Ρετρό μανία με «Χειροδύναμη»(Μπραντεφέρ)

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.922
Αντιδράσεις
1.142
- Φίλε, είσαι δυνατός;

 


- Ναι είμαι!


 


- Ε, έλα να «βάλουμε χέρι»!


 


- Ναι, πάμε!


(15 δευτερόλεπτα μετά, το πλήθος αναφωνεί)

-Πωπω, «τον έβαλε» για την πλάκα του!!!

:rofl:

Πέρα από το ξύλο που μπορούσε να ρίξει, ο κάθε σφίχτης που σεβόταν τον εαυτό του έπρεπε να παίρνει κόσμο και σε χειροδύναμη. Διοργανώνονταν και διαγωνισμοί μπραντεφέρ(Συνήθως σε ντισκοτέκ). Μάλιστα το ρετρό γυμναστήριο της γειτονιάς μου, είχε αυτοσχέδιο τραπέζι με λαβές για προπόνηση και επιτόπια «λύση διαφορών».

Ο διαγωνισμός «Χειροδύναμης» ήταν και μια ευκαιρία για να δείξουν τη δύναμη τους και κάποια, χαμηλών τόνων, άτομα της παρέας. Ουκ ολίγες φορές, διάφοροι νταήδες είχαν εκτεθεί όταν έχαναν από κάποιον φλώρο ή ακόμα χειρότερα, από κάποιο υπερανεπτυγμένο κορίτσι… :cheers:

Φυσικά κυκλοφορούσαν πολλές ιστορίες για σπασμένα-ραγισμένα χέρια(γιʼ αυτό και οι γονείς μας απέτρεπαν, και εμείς «χειροδυναμιζόμασταν» μυστικά) και πολλές αρβυλο-ιστορίες του τύπου «Ο Λάκης και ο Κούλης έβαλαν χέρι για μισή ώρα, και στο τέλος έσπασε το τραπέζι και βγήκαν ισοπαλία!..» κλπ

Πέραν πάσης σμφιβολίας, ο «ένοχος» για αυτή την ψύχωση ήταν το "Over the Top". Δεν τίθεται θέμα.

:headbangdude:
 
Πως νίκησα το δυνατότερο παιδί του σχολείου στο μπρα ντε φερ...

Αντί να σπρώχνω προς τη μεριά του, τράβαγα προς τη δική μου, αυτός (που δεν ήταν και πολύ έξυπνος) νόμιζε ότι είναι κάποιο είδος ανάποδου μπρα ντε φερ και άρχισε να τραβάει και αυτός προς τη δική του πλευρά. Ε ένα μικρό σπρωξιματάκι και...θρίαμβος! :D Μιλάμε έγινε χαμός στην τάξη. Brains over brawn!
 
Το θέμα είναι να ξέρεις πώς να πιάσεις το χέρι του αντιπάλου σου. Μετά όλα τα άλλα είναι εύκολα ;)
 
Εγω απο καπου (που δεν θυμαμε που) εμαθα οτι μια καλη τεχνικη ειναι να μην βαζεις δυναμη στην αρχη, απλος να αφηνεις τον αλλον να προσπαθει και να φροντιζεις να κρατιεσε σε ενα σταθερο σημειο, ετσι ο αλλος κουραζετε και μετα τον εχεις πιο ευκολα

Οσες φορες το εφαρμωσε ειχε ενα καπιο αποτελεσμα...
 
και η κλασικη πονηρια του να τραβας πολυ ελαφρα προς το μερος σου (και αν ειναι εντελως χαζος ο αντιπαλος, να λυγιζεις και καρπο)
 
Εκείνο το "κόλπο" με τα αναμένα κεριά στο τραπέζι εκατέρωθεν των διαγωνιζόμενων το είχε δει ποτέ κανείς live; Ο χαμένος είχε και "σουβενίρ" της ήττας του για μερικές ημέρες... :)

Αν και νομίζω ότι μάλλον από κάποια ταινία ήταν και αυτό, αλλά δεν θυμάμαι με τίποτα από ποιά.

ΥΓ: Θα διαφωνήσω με τον Omen ότι για όλα ευθυνόταν η ταινία του Stallone, γιατί θυμάμαι με απόλυτη βεβαιότητα "κόντρες" στο Μπρα-Ντε-Φερ νωρίτερα από το 1987 που βγήκε η ταινία. Επίσης υπήρχε arcade game ήδη από το 1985, κάτι που μπορεί να ερμηνευτεί μόνο αν το παιχνίδι αυτό ήταν ήδη δημοφιλές εκείνη την εποχή.
 
Maddog είπε:
ΥΓ: Θα διαφωνήσω με τον Omen ότι για όλα ευθυνόταν η ταινία του Stallone, γιατί θυμάμαι με απόλυτη βεβαιότητα "κόντρες" στο Μπρα-Ντε-Φερ νωρίτερα από το 1987 που βγήκε η ταινία.
Φυσικά και υπήρχε από παλιότερα, εμείς όμως ως παιδάκια, μέσα από αυτή την ταινία "ανοίξαμε" τα μάτια μας... :)
 
Πίσω
Μπλουζα