Ρετρό στοκ εικόνες

Rakeesh

RetroDB Feeder
Joined
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
4.581
Αντιδράσεις
1.732
Υπαρχουν καμποσες εικονες, ανωνυμες, συνηθως αγνωστου προελευσης, που ανακυκλωνονται και επαναχρησιμοποιουνται σαν memes, σε εξωφυλλα, διαφημισεις, αλλα και επιδειξεις οθονών και γραφικών συστηματων.

Θα ξεκινησω με αυτες τις λιγες

Η νεκρκη μασκα του Τουτανχαμων αποτελουσε λογοτυπο των προγραμματων Deluxe Paint ενω η παρακατω ψηφοποιημενη εικονα, απο οτο ξερω, ερχοταν μαζι με το προγραμμα, αλλα και χρησιμοποιουταν σαν επιδειξη.
king_tut.gif


Νομιζω αναλογη χρηση ειχε και αυτη η κλασσικη φωτογραφια του κλοουν. Γνωριζει κανεις κατι παραπανω σχετικα με αυτη;
clown.gif


Ειχα πετυχει καμποσες φορες και πινακες με "σεξι ρομποτ". Η κατοθι εικονα μαλιστα χρησιοποιηθηκε και σαν εξωφυλλο ενος τευχους του Πιξελ. Προκειται για τα φετιχιστικα εργα του Ιαπωνα ζωγραφου Χατζιμε Σοραγιαμα :)
1-robot-paintings-by-hajime-sorayama.jpg


Οταν ακουω για τον Αϊνσταϊν, παντα μου ερχεται στο μυαλο το συγκεκριμενο πορτραιτο

(σημ. δε βρηκα καλυτερη φωτογραφια χωρις quote, το οποιο δεν αποκλειται να ειναι και fake)

Πασιγνωστη επισης ειναι και αυτη η φωτογραφια. Εχω διαβασει οτι ηταν απο μια δημοσια εφανιση, και επειδη ειχε εκνευριστει με τους φωτογραφους, οταν καποιος του ζητησε να ποζαρει, του εβγαλε τη γλωσσα :)

Παρομοιως, οποτε ακουω για τη Μεριλιν Μονροε, παντα τη φανταζομαι ετσι. Προκειται για το Marilyn Diptych (1962) του Αντι Γουορχολ.

Παρομοιως, το ονομα του Τσε Γκεβαρα ειναι συνυφασμενο με αυτο το πορτραιτο που εχει εμφανιστει σε απειρες σημαιες και μπλουζακια.
320px-Che_por_Jim_Fitzpatrick.svg.png


Προκειται για εργο του Ιρλανδου Τζιμ Φιτσπατρικ (ο οποιος εχει ασχοληθει κυριως με εικονογραφησεις της κελτικης μυθολογιας) το οποιο με τη σειρα του ειναι βασισμενο στη διασημη φωτογραφια Guerrillero Heroico του Αλμπερτο Κοντα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα