Ρετρό πρωτοποριακά τρόφιμα που απέτυχαν παταγωδώς

retro98

RetroMaNiaC
Αντιδράσεις
1.442
Αποφάσισα να ανοίξω αυτό το θέμα μετά από μια ιδέα του @Stormwatch εδώ. Έστω και με μια μικρή καθυστέρηση... 16 ετών. Αυτό το θέμα λοιπόν αφορά ρετρό τρόφιμα που ήταν πρωτοποριακά για την εποχή τους, αλλά απέτυχαν παταγωδώς στην αγορά. Μερικά από αυτά ήταν:

- Bake Rolls με γλυκιά γεύση
- Merenda αμυγδάλου
- Τόνος Rio Mare με φασόλια (ήρθε στην Ελλάδα κάπου το 1981, δεν πρέπει να έπιασε πολύ)
- Γαριδάκια ''Μελένια''

Επίσης, ο στιγμιαίος Ελληνικός καφές Bravo (τον ανέφερε ο @Stormwatch στο ποστ του οποίου το λινκ παρέθεσα παραπάνω)

Τα υπόλοιπα στη συνέχεια του θρεντ!

Το milko Action με μέλι και βύνη που είχε βγεί το 1995. Για την εποχή του ήταν πρωτοποριακό μιας και ήταν το πρώτο σοκολατουχο με βύνη και μέλι.

Ως προϊόν απευθυνόταν περισσότερο για όσους έκαναν γυμναστική για να έχουν περισσότερη ενέργεια.

Πρέπει να μην έπιασε ιδιαίτερα ως προϊόν και το απέσυραν πολύ γρήγορα.

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς αλλά μάλλον στις αρχές του 2000 (αν κάνω λάθος κι έχω βγει εκτός χρονολογικών ορίων του φόρουμ διορθώστε με) είχαν βγει κρουασάν του εμπορίου, νομίζω τα molto με αλμυρή γέμιση, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν τυρί κρέμα συνδυασμένο με κάποιο αλλαντικό, ίσως μπέικον.
Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Η γέμιση έμοιαζε με πηχτή πολυκαιρισμένη μπεσαμέλ με προσθήκη ξεκάθαρα τεχνητών αρωματικών υλων αντί του μπέικον και με υφή άσε να μην το περιγράψω καλύτερα. :sick: Εννοείται ότι προσπαθούσε να προσεγγίσει το κοινό που δεν τρελαίνεται για γλυκές γεύσεις και να πλησιάσει (αν είναι δυνατόν αυτό) τα αντίστοιχα γαλλικά κρουασάν που έχουν πραγματικό τυρί και ζαμπόν στο εσωτερικό τους. Ζήτημα να περπάτησε κανά χρόνο όλο αυτό το εγχείρημα (ή μήπως όχι; )

Το milko Action με μέλι και βύνη που είχε βγεί το 1995. Για την εποχή του ήταν πρωτοποριακό μιας και ήταν το πρώτο σοκολατουχο με βύνη και μέλι.

Ως προϊόν απευθυνόταν περισσότερο για όσους έκαναν γυμναστική για να έχουν περισσότερη ενέργεια.

Πρέπει να μην έπιασε ιδιαίτερα ως προϊόν και το απέσυραν πολύ γρήγορα.

Δημιουργεί που δημιουργεί παρενέργειες το Milko από μόνο του, αν το συνδυάσεις με μέλι και βύνη, Ε ρε γλέντια....

Toνος John West με μαγιονεζα και καλαμποκι στις αρχες δεκαετιας του '90. Πεντανοστιμος και τον ειχα ρημαξει, αλλα δυστυχως τον απεσυραν υστερα απο εναμιση - δυο χρονια.

Μιλκαφε, γαλα με καφε σε χαρτινο κουτι των 500ml απο την Δελτα που το εβλεπα για πολλα χρονια, αλλα δεν εκανε ποτε του επιτυχια.

Μιλκο με γευση φραουλα. Το απολυτο αισχος και ευτυχως εξαφανιστηκε γρηγορα.

Σοκολατα Kiss με γεμιση κρεμα μπανανα. Ηρθε να προστεθει στην κλασικη γευση φραουλα, αλλα μου θυμιζε μια φρικαλεα αντιβιωση που επαιρνα μικρη και φυσικα δεν κρατησε.

Καραβιδακια και λιγο αργοτερα ενα παρομοιο που λεγοταν Καβουρακια. Σνακ σε στυλ γαριδακι απο οχι ιδιαιτερα γνωστη εταιρια, αλλα και τα δυο με φανταστικη γευση. Κυκλοφορησαν γυρω στο '94 - '95, αλλα δεν τα βρηκε ουτε χρονος. Κριμα!!!

