Ρετρό παιδική ηχογράφηση.

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας misha
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

misha

RetroActive
Αντιδράσεις
373
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες.Εδώ και κάμποσο καιρό ανέσυρα απο κάτι πράγματα μια ξεχασμένη κασσετα.Η ηχογράφηση είναι σίγουρα πριν το 1995 πράγμα που συνάδει με τους κανόνες του φόρουμ και αυτο γιατι στο 0:43 θα ακούσετε να λένε για το ένα κοριτσάκι που ήταν συμμαθητρια της αδερφής μου οτι πάει πέμπτη δημοτικού η αδερφή μου είναι γεννημένη το '84 οπότε όλα ΟΚ σύμφωνα με τους κανόνες:biglaugh:.

Στην ηχογράφηση αυτή θα ακούσετε την αδερφή μου (Γωγούλα) τον συμμαθητη της Παναγιωτακη (τον γνωρίζω απο τη φωνή καθώς έμενε στο κάτω διαμερισμα απο εμάς) και τη συμμαθητριά της αδερφής μου Νατασούλα.

Στην ηχογράφηση αυτή θα ακούσετε τρελό παιχνίδι καθως επίσης και σόκιν τραγουδάκια που όσοι φίλοι και φίλες είναι γεννημένοι τη δεκαετία του '80 θα τα θυμηθούν.

Διαθέστε εννιάμηση λεπτά απο το χρόνο σας για να ακούσετε αυτό το "ντοκουμέντο" που ανέβασα στο youtube

Καλή ακρόαση

[video=youtube;6faKM-rx324]

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χεχεχε! Εξαιρετική ρετρό ανάμνηση...

Είχα και εγώ κασέτες που κάναμε πλάκες μεταξύ μας με φίλους και τα ηχογραφούσαμε αλλα δεν σώθηκαν...

Μιλάμε ότι αν ήμουν η αδερφή σου, θα σε σκότωνα! :biglaugh:

Έχω ρίξει το γέλιο της αρκούδας με τα πιτσιρίκια!

Τα τραγουδάκια είναι εντελώς καρα-ρετρό 1 προς 1! (τελικά ο Παναγιωτάκης πήγε λοκατζής?! :P )

Κυρίως, όμως θυμήθηκα όμως τα παιδικά μας χρόνια, που βάζαμε μια κασέτα και έγραφε ό,τι βλακεία μας κατέβαινε! :D

Τι ωραίες εποχές! :) Τι ωραίο audio! :)

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια παιδιά ηταν μια ενδιαφέρουσα κασσέτα και δεν μπορούσα να μη τη μοιραστώ μαζί σας κάτι τέτοια στην εποχή μας είναι αδιανόητα τα σιντι πλέηερς δεν εχουν δυνατότητα να γράφουν αλλά και να την είχαν δεν νομίζω οτι τα σημερινά παιδάκια θα ασχολούνταν να γράψουν τους εαυτούς τους.Είναι ένα μάλλον ρετρό παιχνίδι.

Καταπληκτικό! Έχω κι εγώ δύο κασέτες, στη μία είμαι ενάμιση και στην άλλη δύο ετών. Δεν πρόκειται να τις παρουσιάσω διότι θα με πετάξετε έξω από το φόρουμ. Περιέχει τραγουδάκια, προσευχούλες, διαλόγους, γκαρίλες, (τη φωνή της γιαγιάς μου, ότι πολυτιμότερο δηλαδή) και πολλές, πολλές βρισιές χαχαχα #)

Κρίμα που δε θέλεις να τις μοιραστείς μαζί μας θα μας έφτιαχναν τα μάλα την διάθεση και θα συνεισφέραν πολλά στο φόρουμ.

Αν δεν γίνομαι αδιακριτος περίπου σε ποιά δεκαετία εχουν ηχογραφηθεί αύτες οι κασσέτες?

misha είπε:
Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια παιδιά ηταν μια ενδιαφέρουσα κασσέτα και δεν μπορούσα να μη τη μοιραστώ μαζί σας κάτι τέτοια στην εποχή μας είναι αδιανόητα τα σιντι πλέηερς δεν εχουν δυνατότητα να γράφουν αλλά και να την είχαν δεν νομίζω οτι τα σημερινά παιδάκια θα ασχολούνταν να γράψουν τους εαυτούς τους.Είναι ένα μάλλον ρετρό παιχνίδι.
Kυκλοφορούν ακόμα παιδικά κασετοφωνάκια της Fisher Price με 20? που ηχογραφούν φωνή,και επίσης δεν νομίζω να είναι δύσκολο να βρει κάποιος κασέτες!Αλλά κανένα παιδάκι δεν το κάνει σήμερα!

