Ρετρό διάβασμα μαθημάτων για το σχολείο

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.269
Αντιδράσεις
6.062
'Όταν ξεκίνησα τη ... σχολική μου καριέρα, βασική μου προτεραιότητα ήταν η καθημερινή προετοιμασία των μαθημάτων.
Έτσι, όταν επέστρεφα στο σπίτι από το σχολείο, έτρωγα, ξεκουραζόμουν και νωρίς το απόγευμα άρχιζα το διάβασμα (αναφέρομαι στο Δημοτικό...γιατί στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο απλά, δεν τα προλάβαινα όλα...).
Πρώτη μου κίνηση ήταν να δω το πρόγραμμα των μαθημάτων της επόμενης ημέρας: η χαρά μου ήταν μεγάλη όταν δεν είχα πολλά μαθήματα (μπορεί να πηγαίναμε εκδρομή και να κάναμε μόνο την τελευταία ώρα μάθημα).
Σχεδόν πάντα ξεκινούσα με το μάθημα της Γλώσσας: Γράφω και Μαθαίνω στο τετράδιο, ασκήσεις γραμματικής, ανάγνωση και η ορθογραφία σε μια κόλλα χαρτί για εξάσκηση. Έπειτα σειρά είχαν τα Μαθηματικά: ασκήσεις και προβλήματα στο τετράδιο και διάβασμα το μάθημα της ημέρας.
Συνέχιζα με τα υπόλοιπα μαθήματα...πάντα με διάλειμμα ενδιάμεσα.
Στις επόμενες τάξεις (Γυμνάσιο και Λύκειο) όπως προανέφερα...δεν τα προλάβαινα όλα: oι απαιτήσεις στα μαθήματα ήταν πολλές και ο χρόνος λίγος χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν προσπαθούσα να είναι επαρκές το διάβασμα. Άρχιζα με τα μαθήματα που μου άρεσαν (κλίση στα θεωρητικά μαθήματα και στις ξένες γλώσσες) και άφηνα στο τέλος τα θετικά μαθήματα (για ευνόητους λόγους). Πάντα υπολόγιζα 45 λεπτά με 1 ώρα για κάθε μάθημα.
Συνήθιζα να διαβάζω από το Σαββατοκύριακο και κάποιο μάθημα της εβδομάδας (πχ της Τεταρτης) για να μην φορτώνομαι πολύ στη συνέχεια...

Ποτέ δεν υπήρξα ''σπασικλάκι''...προσπαθούσα πάντα με επίβλεψη και αυστηρότητα (σε λογικά πλαίσια) στο σπίτι.
 
Το χειροτερο μου, εχοντας τιγκα μαθησιακα προβληματα και θεματα με τη συγκεντρωση και τη μνημη μου. Δεδομενου οτι δασκαλοι και καθηγητες με θεωρουσαν 'εξυπνο' και συναμα 'καλο παιδι' η μονη εξηγηση του γιατι ημιυν χαλια μαθητης ηταν οτι ειμαι 'τεμπελης'.

Το απεφευγα σαν ξερω γω τι, το ξεκινουσα οσο πιο αργα γινοταν, αλλα λογω δυσκολιας μπιρουσε να τραβαει μεχρι αργα το βραδυμ σε καποια φαση μου ειχαν φερει και δασκαλα να με διαβασει.

Να μην αναφερω οτι συνηθως ξεχνουσα τι υλη ειχαμε απο την προηγουμενη φορα και τηλεφωνουσα σε συμμαθητες να μου θυμησει

Πραγματικα ζηλευω τα συστηματα αλλων χωρων που η μελετη γινεται ολη στο σχολειο και η υπολοιπη μερα στο σπιτι ειναι ελευθερη
 
Στην Α Λυκείου ξεκίνησα φροντιστήριο για τα μαθηματα του σχολειου (Αλγεβρα-Γεωμετρια-Φυσικη-Χημεια-Εκθεση/Νεοελληνικη Γλώσσα-Αρχαία). Το πρωι ειχα σχολείο και το απόγευμα σειρα ειχε το φροντιστηριο στο οποίο εκανα μαθημα και το Σαββατο.
Θυμαμαι, μια Παρασκευη βραδυ είχα επιστρεψει στο σπιτι απο το φροντιστηριο (ώρα 10...) και μετα από ολιγολεπτη ξεκουραση, ξεκινησα να διαβαζω για το Σαββατο. Συνηθιζα πάντα να εχω ενα ποτηρι νερο διπλα μου και εκεινη τη φορα σκεφτηκα να συνοδευσω το διαβασμα με μια παγωμενη κοκα-κολα. Η κοκα-κολα μου εφερε αυπνία και υπεδιεγερση λόγω της καφεινης...είχε παει 3 η ωρα και ακομα δεν ειχα κοιμηθει...
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα