Ρετρό συσκευασία Coca Cola και Pepsi 1 λίτρου

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
435
Να σας θυμίσω κάτι; Τη γυάλινη συσκευασία του ενός λίτρου των αναψυκτικών Coca και Pepsi cola που μπήκε σε όλα τα ψυγεία κάποτε στα σπίτια μας. Μια φορά μου έπεσε κάτω μια και έγινε Ο χαμός! :xm:

attachment.php
 
το θυμαμαι το γυαλινο μπουκαλι της κοκα κολα αν και δεν το ειδα ποτε γεματο μ αυτη(δε μ αρεσε ποτε η κοκα κολα).. η γιαγια μου το χρησιμοποιουσε το καλοκαιρι για να το γεμιζει με νερο και να το βαζει στο ψυγειο :) Ξερουμε μηπως ποτε αρχισε να κυκλοφορει αυτη η συσκευασια και ποτε σταματησε;
 
Παλι μας γεμισες με ωραιες αναμνησεις!

Ειδικα η Pepsi εχει πολυ ομορφη συσκευασια, αλλα και καλυτερη γευση κατ΄εμε. ;)

Σε ευχαριστουμε!!
 
Katerinak η συσκευασία υπήρχε σίγουρα στη δεκαετία και του ΄70 και του ΄80.

Bambinella μου η χαρά είναι δική μου! :flower:
 
krios είπε:
Katerinak η συσκευασία υπήρχε σίγουρα στη δεκαετία και του ΄70 και του ΄80. Bambinella μου η χαρά είναι δική μου! :flower:
ευχαριστουμε πολυ για την πληροφορια krios :) τη θυμαμαι καπου στα μεσα του ΄80,παντως μου αρεσε το μπουκαλι γεμισμενο με κρυο νερο
 
Την είχα προλάβει. Μέχρι 1990 σίγουρα υπήρχε γιατί την έβλεπα σε αρκετά εστιατόρια. Φυσικά υπήρχαν και τα κλασικά γυάλινα των 250ml και τα αλουμινένια κουτάκια.
 
Και ποιός θυμάται, παρακαλώ, το διαγωνισμό συλλογής καπακιών, που είχαν ένα γράμμα από κάτω, μέχρι να σχηματίσεις τη φράση "Πες PEPSI, πιες PEPSI" και να κερδίσεις ένα μπλουζάκι; Ξεκόλλαγες το λαστιχάκι που ήταν στην ανάποδη από το καπάκι (μιλάμε για τα μικρά μπουκαλάκια των 250 ml που άνοιγαν με ανοιχτήρι), και έβγαινε ένα γράμμα. Τα έβαζες σε μια χαρτονένια καρτέλα με εγκοπές, που σου έδινε το περίπτερο.

Μήπως να αρχίζουμε για καλοκαιρινούς διαγωνισμούς;

P.S.:Υπήρχαν φυσικά και καλύτερα δώρα, αλλά η πλέμπα συνήθως κέρδιζε μόνο το μπλουζάκι. Ήταν εμπριμέ άσπρο, με μικρά λογότυπα Pepsi, έμοιαζε δηλαδή λίγο με πυτζαμάκι...
 
Καλά...Ποιος να συγκριθεί μαζί σας (αν και νομίζω ότι το "Πες PEPSI πιες PEPSI" δεν αναφέρεται, ούτε τα μπλουζάκια, άρα έβαλα κι εγώ το λιθαράκι μου...)
 
bambinella 100 είπε:
Ειδικα η Pepsi εχει πολυ ομορφη συσκευασια, αλλα και καλυτερη γευση κατ΄εμε. ;)
Συμφωνώ. Αν και πλέον σπανίως πίνω τέτοια!
 
Υπήρχε τέτοιο γυάλινο 1 λίτρου?Θυμάμαι ακριβώς ίδια συσκευασία,αλλά των 250 ml!
 
Ναι, και νομίζω καταργήθηκε με την εισαγωγή της πλαστικής συσκευασίας κάπου αρχές 1990. Ήταν αν θυμάστε που είχε επίπεδο, μαύρο επικαλυμένο πάτο, στη Coca Cola, ενώ Fanta και Sprite πορτοκαλί και πράσινο αντίστοιχα.
 
γυαλινα μπουκαλια coca cola στην ταινια "τρελος και πασης Ελλαδος"

attachment.php


tp,gialinaboukaliacocacola.JPG
 
και εμείς έχουμε ακόμα ένα μπουκάλι του λίτρου coca cola και βάζουμε λάδι.

attachment.php
 
η κοκα κολα λιτρο ηρθε στην ελλαδα τον δεκεμβριο 1970

xfqjok.jpg


xfqjok.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
και μια ρετρο γυαλινη συσκευασια seven-up 1 λιτρο

002.jpg003.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα