Ρετρό καπνοσυλλέκτες...

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας krios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

krios

RetroNuts!
Αντιδράσεις
489
Καμιά φορά μικρή ζώντας κάποιες φορές έντονες μοναχικές και μελαγχολικές στιγμές (ξέρετε από εκείνες που είσαι μόνος με τον εαυτό σου, μέσα στο ΄΄κουτί΄΄ σου) κοιτούσα έξω από το παράθυρο. Η εικόνα περιελάμβανε ταράτσες. Φοβερό ε; Ταράτσες γεμάτες κεραίες και καπνοσυλλέκτες. Μιλάμε για δεκαετία του '70 κατά την οποία οι καπνοσυλλέκτες ήταν υποχρεωτικοί για να μην ρυπαίνεται το περιβάλλον από τον καπνό της καύσης πετρελαίου του καλοριφέρ. Τώρα πια δεν υπάρχουν, τους θεώρησα ρετρό και ορίστε (μου βγήκε η ψυχή μέχρι να τον βρω :) ). Φαντάζομαι να τους θυμάστε!

fetch

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εμένα πάντως με τρομοκρατούσε η εικόνα τους ! Τους θεωρούσα τεράστια μεταλλικά τέρατα !....

Τώρα πλέον, όποτε βλέπεις μυστήριο "βαρέλι" σε ταράτσα είναι καμουφλαρισμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας. :)

...οπότε ο "τρόμος" συνεχίζεται ! ;-)

Το πέτυχα μπροστά μου και δεν πίστευα στα μάτια μου...

attachment.php

attachment.php

Αυτοί χρησιμοποιούνταν όταν έκαιγαν μαζούτ στις κεντρικές θερμάνσεις. Μετά απαγορεύτηκε.

Τέτοιου τύπου καπνοσυλλέκτες (ένα δοχείο με νερό είναι στην ουσία, που κατακρατά τα υπολείμματα στάχτης) βγαίνουν και σήμερα για όλες αυτέςτις "έξυπνες" σόμπες τελευταίου τύπου, που κάνεις μόνο μια τρύπα στον τοίχο του μπαλκονιού. Φυσικά όλοι αγοράζουν μόνο τη σόμπα ή το αντίστοιχο ενεργειακό τζάκι, για τα σωματίδια χ......

Πίσω
Μπλουζα