακουστικα που

ειχε ακουμπησμενα πανω στο στερεοφωνικο...ηταν τοσο μεγαλα!!!! :o

Θυμαμαι να τα φοραω,να απομονωνομαι απο τους ηχους γυρω μου ,να ανοιγω τα χερια μου και να πεταω

γιατι νομιζα οτι με τετοια ακουστικα οτι ημουν....πιλοτος!!!!!!! :o (Μα κατι κολληματα....ακου πιλοτος..... :points: )

Επισης θυμαμαι τα τεραστια κουμπια που ειχαν στο πλαι -δεν ηταν αλλο απο τη αυξομειωση του ηχου -που γυριζαν

και το ειχα βρει παιχνιδι. #)

Ουπς....Μακρυγορω και δεν λεει.... :flower:

Οριστε λοιπον...τα ακουστικα του πιλοτου!!!! :D

Εταιρια: Maeden Sound

Ειδος:
Stereo Headphones

Μοντελο: MD-3MS

Κατασκευη:
Japan

Ετος:
197?

Το κουτι

attachment.php

Μια πιο κοντινη (και καθαρη... :P ) του κουτιου...

attachment.php

Λεπτομερεια που κανει την διαφορα....

attachment.php

Τα ακουστικα...

attachment.php

Πλαινη οψη...

attachment.php

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραίο εύρημα!

Φοράς τα ακουστικά...και αισθάνεσαι...σαν πιλότος...!...δεν είναι κακό...!

Εγώ είχα ακουστικά για ραδιοκασετόφωνο από αυτά με τα σφουγγαράκια στις δυο πλευρές, που στερέωνες στο κεφάλι...

Γεια σου Σταυρο με τις ρετροανακαλυψεις σου!!!

BETTY BOOP είπε:
Σε ευχαριστω Χριστινακι! :flower:

BETTY BOOP είπε:
Φοράς τα ακουστικά...και αισθάνεσαι...σαν πιλότος...!...δεν είναι κακό...!
Οντως,ως παιδακι τοτε...ετσι το εβλεπα....οτι ημουν πιλοτος... :o

Τι να πεις;....Αχαλινωτη παιδικη φαντασια.... #)

BETTY BOOP είπε:
Εγώ είχα ακουστικά για ραδιοκασετόφωνο από αυτά με τα σφουγγαράκια στις δυο πλευρές, που στερέωνες στο κεφάλι...
Και τετοια εχω.... ;)

angel_grig είπε:
Γεια σου Σταυρο με τις ρετροανακαλυψεις σου!!!
Παιδι μου...το εχω ξαναπει...."Δεν ξερω τι εχω".... :D

Μια που λέμε για ακουστικά, έχω τρομερό πρόβλημα να βρω ακουστικά κινητού, που να "αντέχουν" το θόρυβο του Μετρό...Εντάξει, δεδομένου ότι υπάρχουν και "ψείρες" που κάνουν και 80 και 100 ευρώ, φαντάζομαι ότι ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Αλλάποιός τα δίνει ! Κάτι φτηνιάρικα των 3 ευρώ, "μπουκώνουν" μετά από λίγεςώρεςστη φουν ένταση. Κάτι ακριβότερα,των 10-15 ευρώ, κόβονται τα καλωδιάκια τους ή σταματάει, από ένα διάστημα και μετά,το κινητό να τα αναγνωρίζει "συνδεδεμένα" (θέλει πολύ σπρώξιμο το βύσμα, για να απομονωθεί το εξωτερικό ηχείο). Δράμα !

Μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι ακόμα κι ένα τέτοιο (περίπου) ζευγάρι, όταν πήρα και το δοκίμασα, δεν κατέστη δυνατό να ακούω μέσα στο Μετρό, την ώρα των "στριγγλισμάτων" στις γραμμές. Ούτε τόσο καλή "απομόνωση" είχε, ακόμα και χωρίς φασαρία (σε σχέση με τις ψείρες).

Έχει κανείς καμιά συνταγή; Ψείρες; Εύκαμπτα παρεμβύσματα ή σκληρές compact; Μικρή κάσκα; Μεγάλη κάσκα; Ακουστικά με δικό τους ενισχυτή; Πόσα βατ; Πόσα ντεσιμπέλ; Πόση αντίσταση; Έχω ακούσει ανθρώπους να με 'ξεκουφαίνουν" με τα δικά τους ακουστικά, ιδίως όταν ακούν μουσική με πολλά πρίμα, αλλά εγώ δεν έχω καταφέρει να κάνω δουλειά !

Στο θέμα μας τώρα, έχω μια τέτοια "κάσκα" KOSS, που θεωρούνταν πολύ καλά (και ρετρό, φυσικά) κάποτε. Στο κουτί τους γράφει "PERSONAL LISTENING".

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και μόνο το Made In Japan φτάνει. Ωραίος για άλλη μια φορά ο Σταυρής. Άντε και καλές ακροάσεις.

εχω και γω τετοια ακουστικα, οχι ιδια μαρκα αλλα ιδιο σχεδιο με σπιραλ καλωδιο και το μεγαλο βυσμα που ειχαν τοτε οι παλιες τηλεορασεις και τα παλια ραδιοφωνα.Αυτα τα ακουστικα ταιριαζαν και στην αρχαια philips που εχω βαλει φωτο εδω στο φορουμ και στο ραδιοφωνο και σε ενα μεγαλο στερεοφωνικο που ειχαμε παλια με πικαπ και ετσι οι δικοι μου ειχαν ησυχια και γω ακουγα μουσικη οσο δυνατα ηθελα χωρις να ενοχλω. με αυτα τα ακουστικα πρωτοακουσα στερεο ηχο ισιως απο τα βυνιλια που ειχαμε.

μπραβο φιλε για τις φωτο που ανεβασες τι μου θυμισες τωρα. οταν παω στο χωριο θα τα ψαξω εκει τα ειχα δει τελευταια φορα ακαι δουλευαν μια χαρα θα τα παρω μαζι μου και θα ψαξω για ανταπτορα μηπως μπορω να τα συνδεσω στο Pc

ΦΖΠ1 είπε:
Μια που λέμε για ακουστικά, έχω τρομερό πρόβλημα να βρω ακουστικά κινητού, που να "αντέχουν" το θόρυβο του Μετρό...Εντάξει, δεδομένου ότι υπάρχουν και "ψείρες" που κάνουν και 80 και 100 ευρώ, φαντάζομαι ότι ό,τι πληρώσεις παίρνεις. Αλλάποιός τα δίνει ! Κάτι φτηνιάρικα των 3 ευρώ, "μπουκώνουν" μετά από λίγεςώρεςστη φουν ένταση. Κάτι ακριβότερα,των 10-15 ευρώ, κόβονται τα καλωδιάκια τους ή σταματάει, από ένα διάστημα και μετά,το κινητό να τα αναγνωρίζει "συνδεδεμένα" (θέλει πολύ σπρώξιμο το βύσμα, για να απομονωθεί το εξωτερικό ηχείο). Δράμα !
Μάλιστα μου έκανε εντύπωση ότι ακόμα κι ένα τέτοιο (περίπου) ζευγάρι, όταν πήρα και το δοκίμασα, δεν κατέστη δυνατό να ακούω μέσα στο Μετρό, την ώρα των "στριγγλισμάτων" στις γραμμές. Ούτε τόσο καλή "απομόνωση" είχε, ακόμα και χωρίς φασαρία (σε σχέση με τις ψείρες).

Έχει κανείς καμιά συνταγή; Ψείρες; Εύκαμπτα παρεμβύσματα ή σκληρές compact; Μικρή κάσκα; Μεγάλη κάσκα; Ακουστικά με δικό τους ενισχυτή; Πόσα βατ; Πόσα ντεσιμπέλ; Πόση αντίσταση; Έχω ακούσει ανθρώπους να με 'ξεκουφαίνουν" με τα δικά τους ακουστικά, ιδίως όταν ακούν μουσική με πολλά πρίμα, αλλά εγώ δεν έχω καταφέρει να κάνω δουλειά !

.
Δοκίμασε τα sony mh-1!! Φοβερή ποιότητα, χαμηλή τιμή και πολλά λαστιχάκια για να βρεις το μέγεθος που σου ταιριάζει. Απλά κοίταξε αν υποστηρίζει το κινητό σου το τρίτο κουμπί για τις κλήσεις, αλλιως θα πρέπει να βαλεις ενa adaptor - επίσης υπάρχει και η έκδοση mh-1c που είναι για πιο καινούρια κινητά (δε θέλει το adaptor) και νομιζω οτι εκείνα θα σε βολέψουν καλύτερα.

Ευχαριστώ. Εντάξει, πολλά λαστιχάκια έχουν όλα. Το θέμα είναι α) να μην κόβεται το καλώδιο, β) να μη σταματήσει ξαφνικά η υποδοχή να τ' αναγνωρίζει, ώστε να κάνει mute τον εξωτερικό ήχο, και φυσικά γ) να είναι συμβατά, που αυτό θα λυθεί.

Τα πιο καλά που πήρα σε τέτοια τιμή περίπου, ήταν κάτι αλουμινένια,από ελληνο-γερμανικό ηλεκτρονικάδικο. Καλόςήχος, αλλά τους τύχαν τα (α) και (β) πολύ σύντομα.

Νομόζω όμως ότι έχω καταλήξει στο ότι καλύτερη "απομόνωση" κάνουν οι εντελώς πλαστικές ψείρες, όχι αυτές με τα "μαξιλαράκια". Αρκεί να τα σφηνώσεις καλά στο αφτί, μέχρι πόνου δηλαδή...Είναι όμως λογικό, αφού έχουν μεγαλύτερο "ηχείο", φαίνεται από τις τρυπούλες.

Πίσω
Μπλουζα