Εκτος χρονολογικου οριου και ζητω συγγνωμη που ξεφευγω, αλλα η Cheetos ειχε βγαλει στην κυκλοφορια ενα φανταστικο σνακ που λεγοταν Καροτινια. Ηταν περιπου στο ιδιο σχημα με τα Πακοτινια, αλλα ειχαν εντονο πορτοκαλι χρωμα και γευση καροτου. Κυκλοφορησαν το καλοκαιρι του 2008 και κρατησαν κανενα εξαμηνο μετα βιας. Περιεργο πραγμα δηλαδη γιατι με τοση καταναλωση που ειχα κανει, οχι μονο δεν επρεπε να τα καταργησει η εταιρια, αλλα να ανοιξει και περισσοτερα εργοστασια. :D

Toνος John West με μαγιονεζα και καλαμποκι στις αρχες δεκαετιας του '90. Πεντανοστιμος και τον ειχα ρημαξει, αλλα δυστυχως τον απεσυραν υστερα απο εναμιση - δυο χρονια.

Μιλκαφε, γαλα με καφε σε χαρτινο κουτι των 500ml απο την Δελτα που το εβλεπα για πολλα χρονια, αλλα δεν εκανε ποτε του επιτυχια.

Μιλκο με γευση φραουλα. Το απολυτο αισχος και ευτυχως εξαφανιστηκε γρηγορα.

Σοκολατα Kiss με γεμιση κρεμα μπανανα. Ηρθε να προστεθει στην κλασικη γευση φραουλα, αλλα μου θυμιζε μια φρικαλεα αντιβιωση που επαιρνα μικρη και φυσικα δεν κρατησε.

Καραβιδακια και λιγο αργοτερα ενα παρομοιο που λεγοταν Καβουρακια. Σνακ σε στυλ γαριδακι απο οχι ιδιαιτερα γνωστη εταιρια, αλλα και τα δυο με φανταστικη γευση. Κυκλοφορησαν γυρω στο '94 - '95, αλλα δεν τα βρηκε ουτε χρονος. Κριμα!!!

Εκτος χρονολογικου οριου και ζητω συγγνωμη που ξεφευγω, αλλα η Cheetos ειχε βγαλει στην κυκλοφορια ενα φανταστικο σνακ που λεγοταν Καροτινια. Ηταν περιπου στο ιδιο σχημα με τα Πακοτινια, αλλα ειχαν εντονο πορτοκαλι χρωμα και γευση καροτου. Κυκλοφορησαν το καλοκαιρι του 2008 και κρατησαν κανενα εξαμηνο μετα βιας. Περιεργο πραγμα δηλαδη γιατι με τοση καταναλωση που ειχα κανει, οχι μονο δεν επρεπε να τα καταργησει η εταιρια, αλλα να ανοιξει και περισσοτερα εργοστασια. :D
Το Milkafe το θυμάμαι, το έπαιρνα όταν πρωτοξεκίνησα να δουλεύω το '93, σαν γρήγορο πρωινό ξεκίνημα... αλλά πολύ γρήγορα το σιχάθηκα και το σταμάτησα και ξεκίνησα τα φακελάκια Nescafe Capuccino που είχαν πρωτοέρθει τότε στην αγορά...

Τα καβουράκια τα θυμάμαι καλά, νοστιμότατα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, πέραν της "ξεχωριστής" ονομασίας τους.
Υποθέτω θάφτηκαν και ξεχάστηκαν κάτω από τόσα και τόσα άλλα γαριδάκια....

Τα καβουράκια τα θυμάμαι καλά, νοστιμότατα, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο, πέραν της "ξεχωριστής" ονομασίας τους.
Υποθέτω θάφτηκαν και ξεχάστηκαν κάτω από τόσα και τόσα άλλα γαριδάκια....

Δεν ηταν μονο η ονομασια τους ξεχωριστη. Αυτο ειναι το λιγοτερο. Η γευση τους ηταν εντελως πρωτοποριακη γιατι οντως θυμιζε καβουρι. Το ιδιο ακριβως ισχυε και για τα Καραβιδακια που ειχαν και εκεινα γευση καραβιδας. Καμια σχεση και τα δυο με τα πασιγνωστα γαριδακια.

Πρέπει να το έχω ξαναπεί...κάτι καραμέλες που τις λέγαμε " μπόμπες" , στο σχολείο . δεν θυμάμαι την κανονική ονομασία τους. Η γεύση τους αρχικά ήταν τρομερά ξυνή και μετά από κανένα λεπτό, γινόταν αηδιαστικά γλυκειά. Δεν απορώ, που δεν έπιασαν και αποσύρθηκαν μετά από λίγο...

Δημιουργεί που δημιουργεί παρενέργειες το Milko από μόνο του, αν το συνδυάσεις με μέλι και βύνη, Ε ρε γλέντια....
Αυτό δεν ισχύει προφανώς για όλους τους ανθρώπους. Τι μίλκο με τυρόπιτα, με μπουγάτσα ή με ότι θέλεις ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Τότε ίσως τα μπερδεύω με κάτι άλλο.
... ήμανε μικρούτσικος τότενες....
Καλε, ναι, κι εγω! Ενος ετους το πολυ. Σαν σε ονειρο τα θυμαμαι. Ενα θολο πραγμα. :D

γιατί, τις αλήστου μνήμης τσίχλες που τις έβαζες στο στόμα και έσκαγαν δεν τις θυμάστε?
Δεν μπορω να καταλαβω γιατι απετυχε μια τοσο εξυπνη ιδεα! :p

Αυτό δεν ισχύει προφανώς για όλους τους ανθρώπους. Τι μίλκο με τυρόπιτα, με μπουγάτσα ή με ότι θέλεις ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

Τυρόπιτα με φέτα και σοκολατουχο δοκίμασες;

Τελευταία επεξεργασία:
Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς αλλά μάλλον στις αρχές του 2000 (αν κάνω λάθος κι έχω βγει εκτός χρονολογικών ορίων του φόρουμ διορθώστε με) είχαν βγει κρουασάν του εμπορίου, νομίζω τα molto με αλμυρή γέμιση, το οποίο υποτίθεται ότι ήταν τυρί κρέμα συνδυασμένο με κάποιο αλλαντικό, ίσως μπέικον.
Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό. Η γέμιση έμοιαζε με πηχτή πολυκαιρισμένη μπεσαμέλ με προσθήκη ξεκάθαρα τεχνητών αρωματικών υλων αντί του μπέικον και με υφή άσε να μην το περιγράψω καλύτερα. :sick: Εννοείται ότι προσπαθούσε να προσεγγίσει το κοινό που δεν τρελαίνεται για γλυκές γεύσεις και να πλησιάσει (αν είναι δυνατόν αυτό) τα αντίστοιχα γαλλικά κρουασάν που έχουν πραγματικό τυρί και ζαμπόν στο εσωτερικό τους. Ζήτημα να περπάτησε κανά χρόνο όλο αυτό το εγχείρημα (ή μήπως όχι; )
κρουασάν folie με αλμυρή γέμιση

https://retromaniax.gr/threads/Κρουασάν-folie-με-αλμυρή-γέμιση.29617/

πολύ ευπαθές το προϊόν αυτό ειδικά το καλοκαίρι λόγω της ζέστης...μπορούσε να δημιουργήσει διαταραχές...

@retro98

Δεν θυμάμαι το προϊόν αυτό. Θα μου άρεσαν τα bake rolls βουτύρου με σιρόπι.

Η μερέντα αμυγδάλου ήταν με ροζ ετικέτα στη συσκευασία;

@Bambinella

Σοκολατα Kiss με γεμιση κρεμα μπανανα: η διαφήμιση έλεγε ''Τώρα άλλη μια γεύση, η μπανάνα μ'αρέσει...''

Στην επόμενη φωτό ειναι η σοκολάτα kiss φράουλα και ποια είναι η άλλη γεύση;
Δεν ξέρω αν έμεινε πολύ στην ελληνική αγορά η άλλη γεύση...

Συνημμένα

• FB_IMG_1746623847189.jpg
    FB_IMG_1746623847189.jpg
    22,3 KB · Προβολές: 3
  • 62970-007248bd04dcd816da6a30b415e27231.jpg
    62970-007248bd04dcd816da6a30b415e27231.jpg
    30,3 KB · Προβολές: 3
Τελευταία επεξεργασία:
Κάπου τέλη 90ς αν δεν κάνω λάθος βγήκε για λίγο με μεγάλη αποτυχία η κόκα κόλα vanilla. Χάλια γεύση
Είχε κυκλοφορήσει και κοκα κόλα με γεύση κεράσι στην ελληνική αγορά;

Τελευταία επεξεργασία:
Είχε κυκλοφορήσει και κοκα κόλα με γεύση κεράσι στην ελληνική αγορά;
Κατ' αρχήν ευχαριστώ πολύ που βρήκες τη διαφήμιση του αλμυρού κρουασάν. Folie ήταν τελικά.
Την cherry cola δεν τη θυμάμαι από παλιά εδώ, αν και ξέρω ότι στο εξωτερικό κυκλοφορεί από το 1985. Εδώ υπάρχει πλέον τα τελευταία χρόνια αλλά σε πολύ συγκεκριμένα καταστήματα και σουπερ μάρκετ. Η coca cola βανίλια που αναφέρει πιο πάνω ο Γιάννης ήταν πράγματι χάλια γεύση, κάτι μεταξύ καμμένης καραμέλας και amoxil σιρόπι. Κι όμως στην Αμερική είναι πολύ δημοφιλής και αυτή και το κεράσι. Τι να πω; Περί ορέξεως...

Πάντως τα καραμελάκια που έσκαγαν στο στόμα μου έχουν λείψει απίστευτα! Άραγε να κυκλοφορεί τίποτα παρεμφερές αυτόν τον καιρό;

Πίσω
Μπλουζα