Ρετρό δημοτικός φωτισμός

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
435
Είμαι σε πολλή σκέψη τους τελευταίους μήνες για το συγκεκριμένο θέμα, αν αξίζει να ανέβει ή όχι. Τελικά σκέφτηκα να το ανεβάσω μόνο και μόνο γιατί αφορά τα φανάρια που φώτιζαν στα πάρκα τα παιδικά μας παιχνίδια.

(Ειδικά το πρώτο είναι εκεί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου και μου θυμίζει, παρά τα κακά του χάλια, τα πιο ανέμελα χρόνια της ζωής μου.

Συνάμα, το ρετρό μικρό περίπτερο πάνω στο συγκεκριμένο πάρκο, δεν έχει καμμία σχέση με τα σημερινά περίπτερα. Είχε τα λίγα στοιχειώδη και αυτονόητα: τσιγάρα, ξυραφάκια, περιοδικά, τσίχλες, σοκολάτες, γλυφιτζούρια, γαριδάκια, πατατάκια, γκοφρέτες, και μια κατασκευή σιδερένια κόκκινη με διαφανές πλέξιγκλας για να φαίνεται το περιεχόμενο και βέβαια βάζαμε τη δραχμούλα μας και γυρνώντας το μοχλό βγάζαμε ή μια από τις στρογγυλές πολύχρωμες τσίχλες που είχε μέσα ή αν ήσουν τυχερό παιδάκι έβγαζες ένα δαχτυλίδι με ρομβοειδή πέτρα ή μια λαστιχένια μπαλίτσα... κι όχι σαν τα σημερινά που έχουν εκατό χιλιάδες πράγματα σαν να είναι μικρό σούπερ μάρκετ. Φωτογραφία δεν έβγαλα μιας και η καλύτερη εικόνα τέτοιων περιπτερων βρίσκεται στις παλιές ελληνικές ταινίες) Άλλωστε τα φανάρια στις πλατείες ήθελα να θυμίσω.

picture.php


picture.php


picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
picture.php


picture.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα