Ρετρό παιχνίδια με αφίσες!

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.925
Αντιδράσεις
1.164
Μιλάμε για παιχνίδια που μέσα στη συσκευασία τους περιείχαν μεγάλη αφίσα (συνήθως με την παράσταση του κουτιού) ή κάτι σχετικό με lore του παιχνιδιού (όχι όμως τον χάρτη του κόσμου, υπάρχουν αρκετά τέτοια). Από τη συλλογή μου θυμάμαι τα:

Double Dragon II:

51fwid1RGOL.jpg


BattleTech: The Crescent Hawk's Revenge (Δυστυχώς μάλλον την έχω χάσει)

8da8c49457730ed1dfbe39ce70f47d50de98df090a8717f52aca2edb703d9828u1243.jpg
 
Το '14, είχα ανεβάσει φωτό με την αφίσα του Terrorpods και από πάνω το κουτί (για κάποιο λόγο)... :xm:

Τώρα εκεί που είναι, δε την παλεύω να το βρω, οπότε θα αρκεστείτε στην παλιά φωτό...

terrorpods.jpg
 
Πολύ ωραίο θέμα, που μου είχε ξεφύγει !! (επίσης, πολύ όμορφες οι photos σας :thumbup: )

Οπως σωστά έγραψε ο Omen, υπήρχαν διάφορες "κατηγορίες" στα παιχνίδια με poster/αφίσσες. Aς θυμηθούμε πολύ πρόχειρα -κάποια ελάχιστα- απο αυτα:

Ορισμένα games λοιπόν είχαν χάρτη ή κάποιου είδους "πίνακα" που χρησίμευε στο παιχνίδι (όπως για παράδειγμα το πόστερ/χάρτης του Cholo, το πάνελ οργάνων του Shuttle, ο πίνακας με τις χώρες του Armageddon Man όπου πάνω κολλούσαμε τα αυτοκόλλητα/σημαίες, ή το poster του Starglider που συνδύαζε το όμορφο artwork αφίσσας με πληροφορίες α-λα schematics).

Κάποια είχαν σκέτο ένα -όμορφο ομολογουμένως- artwork (π.χ. Starglider 2, Legends of Valour), παρόμοια δηλαδή με εκείνα που αναφέρει στο 1ο post και ο Omen.

Tέλος υπήρχαν και παιχνίδια με αφίσες που συνδύαζαν την εικόνα με τις οδηγίες - που βρίσκονταν συνήθως στην πίσω σελίδα της αφίσας (π.χ. Robocop, Rick Dangerous με τις οδηγίες, Mr. Heli με τις οδηγίες, P-47 και πάλι με τις οδηγίες στο πίσω μέρος)

Πάντως, απο τις ομορφότερες αφίσσες της εποχής (και ταυτόχρονα απο τις αγαπημένες μου) ήταν και εκείνη του αλησμόνητου "Barbarian", με την Μαρία Γουίττακερ !! (φάτε μάτια ψάρια... :D )

35503590192_05e8908059_o.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιχνίδια του Master System είχαν μέσα τον κατάλογο των παιχνιδιών της κονσόλας. Μπορεί να μπει σε αυτό το θέμα;
 
Έχω την εντύπωση ότι οι εκδόσεις παιχνιδιών για τον Atari ST περιέκλειαν αφίσες συχνότερα από τις εκδόσεις των υπόλοιπων συστημάτων, δεν μου είναι όμως εύκολο να το αποδείξω. Googlάροντας, πάντως, οι περισσότερες αφίσες παιχνιδιών που εμφανίζονται είναι από παιχνίδια για τον ST.
 
To World Cup Carnival, το επίσημο παιχνίδι του Μουντιάλ '86 είχε στο κουτί και αφίσα, και αυτοκόλλητα και κονκάρδα. Το παιχνίδι όμως ήταν ένα ελαφρά άθλιο παιχνίδι διετίας, αλλά λεπτομέρειες. Αν έχετε όρεξη διαβάστε την ιστορία του στο 2001: A Game Odyssey.

WorldCupCarnival_WorldCupFactsPoster.jpg
 
Μιας και έγραψα για το Elite και την ιστορία της έκδοσης για τον Acorn Archimedes στο 2001: A Game Odyssey ορίστε και τα περιεχόμενα του κουτιού, με την αφίσα.
Arch_pack.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα