Omenforever
RetroMasteR
- Αντιδράσεις
- 1.659
Ως γνωστόν, μετά από διάφορες Θείες Λειτουργίες ακολουθεί η αρτοκλασία με τον εξαιρετικό μαλακό άρτο, με την ζαχαρένια επικάλυψη, ο οποίος πάει πρίμα για πρωινό του πρωταθλητή μαζί με σκέτο ελληνικό καφέ. H διαδικασία γνωστή: Tο πλήθος συρρέει για να πάρει τα τεμάχια του άρτου και «όποιος πρόλαβε τον άρτον είδε». Στα 80s και 90s, που βίωσα εγώ ως τέκνο, τα πράγματα ήταν αρκετά ενδιαφέροντα κοινωνιολογικά, μιας και πρόλαβα παπούδια με κατοχικό σύνδρομο τα οποία δεν αστειεύονταν και ορμούσαν να προμηθευτούν τον άρτο σαν αγέλη κυνηγόσκυλων. Χαρακτηριστικά ενθυμούμαι:
1) Γιαγιούλες να έχουν κολλήσει πίσω μου και να με πηγαίνουν ΚΑΡΟΤΣΙ προς το καλάθι με τους άρτους, χωρίς να έχω περιθώριο να σταθώ ακίνητος ούτε για μια στιγμή.
2) Παππού να καταβάλει τιτάνιο αγώνα να προωθηθεί, να εμφανίζεται επιτέλους ενώπιον αυτού που μοίραζε τους άρτους και να τού λέει «Δώσε μου δύο κομμάτια για να πάρει και η γριά μου», και ο ΗΜΙΘΕΟΣ διαμοιραστής να τού δίνει πράγματι δύο κομμάτια αλλά αυτά να έχουν συνολική μάζα ίση με ένα κομμάτι από αυτά που έπαιρναν οι υπόλοιποι, αφήνοντας σύξυλο τον παππού.
Έχετε ανάλογες ιστορίες κατανύξεως;
Υ.Γ. Το παρόν νημάτιο αφιερώνεται στον Exelaio, παντοτινό μου ανδρικό πρότυπο.
1) Γιαγιούλες να έχουν κολλήσει πίσω μου και να με πηγαίνουν ΚΑΡΟΤΣΙ προς το καλάθι με τους άρτους, χωρίς να έχω περιθώριο να σταθώ ακίνητος ούτε για μια στιγμή.
2) Παππού να καταβάλει τιτάνιο αγώνα να προωθηθεί, να εμφανίζεται επιτέλους ενώπιον αυτού που μοίραζε τους άρτους και να τού λέει «Δώσε μου δύο κομμάτια για να πάρει και η γριά μου», και ο ΗΜΙΘΕΟΣ διαμοιραστής να τού δίνει πράγματι δύο κομμάτια αλλά αυτά να έχουν συνολική μάζα ίση με ένα κομμάτι από αυτά που έπαιρναν οι υπόλοιποι, αφήνοντας σύξυλο τον παππού.
Έχετε ανάλογες ιστορίες κατανύξεως;
Υ.Γ. Το παρόν νημάτιο αφιερώνεται στον Exelaio, παντοτινό μου ανδρικό πρότυπο.