Ρετρό ''κακοί'' στις Ελληνικές ταινίες

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krios

RetroNuts!
Αντιδράσεις
488
Τασσώ Καββαδία, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Δήμος Σταρένιος

Οι παραπάνω ηθοποιοί ήταν τόσο πειστικοί στους ρόλους τους που μέσα στο μυαλό μας είχαν συνυφαστεί με το ΄΄κακό΄΄. Η πάμπλουτη ακατάδεχτη, ο προδότης, καταδότης, μαυροχίτωνας, γερολαδάς, παραδόπιστος, βιαστής, κλπ. Και όχι τίποτε άλλο, αλλά το πιστεύαμε ακράδαντα πως έτσι ήταν και ως άνθρωποι. Μεγαλώνοντας και διαβάζοντας και μαθαίνοντας και ακούγοντας καταλάβαμε πως όλα αυτά ήταν κυήματα μιας παιδικής άγνοιας και μεγάλης φαντασίας. Οι παραπάνω ταλαντούχοι ηθοποιοί μας, απέδειξαν με το βίο τους ότι μόνο κακοί δεν ήταν. Μορφωμένοι, ταπεινοί, με αξιοθαύμαστο έργο φιλανθρωπίας, άξιοι. Και πάνω απ' όλα, έπαιξαν τους κακούς για να διδαχθούμε πολλά και να διαλέξουμε τους δικούς μας ρόλους στη ζωή...

Ποιός ήταν ο αγαπημένος σας; Εμένα η κυρία Τασσώ Καββαδία.

Θα βάλω την κουκουλίτσα μου και θα σας καταδώσω!Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί!

artemistn9.jpg

Τσαχιρίδης the best! Αν και είχε μια μόνιμη έκφραση σε όλες τις ταινίες, όπως και να το κάνουμε σημάδεψε τις δεκαετιές 70 και 80.

Επίσης ο Ανέστης Βλάχος. Σε πολές ταινίες έπαιζε τον κακό (σε μια είχε δώσει κάτι χαστούκια στην Ελένη Ανουσάκη).

Άλλη κακιά ήταν η Έφη Οικονόμου. Σε όλες τις ταινίες ζήλευε τις συμπρωταγωνίστριες τις και προσπαθούσε να τις σαμποτάρει. Σε ορισμένες τους φώρτωνε και φόνους που εκείνη είχε κάνει.

Αγαπημένη μου ήταν η Τασσω Καββαδία. Ειδικά στην "Αμαρτία της ομορφιας" δίνει ρέστα. Επίσης ο Σπύρος Καλογήρου. Η ατάκα του "Είναι πολλά τα λεφτα Άρη" έχει γράψει ιστορία. Ο άνθρωπος που στις ταινίες του είχε βιάσει την Βουγιουκλάκη (η μαρία της σιωπής) και σκοτώσει την Λάσκαρη (Στεφανία) στην πραγματικότητα ήταν ένας ήρεμος και ευγένικός άνθρωπος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενας ωραιος ψηλος και νεος, που επαιζε το κακο παιδι, που καπνιζε, που σε μια συγκεκριμενη ταινια ειχε και μια χαροκαμενη μανα που εκλαιγε γι'αυτον. Που στην ταινια η σωφερινα ηταν ο αρραβωνιαστικος της Καιτης Λαμπροπουλου.. Αυτος!

πως τον λενε?

Αλκης Γιαννακάς; Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη;

Τον Βάσο Ανδρονίδη, ο οποίος "έφυγε" το 2008 τον θυμάστε; Έπαιζε επίσης πολύ πολύ κακός. Τον θυμάμαι ας πούμε ως κακό εργοδότη "κύριο Απόστολο" να καλεί την αστυνομία επειδή ο Βέγγος του χτυπούσε τις πόρτες και του έλεγε¨"Τι έκανα άλλωστε; Μια φουκαριάρα βοήθησα κι εγώ". Ας δούμε στη ρετρο βάση δεδομένων, για να θυμηθούμε τις ταινίες του:

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%92%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%82_%CE%91%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82

Ο Γιώργος Φούντας έδωσε ρέστα στο ρόλο του καλού που η άτιμη κοινωνια τον κανει να γινει κακός ή στο ρολο του κακού σκέτου. Θυμηθειτε τον στα ῾᾽Κόκκινα φανάρια῾᾽᾽, στην ῾᾽Στέλλα῾᾽, στον ῾᾽Ζορμπά῾᾽(η σκηνη που αποκεφαλίζει(!!!) την Ειρηνη Παπά με είχε τραυματἰσει από τις πιο μισογυνικές σκηνές ever) και στην ῾'Στεφανία῾᾽ . Επίσης ο Γιάννης Βογλης, ο Ανεστης Βλάχος, ο Στέφανος Στρατηγός και ο Βύρων Πάλλης. Πολύ έκρηξη τετοστερόνης όμως ας θυμηθούμε και καμμιά κυρία. Τασσώ Καβαδία αξεπέραστη (῾᾽ποσα θέλεις για να τον αφήσεις?" - ῾᾽θα του καταστρέψετε το μέλλον!῾᾽) ειπωμένα με μπλαζέ υφος και βλέμμα κόμπρας στην ταλαίπωρη φτωχη μπουζουξου / εργατρια / μοδστρούλα / /ορφανή και άπροικη κόρη που τόλμησε να κοιτάξει τον πολυτιμο γιο ή αδερφό. Νομίζω πως μόνο η Μελινα στην Στέλλα την χαστούκισε (και μάλιστα ενώ η Τασσώ έδωσε έγκριση για τον γάμο!) όλες οι άλλες βάζαν απλώς τα κλάμματα και λουφαζαν.

Επισης νομίζω πως από τους ωραιότερους ρόλους αδίστακτης νεαράς είναι αυτός της Ελένης Ανουσάκη στα ῾᾽Κόκκινα Φανάρια῾᾽ στο ρόλο της ανήλικης πόρνης που στο τέλος με χαρά γίνεται η επόμενη μαντάμ. Δεν ειναι βέβαια ακριβώς ῾᾽κακιά῾᾽ αλλά συνήθως ο ελ. κινηματογράφος δεν μας δίνει πορτραίτα δυναμικών ῾᾽τα κάνω όλα και δεν έχω και ενοχές῾ γυναικών. Η Αννα Φονσου επίσης στο ρόλο της κακομαθημένης κόρης, σε ποια ταινία ειναι που κλέβει τον άντρα της ανάπηρης αδερφής της και σκοτώνεται στο τέλος με το αμάξι?.

[ Η Αννα Φονσου επίσης στο ρόλο της κακομαθημένης κόρης, σε ποια ταινία ειναι που κλέβει τον άντρα της ανάπηρης αδερφής της και σκοτώνεται στο τέλος με το αμάξι?.

Η ταινία που ψάχνεις λέγεται "οργή" είναι του 1962. Η Βιβέτα Τσιούνη είναι η ανάπηρη αδερφή της Φόνσου και ο Νίκος Κούρκουλος ο σύζυγος της.

πληροφορίες εδώ

http://www.cine.gr/film_redir.asp?film=%CF%F1%E3%E7

Εμένα μου άρεσε ο κακός μαφιόζος στην ταινία Ροζ Γάτος, εκείνος που έβγαζε το σκυλάκι βόλτα που είχε και τους 2 βοηθούς, τον Γάτα και τον Ποντίκα!

Ποιος ήταν;

audiodee είπε:
Εμένα μου άρεσε ο κακός μαφιόζος στην ταινία Ροζ Γάτος, εκείνος που έβγαζε το σκυλάκι βόλτα που είχε και τους 2 βοηθούς, τον Γάτα και τον Ποντίκα!Ποιος ήταν;
ο Άγγελος Γεωργιάδης

http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%86%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%93%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7%CF%82

tzias57 είπε:
Ο οποίος έκανε και τον Πτέραρχο στης "Ελλάδος τα Παιδιά". Αν έπρεπε να διαλέξω έναν από το 1ο ποστ θα έλεγα τον Καλογήρου. Επίσης ο Χρήστος Τσαγανέας κλασσικός κακός και με φάτσα που ταιριάζει γάντι στο ρόλο αυτό.

Χριστόφορος Ζήκας, όταν σκοτώνει τον "Μαρίνο Αντύπα" (δε θυμάμαι ποιός ηθοποιός τον έκανε) στο "Αγάπη και αίμα".

ΦΖΠ1 είπε:
Χριστόφορος Ζήκας, όταν σκοτώνει τον "Μαρίνο Αντύπα" (δε θυμάμαι ποιός ηθοποιός τον έκανε) στο "Αγάπη και αίμα".

Tον Μαρίνο Αντύπα τον έκανε ο Νότης Περγιάλης , αλλά η σκηνή είναι στην ταινία " Το χώμα βάφτηκε κόκκινο "... :)

Φαίδων Γεωργίτσης. Χαρακτηριστικός στο "Παρελθόν μιας γυναίκας" (1968) ως εκβιαστής και "προστάτης", αλλά και σε άλλες ταινίες είχε το ρόλο του κακού.

Παρόλο που δεν έχει υποδυθεί πολλές φορές τον ''κακό'', ο Παπαγιαννόπουλος νομίζω πως μπορεί να σε πείσει (ειδικά όταν ήταν πιο νέος, όπως στην ταινία το «Ποντικάκι») ότι δεν αστειεύεται και δεν θα τη βγάλεις καθαρή...Αλλά ο αγαπημένος μου κακός είναι κι εμένα ο Σπύρος Καλογήρου. Η παρουσία του στη «Μαρία της σιωπής» με πανικοβάλλει κάθε φορά που βλέπω την ταινία!!!

Θόδωρος Ντόβας, χαρακτηριστικό παρουσιαστικό της δεκαετίας 70, στο "Ορατότης μηδέν" και στην "Αμαρτία της Ομορφιάς". Εκεί, είχε βάλει στόχο να ανατινάζει καράβια, ενώ αργότερα εμφανίστηκε και στο "Ένα τανκ στο κρεβάτι μου", ως χαφιεδόφατσα την "περίεργη" εποχή της επταετίας...

Πίσω
Μπλουζα