Ρ-Σ-Τ

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.503
Αντιδράσεις
28.065
Ενα θεατρικο του Μαριου Βαλερη, με τιτλο Ρο - Σιγμα - Ταυ, με ηρωα το γνωστο ιδιωτικο αστυνομο του συγγραφεα, Κιμωνα Γαλατη.

Ο Κιμων Γαλατης λαμβανει ενα σημειωμα απο τον επιχειρηματια Γαβριηλ Ανδρουτσελη. Ενα σημειωμα που ειναι μια κραυγη αγωνιας απο εναν ανθρωπο που πιστευει οτι συντομα θα δολοφονηθει. Ο Ανδρουτσελης ζητα απο το Γαλατη να τρεξει στην εξοχικη επαυλη του με σκοπο να του σωσει τη ζωη. Πραγματι, την επομενη νωρις το πρωι ο Γαλατης καταφθανει στη βιλα του επιχειρηματια, αλλα δεν του επιτρεπουν να συναντηθει αμεσως μαζι του γιατι κοιμαται. Ο Γαλατης εκμεταλλευομενος το χρονο που εχει στη διαθεση του, γνωριζεται με τα υπολοιπα μελη της οικιας: Τον κηπουρο Γερασιμο που επισης εκτελει χρεη σωφερ και ουσιαστικα ειναι ανθρωπος του Ανδρουτσελη. Τη Ναντια, μελλουσα ανηψια του Ανδρουτσελη, η οποια προκειται συντομα να παντρευτει τον ανηψιο του, Φανη. Τον ιδιο το Φανη και τελος την Ιουλια Ανδρουτσελη, συζυγο του Γαβριηλ.

Ενω η συζυγος πηγαινει στο υπνοδωματιο να ξυπνησει τον ανδρα της, τον βλεπει γεματο αιματα και πυροβολημενο στο προσωπο, αλλα ζωντανο ακομα. Τρεχουν ολοι κοντα του και λιγο προτου ο Ανδρουτσελης ξεψυχησει ψιθυριζει κατι που μοιαζει με το γραμμα Ταυ. Ο ανηψιος φευγει για να καλεσει τη χωροφυλακη και σχεδον αμεσως μετα καταφθανει ο Ανθυπομοιραρχος της περιοχης ο οποιος τυγχανει παλιος γνωριμος του Γαλατη. Σε ερωτηση του τελευταιου πως εφθασε στον τοπο του εγκληματος τοσο γρηγορα, ο Ανθυπομοιραρχος απαντα πως ειναι εκει για να συλλαβει τον Ανδρουτσελη, ανιδεος πως εκεινος εχει ηδη δολοφονηθει....

Ενα εξυπνο και γρηγορο αστυνομικο εργο που ακουγεται απνευστι. Η λυση του μυστηριου ξαφνιαζει καθε ακροατη και σιγουρα αξιζει να διαθεσει κανεις ενα ημιωρο για να απολαυσει αυτο το ευχαριστο θεατρικο.

Το εργο ειναι παραγωγη του ΡΙΚ και παιζουν οι καλλιτεχνες: Χρηστος Ελευθεριαδης, Δημητρα Δημητριαδου, Ολγα Ποταμιτου, Δημητρης Φαντιδης, Τακης Τσελεπας, Θεοδουλος Μωρεας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Excellent ?perfect, επίπεδο Αγκαθας Κριστις αν δεν ήταν ή ελληνική πινελιά και το εξοχικό στην ελληνική επαρχία με τους έλληνες αστυνομικους θα νόμιζε  κανείς πως ακούει άθλο του Πουαρο!

Παρατηρησεις: α' Βρήκα, πείτε το κατά τύχη τον δολοφόνο, βέβαια δεν κατάλαβα γιατί το έκανε  το έγκλημα αλλά τον βρήκα και ήταν δυσκολο ομολογουμένως , στην επικινδυνη κρουαζιέρα για παράδειγμα που ήταν πολύ πιο εύκολο δεν το βρηκα

β':  Ήταν πολύ καλύτερο και πιο περίπλοκο από την επικίνδυνη κρουαζιέρα, είπαμε επίπεδο Αγκαθας με πινελιές Μαρη! Δεν γνωρίζω αν τα βιβλία του έχουν καλή γραφή , διότι μία άσχημη γραφή μπορεί να κάνει μεγάλο κακό και στο καλύτερο αριστουργημα και μυστήριο.

γ' : Μου άρεσε ή φράση του ανηψιου Φανη" όλοι υποπτεύονται τους ανηψιους των πλουσιων όταν πρόκειται για την δολοφονία ενός πλούσιου" απηχεί Μαρη!! Ακούστε το από τα καλύτερα ηχητικά μυστηρίου ever που δύσκολα θα μπείτε στο νόημα των πραγμάτων και της ουσίας τους ενώ ή λεπτομέρεια κάνει την διαφορά όπως στην Αγκαθα.
 
Πίσω
Μπλουζα