Ρετρό κούρεμα ...μάγκικο!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας foutix
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

foutix

RetroNuts
Αντιδράσεις
1.363
Βρήκα κάτι φωτογραφίες σήμερα από ένα πάρτι του αδελφού μου το 89 και θυμήθηκα το κούρεμα τσουλούφι μπροστά και ξυρισμένο το υπόλοιπο κρανίο. Το είχαν όλα σχεδόν τα αγοράκια 14-15 χρόνων, μαζί και αδερφός μου. Λίγο αργότερα το έκανα και εγώ. Θεωρούνταν αλανιάρικο Κούρεμα και είχε κάνει θραύση. Το είχε κανένας από εδώ;

Το θυμάμαι στους συμμαθητές μου. Δυστυχώς το τσουλούφι ήταν εύκολος στόχος για τους δασκάλους, μιας και οι φαβορίτες ήταν ξυρισμένες.

Αν δε μπερδεύω τις χρονιές, το αντίστοιχο "μάγκικο" για τα κοριτσάκια ήταν μικρά πλεξουδάκια με χάντρες στο τελείωμα - κυρίως στα μπροστινά τσουλούφια και όχι σε όλα τα μαλλιά! ;)

Προσωπικά, θυμάμαι να έχω από μικρή (δημοτικό) - αμέσως μόλις ξεπεράσαμε το κούρεμα φράντζας α λα playmobil :P - μέχρι και τα 14-15 μου!

Ωστόσο, το καλύτερο κούρεμα το έκανα στα 16 μου - το οποίο μου χάρισε και την πρώτη μου αποβολή:

Μακρύ μαλλί, ξυρισμένο δεξιά κι αριστερά. Η αριστερή πλευρά, καθαρή ματζέντα! Η δεξιά καθαρό πράσινο! Και όλο το υπόλοιπο μαλλί - χαίτη μέχρι πίσω, σκούρο μπλε! :D

Είχα κάνει θραύση στο σχολείο! :biglaugh:

Το θυμάμαι και γω πολύ χαρακτηριστικά και μάλιστα ήταν το κούρεμα που είχαν πολλοί "θιασώτες" της ανερχόμενης τότε rave μουσικής σκηνής.

Η ονομασία του (τουλάχιστον στην Αθήνα) ήταν psychobilly (κατά το rockabilly)...

D@redevil είπε:
Μακρύ μαλλί, ξυρισμένο δεξιά κι αριστερά. Η αριστερή πλευρά, καθαρή ματζέντα! Η δεξιά καθαρό πράσινο! Και όλο το υπόλοιπο μαλλί - χαίτη μέχρι πίσω, σκούρο μπλε! :D
Σε παρακαλω...πες μου οτι δεν ησουν καπως ετσι!!!! :o :O

^^ ε, όχι βέβαια!!!

Σαφώς και δεν ήταν όρθιο το μαλλί! :D

Άσε που σε καμία περίπτωση δε θα έβαφα τα μαλλιά μου σα φωτιστικό οινόπνευμα! :biglaugh:

εγω για να ειμαι ειλικρινης το ειχα συνδυασει με φλαιτ τζακετ και μαρτινς και οχι τοσο με ρειβ. στις καταληψεις του 91 ηταν στα φορτε του.

ε ρε τι μου θύμησες.....πολύ πόνος όμως απο το δάσκαλο....

D@redevil είπε:
Το θυμάμαι στους συμμαθητές μου. Δυστυχώς το τσουλούφι ήταν εύκολος στόχος για τους δασκάλους, μιας και οι φαβορίτες ήταν ξυρισμένες.
Αν δε μπερδεύω τις χρονιές, το αντίστοιχο "μάγκικο" για τα κοριτσάκια ήταν μικρά πλεξουδάκια με χάντρες στο τελείωμα - κυρίως στα μπροστινά τσουλούφια και όχι σε όλα τα μαλλιά! ;)

Προσωπικά, θυμάμαι να έχω από μικρή (δημοτικό) - αμέσως μόλις ξεπεράσαμε το κούρεμα φράντζας α λα playmobil :P - μέχρι και τα 14-15 μου!

Ωστόσο, το καλύτερο κούρεμα το έκανα στα 16 μου - το οποίο μου χάρισε και την πρώτη μου αποβολή:

Είχα κάνει θραύση στο σχολείο! :biglaugh:
Αν εχεις φωτο και δεν βαζεις θα σου ριξω αποβολη....

Ο λαος απαιτει φωτο.... :D

Λολ! :D

Κάπου σίγουρα έχω μια! (τόσο είχα στεναχωρηθεί από την αποβολή, που στο καπάκι είχα πάει για μπιλιάρδο! :biglaugh:) και μάλιστα το ίδιο απόγευμα, είχα βγει και φωτό (έτσι, για το αλησμόνητο!...)

Promise, μόλις την ξεθάψω, θα την ποστάρω κιόλας! :D

Ομολογώ πως τέτοιο μαλλί δεν απέκτησα ποτέ όσο ήμουν στο σχολείο δηλαδή γιατί μετά φοιτητής ότι μπορείς να σκεφτείς.

@Daredevil Περιμένουμε τη φώτο με το ωραίο μαλλί σου... :D

Εμείς στην ορεινή Κρήτη της δεκαετίας του 80 μάγκικο κούρεμα θεωρούσαμε το κούρεμα με χαίτη λασπωτήρα σετάκι με τζιν μπουφάν με κομμένα τα μανίκια σαν να είσαι ναρκομανής μηχανόβιος από ταινία του Δαλιανίδη. εγώ πάλι κλασικός φλώρος εξακολουθούσα το κούρεμα Μέρκελ ως το λύκειο.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το 89 και θυμήθηκα το κούρεμα τσουλούφι μπροστά και ξυρισμένο το υπόλοιπο κρανίο.

Αυτο λεγονταν ''κουρεμα με φουντα'' και κοστιζε 2 δραχμες παραπανω απο το ''κουρεμα χωρις φουντα'', η μηχανη χειροκινητη ετσι; Αμα μαγκωνε μαλλι ηταν αστα να πανε.
Ο τιμοκαταλογος με το χερι και ηταν σε χαρτι καρφωμενος στον καθρεφτη.

Το είχε κανένας από εδώ;

Γινονταν στην επαρχια εως και τα μεσα του '70.

Πίσω
Μπλουζα