Ρετρό κάψουλα...μετά από 20 χρόνια

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnny19818
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Αντιδράσεις
2.210
Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο μέρος για το θέμα αυτό αλλά πραγματικά σκέφτομαι σοβαρά να φτιάξω ένα κουτί με κομμάτια της καθημερινής μας ζωής ή αγαπημένα έιδη και να τα ανοίξω μετά από 20 χρόνια. Το έχετε σκεφτεί ποτέ? Προσωπικά θα έβαζα ένα εισητήριο λεωφορείου, ένα USB Stick, κάποια ξηρά τροφή ίσως, κάποια κονσόλα που έχω 2 φορές (φορητή κατά προτίμηση) και παιχνίδια της. Εσείς τι θα βάζατέ μες στο κουτί?

Το πραγματοποιησες;

Επρεπε να το ειχαμε κανει το 80.. :D

Πλάκα πλάκα, θυμάμαι ότι σε μια πόλη της Ελλάδας το έχουν κάνει αυτό κάποια παιδιά, αν θυμάμαι καλά πριν περίπου μια δεκαετία, και θα ανοιχτεί η κάψουλα μετά από 20-30 χρόνια από τότε που θαφτηκε. Έβαλαν μέσα ζωγραφιές και άλλα γράμματα, αλλά δε θυμάμαι τι άλλο.

Αν έφτιαχνα μια κάψουλα, θα έβαζα μέσα καμιά εφημερίδα, κανένα περιοδικό, πράγματα που να θυμίζουν την εποχή της κάψουλας. Εισιτήρια πάσης φύσεως (μέσων μεταφοράς, κινηματογράφου), προγράμματα τηλεόρασης/κινηματογράφου, κάποια γράμματα που να περιγράφεις τη καθημερινότητά σου (θα σημείωνα, πχ, ποια τραγούδια άκουγα αυτή την περίοδο), και κάποιες ευχές ή προβλέψεις για τον εαυτό σου μελλοντικά (ενδεχομένως κάποιο ημερολόγιο με περιγραφές και κείμενά σου), είναι καλές ιδέες για να βάλεις μέσα στο κουτί. Το κακό με τα τεχνολογικά είναι οτι δεν είσαι σίγουρος αν θα μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις 20 και 30 χρόνια μετά... Οπότε με το φλασάκι είναι ρίσκο, αν θα μπορείς να το διαβάσεις, αλλά τουλάχιστον θα μπορείς απλά να το έχεις και να το θυμάσαι.

Γενικά στην κάψουλα βάλε ό,τι έχει σημασία για σένα. Ούτως ή άλλως, τα ημερολόγια και όσες ανακαλύψεις κάνουμε καθημερινά, είτε στο σπίτι, είτε εδώ στο ρετρομάνιαξ, πρακτικά κάψουλες είναι ;)

Δεν την έχω κάνει αλλά θα ήθελα. Το USB stick θα είχε νόημα γιατί ποιος ξέρει μετά από είκοσι χρόνια τι μέσο αποθήκευσης θα χρησιμοποιούμε. Συμφωνώ για τις εφημερίδες, διαφωνώ για τα τραγούδια διότι πλέον στο ίντερνετ βρίσκεις άνετα τραγούδια κάθε ηλικίας. Επίσης θα έβαζα συσκευασίες προϊόντων μαζί με τις τιμές τους, όπως έχει κάνει ένα μέλος εδώ με τα γαριδάκια.

Πίσω
Μπλουζα