Ρετρό σπίτια των ονείρων μας από ταινίες

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Clemence
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Clemence

RetroAdept
Αντιδράσεις
194
φαντάζομαι ότι το θέμα αφορά περισσότερο τις κυρίες του φόρουμ, αλλά και πάλι, ποτέ δεν ξέρεις ... :D σας έτυχε να ερωτευτείτε ένα σπίτι βλέποντας ένα έργο ή μια σειρά? να νοιώσετε ότι είναι το σπίτι σας?

εμένα μου συνέβει όταν είδα για πρώτη φορά το ''έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας'' με τη Meg Ryan και εξακολουθεί να είναι το σπίτι που μ΄αρέσει περισσότερο από κάθε άλλο που έχω δει στο σινεμά.

επίσης μ΄άρεσε πολύ το σπίτι της Robin Wright (Penn) στο Message in a Bottle, και το σπίτι στη θάλασσα στο ίδιο έργο. και, φυσικά, last but not least, δε θα έλεγα όχι και για το μικρούλι (?) διαμέρισμα της Carrie στο Sex and the City ;)

Λατρευα το σπιτι της Μαγδας [Μιμης Ντενιση] στη σειρα Ο Θανατος του Τιμοθεου Κωνστα. Απο ταινιες, το σπιτι της Μαρως Κοντου στον Κραχτη του 1963, το σπιτι του Σταυριδη στα Κιτρινα Γαντια και τελος της Βουγιουκλακη στη Σωφερινα.

Το σπίτι της Νέλλη από το Μικρό Σπίτι Στο Λιβάδι μ'άρεσε,και αυτό της Μαρία Χοακίνα από το Caroussel

το σπιτι της βουγιουκλακη στο αρχοντισσα και αλητης αλλα και στο πονηρο θηλυκο κατεργαρα γυναικα που ειναι το ιδιο οπως το ιδιο ειχαν χρησιμοποιησει σε πολλες ταινιες της φινος...για προσεξτε το!!

...θα την πω την αμαρτια μου.

..οχι ακριβως σπιτι, αλλα η καμπανα (τι καμπανα..;καμπαναριο ολοκληρο...!)

του Αντωνοπουλου στη γνωστη ταινια με τη Ναθαναηλ..

α,μαζι με το ρουμ σερβις βεβαιως βεβαιως..

Το εντελώς British style διαμέρισμα στο only fools & horses! Εντελώς αχούρι!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επισης το σπιτι του Μιχαλη Νικολινακου στο ψυχολογικο θρλερ, Εφιαλτης (1961).

Σε κομψη και ταυτοχρονα αφαιρετικη γραμμη, ειναι η επιτομη του εκλεπτυσμενου γουστου. Αποτελει υποδειγμα επιπλωσης και διακοσμησης ενος στυλ που ξεκινησε το 1955 και διηρκεσε περιπου μια δεκαετια.

To διαμερισμα του σταρ του ραδιοφωνου Jeff Bridges στο Fisher King! The BEST EVER!

Και το σπιτι του Connor McLeod στο κλασσικο Highlander. Ειδικα το στρογγυλο

δωματιο με τα οπλα απο τις εποχες που εχει ζησει με τον στρογγυλο καναπε στη μεση!

bambinella 100 είπε:
Επισης το σπιτι του Μιχαλη Νικολινακου στο ψυχολογικο θρλερ, Εφιαλτης (1961).Σε κομψη και ταυτοχρονα αφαιρετικη γραμμη, ειναι η επιτομη του εκλεπτυσμενου γουστου. Αποτελει υποδειγμα επιπλωσης και διακοσμησης ενος στυλ που ξεκινησε το 1955 και διηρκεσε περιπου μια δεκαετια.
Και το σπίτι της Αθηνάς Μιχαηλίδου όμως από την ίδια ταινία, δεν το λες καθόλου κακό.

Καθολου κακο δεν το λες, Dimitrissss. Ισα - ισα που ειναι πολυ ωραιο και αρχοντικο.

Απλως ειναι πιο κλασικο σε σχεση με του Νικολινακου (τουλαχιστον με την εννοια που ειχε η λεξη "κλασικο" εκεινη την εποχη).

Το δωμάτιο του Alex στο Clockwork Orange.Αγγίζει την αισθητική τελειότητα,λατρεύω.

Το σπίτι της Λάσκαρη στο "Χωρίς Ταυτότητα". Παλιό, κηφισιώτικο. Για μένα, οι πέτρινες βίλες της Κηφισιάς, είναι ό,τι ομορφότερο έχει βγάλει η αστική ελληνική αρχιτεκτονική. Στα έπιπλα βέβαια θα έκανα μερικές παρεμβάσεις. Λίγο "βαριά" τα θυμάμαι.

Για εξοχικό το σπίτι του Λάμπρου Κωνσταντάρα στο "Τζένη - Τζένη". Νησιώτικο αρχοντικό. Απλό, φωτεινό, καλοκαιρινό :) .

Για τις δουλειές μου στη Νέα Υόρκη :P , το διαμέρισμα της Μίμι Ρότζερς στο "Κάποιος να με προσέχει". Οροφοδιαμέρισμα στο Μανχάταν με το λούστρο αμερικάνικων old money. Εδώ κρατάω και τα έπιπλα μέχρι το τελευταίο σκαμπό :) .

Για τις δουλειές μου στο Λονδίνο :P , το flat του Τζόναθαν Ρις Μέγιερ και της γυναίκας του στο Match Point. Λίγο industrial, ταιριάζει σ' αυτή την πόλη που δεν σταματάει να εξελίσσεται.

Για τις δουλειές μου στο Παρίσι :P , το διαμέρισμα του Ντέιβιντ Νίβεν και της κόρης του στο "Καλημέρα θλίψη". Γουστόζικο, παιχνιδιάρικο, εντελώς παριζιάνικο. Ιδιαίτερη μνεία για το παλαιϊκό, σιδερένιο ασανσέρ.

Και για να σταματήσουμε το δούλεμα :P και τις δουλειές στις διάφορες πόλεις ;)

Το σπίτι του βαλαντίου μου (ή στο περίπου τέλος πάντων) δεν το έχω βρει ακόμα σε ταινία ή σειρά. Δηλαδή ένα αθηναϊκό διαμέρισμα, στο κέντρο, που να μην βλέπει Ακρόπολη ή Λυκαβηττό (κάτι που συμβαίνει περιέργως ακόμα και στους πιο άφραγκους ήρωες :darkglasses: ) και που να μπορεί με καλαίσθητο τρόπο να χωράει και να ομορφαίνει τη ζωή του μέσου ανθρώπου ακόμα κι αν η κουζίνα βλέπει στον φωταγωγό ...

Εδώ σε θέλω κάβουρα, να περπατάς στα κάρβουνα :D

Πίσω
Μπλουζα