Ρετρό αφίσες ενάντια στα ναρκωτικά

Domenica

Banned
Joined
9 Νοέ 2009
Μηνύματα
1.208
Αντιδράσεις
136
Λεγαμε για το τσιγάρο και θυμήθηκα μια αφισα που την ειχαμε και στο σχολειο αλλά την εβρισκες κυριως σε δημοσιες υπηρεσιες καθως και αφισες ενάντια στα ναρκωτικά γενικώς και ειδικώς ενάντια στην ηρωινη.

Η αφισα που με ειχε εντυπωσιάσει περισσοτερο ηταν ασπρομαυρη και εδειχνε παλικάρι με μοικάνα, doc martins, τζην σωληνα και αμανικο μπλουζακι να κραταει με το ένα χέρι συρριγγα και με το άλλο το κεφάλι του και να γράφει "Στο φιλο του ειχαν πει ποσο θα τον ανεβαζε η ηρωινη οχι ομως που θα τον έριχνε" - στην στυλιστική κόλαση ίσως;

Γενικά θυμάμαι διάφορες αφισες που ηταν κομματάκι hardcore με συριγγες να πλησιάζουν φλέβες και διάφορα άλλα γραφικά. Τα συνθηματα ηταν περιπου "πες οχι στα ναρκωτικά" και διάφορα άλλα. Τοσο πολύ ειχα συγκλονιστεί απο την εν λογω αφισα που ειχα παρει μέρος σε ενα μαθητικο διαγωνισμο ζωγραφικής με θεμα τα ναρκωτικά και ειχα κανει μια παραλλαγη της με κοπελιά να βαράει ένεση, με τζην, μποτάκια και αμάνικο στην ιδια περιπου ποζα με την εν λογω αφισα. Μαλιστα κέρδισα κιολας βραβειο (ενα πλαστικο σετ γραφειου και μερικά βιβλία ανάμεσα τους και τον Ευτυχισμένο πριγκηπα του Οσκαρ Ουάιλντ). Ασχετο αλλά πολύ ειχα χαρεί!

Η μαμά μου δουλευε στο υπουργειο Υγειας και Προνοιας και υπήρχαν δεκάδες τέτοιες αφισες. Μερικές έβρισκαν τον δρομο για τα σχολεία. Σας θυμίζουν κάτι;

[edit] dead pics [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμαμαι σε καποιες ταινιες η σιριαλ στα αστυνομικα τμηματα υπηρχαν συνηθως πισω απο τον αξιωματικο υπηρεσιας διαφορες τεοιες αφισες.Το πιο μεγαλο παραδειγμα παντως αν και δεν ειναι αφισα ηταν το μηνυμα στα arcades (Winners dont use drugs).
 
Με τα κλασσικά σλόγκαν " ναι στην ζωή". Σήμερα, δείχνουν κάπως γραφικές εκείνες ο αφίσες...
 
RIO είπε:
Με τα κλασσικά σλόγκαν " ναι στην ζωή". Σήμερα, δείχνουν κάπως γραφικές εκείνες ο αφίσες...
''Ναι στη ζωή, όχι στα ναρκωτικά''.
 
Πίσω
Μπλουζα