Ρετρό σερβίρισμα ποτών/αφεψημάτων

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.461
Αντιδράσεις
1.055
Την δεκαετία του 80' , θυμάμαι χαρακτηριστικές φάσεις σερβιρίσματος

σε μπαράκια ή καφετέριες, που σήμερα θα προκαλούσαν τα γέλια !

Ενδεικτικά αναφέρω :

Το ουίσκυ σε ψηλό ποτήρι (σε μπαρ) .

Ο καφές (ή το αναψυκτικό) σε ποτήρι με μεταλλικό σουβέρ (σε καφετέρια) .
 
Σουληνας οπως ελεγε και Ζβιγκος.:biglaugh:
 
Γραφικός ήταν ο καφές φραπέ στα επιβατικά καράβια που τον σέρβιραν σε ασπρο πλαστικό ποτήρι με ανοιχτο πράσινο καλαμάκι με χάρτινο περιβλημα, στο οποίο άφηναν την άκρη για να βυθίσουν το υπόλοιπο μέσα.

Άλλο ρετρό ήταν τα ψηλά ποτήρια σε παρακμιακά μπαρ που δεν ήταν απλά ψηλά σωλήνας ποτήρια, αλλά στο κάτω μέρος έκαναν σχέδια! Και έλεγες σε ντισκοτέκ ήρθα, ή σε ταβέρνα;
 
Τον γνωστό τρόπο σερβιρίσματος με τις σημαιούλες,τα ψαράκια,τις καρδούλες-αναδευτήρες και γενικώς ό,τι υπάρχει στο κατάστημα,τον συναντάς ακόμα και σήμερα στα τουριστικά μέρη.

bar%20in%20gournes%20coctails%2012102005.jpg
 
Μου θυμίζει το παγωτό με τις σημαιούλες!Πάντως παλιότερα που με έπαιρναν οι γονείς μου σε μπαράκια με χαμηλή μουσική,όταν ήμουν 10-12 χρονών είχαν τέτοιες σημαιούλες...εγώ φυσικά έπινα φυσικό χυμό πορτοκαλιού σε εκείνη την ηλικία,ή χυμό μπανάνας
 
Θυμάμαι σε κάτι χυμούς ή μιλκ σέικ που έβαζα ένα πλαστικό αναδευτήρα που στο άκρο του είχε μια μορφή είτε γοργόνας είτε γυναίκας με προτεταμένα στήθη να σκύπει προς τα πίσω το κεφάλι και σηκωμένο το ένα πόδι. Ακόμη μερικά σαν πυροτεχνήματα που έκαιγαν και σπινθήριζαν τα οποία βέβαια τα έβρισκες κυρίως στα παγωτά.
 
Πίσω
Μπλουζα