misha είπε:
Κρίμα που δε θέλεις να τις μοιραστείς μαζί μας θα μας έφτιαχναν τα μάλα την διάθεση και θα συνεισφέραν πολλά στο φόρουμ.Αν δεν γίνομαι αδιακριτος περίπου σε ποιά δεκαετία εχουν ηχογραφηθεί αύτες οι κασσέτες?
Καθόλου αδιάκριτος :) Στη δεκαετία του ΄70. 1972-1973

thebest20 είπε:
Kυκλοφορούν ακόμα παιδικά κασετοφωνάκια της Fisher Price με 20? που ηχογραφούν φωνή,και επίσης δεν νομίζω να είναι δύσκολο να βρει κάποιος κασέτες!Αλλά κανένα παιδάκι δεν το κάνει σήμερα!
Αχ αυτά τα κασετόφωνα της Fisher Price... Πόσο ήθελα να πάρω ένα... Ήθελα να μπορώ να ηχογραφώ μουσική από διαφημίσεις (θυμάμαι ότι μου άρεσε η διαφήμιση του Cutty Shark με το κομμάτι More than a feeling και είχα φάει κόλλημα όποτε έπαιζε), δεν είχα ανακαλύψει ακόμα τη χαρά της εγγραφής σε βιντεοκασέτα. Μετά πειραματίστηκα με το στερεοφωνικό μας, όπου είχε είσοδο μικροφώνου και χρησιμοποιούσα τα ακουστικά/ψείρες ως μικρόφωνο για να κάνω μικροεγγραφές. Δυστυχώς δεν επέζησε τίποτα από την όποια απόπειρα, μιας και δεν "έπαιξα" πολύ με αυτή την ηχογράφηση.

καπου εχω και εγω μια παρομοια κασσετα επισης οταν ημουνα μικρος θυμαμαι οτι ειχαμε ηχογραφησει ολα τα αδερφια και τα ξαδερφια μαζι τα καλαντα στα ελληνικα και τα στειλαμε στην αδερφη της γιαγιας στην σουηδια αυτα ηταν χρονια με ενα απλο κασσετοφωνο γραφαμε εμας δεν ειχε υποδοχη για μικροφωνο αλλα ειχε μια τρυπα στην οποια μιλαγες και γραφοταν καθαρα μαλιστα αυτο το κασσετοφωνο υπαρχει ακομα σπιτι αλλα χωρις το ενα πορτακι αλλα παιζει κανονικα

Να που λοιπόν δεν ήταν τόσο ασυνήθιστο σπόρ.Γινόταν αυτό που είπε και η φίλη krios οτι οι γονείς ηχογραφούσαν τα παιδάκια τους

krios είπε:
Kαταπληκτικό! Έχω κι εγώ δύο κασέτες, στη μία είμαι ενάμιση και στην άλλη δύο ετών. Δεν πρόκειται να τις παρουσιάσω διότι θα με πετάξετε έξω από το φόρουμ. Περιέχει τραγουδάκια, προσευχούλες, διαλόγους, γκαρίλες, (τη φωνή της γιαγιάς μου, ότι πολυτιμότερο δηλαδή) και πολλές, πολλές βρισιές χαχαχα #)
Κάποτε είχαμε μια κασέτα που με είχε ηχογραφήσει η μητέρα μου και με ρωτούσε διάφορα πράγματα (ήμουν 7-8 χρονών)αλλά δυστυχώς δεν ξέρω τι απέγινε αυτή η κασέτα.

Είχαν ηχογραφίσει και οι δικοί μου μια κασέτα και είχε τον τίτλο "Ομιλίες παιδιών". Εκεί μέσα ήμουν εγώ και η αδερφή μου και λέγαμε τραγούδια και απαντούσαμε σε διάφορες ερωτήσεις. Ήμουν δεν ήμουν 4 χρονών. Η κασσέτα όμως δυστυχώς την έφαγε η υγρασία και την πετάξαμε.

nwntas είπε:
Αχ αυτά τα κασετόφωνα της Fisher Price... Πόσο ήθελα να πάρω ένα... Ήθελα να μπορώ να ηχογραφώ μουσική από διαφημίσεις (θυμάμαι ότι μου άρεσε η διαφήμιση του Cutty Shark με το κομμάτι More than a feeling και είχα φάει κόλλημα όποτε έπαιζε), δεν είχα ανακαλύψει ακόμα τη χαρά της εγγραφής σε βιντεοκασέτα. Μετά πειραματίστηκα με το στερεοφωνικό μας, όπου είχε είσοδο μικροφώνου και χρησιμοποιούσα τα ακουστικά/ψείρες ως μικρόφωνο για να κάνω μικροεγγραφές. Δυστυχώς δεν επέζησε τίποτα από την όποια απόπειρα, μιας και δεν "έπαιξα" πολύ με αυτή την ηχογράφηση.
πολύ όμορφο το ηχητικό ντοκουμέντο!

Κι εμένα μ' αρεσαν τα παιδικά κασετόφωνα fisher price, δεν είχα αποκτήσει όμως...

Είχα κασετοφωνάκι-γουόκμαν με πλήκτρο εγγραφής και θυμάμαι σε μια κασέτα είχα γράψει με αυτό τραγούδια από την τηλεόραση, είχα ηχογραφήσει τον εαυτό μου να τραγουδά και να λέει...γαλλικές προσευχες (μάθαινα γαλλικά...), επίσης είχα ηχογραφήσει και ροχαλητό το βράδυ από ενήλικα!!!

(!!!)

Άλλη μία γλυκιά, νοσταλγική ρετροσυνήθεια που δεν υπάρχει πλέον. Κι εμένα μου άρεσε πολύ να πειραματίζομαι με τις κασέτες, και είχαμε μία-δύο που μιλούσαν οι δικοί μου και μου έλεγαν να πω πράγματα κι εγώ, και μία-δύο τις οποίες είχα κάνει μόνη μου, και έλεγα ποιηματάκια, τραγουδάκια κτλ. Πάντως προτιμώ να μείνουν σαν ανάμνηση παρά να υπήρχαν ακόμα αυτές οι κασέτες, γιατί δεν θα ήθελα με τίποτα να ακούσω τον εαυτό μου :)

Πίσω
Μπλουζα