[ΣΥΖΗΤΗΣΗ] Διαφορές στο hardware: Mύθοι και αλήθειες..!!!

manos426f

The King of Retro®
Joined
9 Οκτ 2006
Μηνύματα
5.388
Αντιδράσεις
156
Με αφορμη μια-δυο αποριες-σκεψεις μου,σκεφτηκα να ανοιξω το thread αυτο να κανουμε μια συζητηση.....

Τα ερωτηματα που εχω ειναι τα εξης:

Aκουω πολλους να λενε -αλλα και το λεμε και εμεις οι ιδιοι- για καποιες ΑGP καρτες το γνωστο ''μη τη βαλεις,θα τη φρεναρει ο επεξεργαστης''....

Ρωτω λοιπον εγω:Στην AGP πλατφορμα,μια πολυ τελευταια καρτα,π.χ η Gainward Bliss 7800 GS AGP 512 ΜΒ RΑΜ,για ποια CPU ειναι καταλληλη τελικα ρε παιδια αφου σε CoreDuo δε μπαινει βεβαια...;;

H DX10 AGP καρτα που θα βγει επισης σε ποιον επεξεργαστη απευθυνεται...;;

Με αλλα λογια,στο s478 η και s775,ειχαμε P4 Northwood,Prescott,Pentium D,Pentium D dual core.....

Ποια καρτα ειναι το αξιοποιησιμο ''οριο'' του καθε επξεργαστη....;;

Eπισης εχει νοημα να clockαρουμε π.χ τον Northwood μας (γνωστο αρχων του overclocking) απο π.χ 3Ghz σε 3,6 Ghz αν βαλουμε μια δυνατη GPU η κοροιδευομαστε...;;

Kαι τελικα παιζει ρολο μεγαλο το bus του P4 μας,αν ειναι 533 Μhz η 800 Μhz και αντιστοιχα οι μνημες μας 333Mhz η 400 Mhz η τσαμπα ασχολουμαστε και με αυτο...;;

Aκομη,οι πραγματικες διαφορες DDR-DDR II ειναι αυτες που μας εχουν πλασαρει η οχι..;;

To δε περιβοητο dual-channel...΄΄

Μιλαω παντα βεβαια για τα παιχνιδια και το τι διαφορες μπορουμε να δουμε εκει με το εκαστοτε παραπανω hardware....

Sorry αν αυτα σας φαινονται βαρετα η σας ερχεται στο μυαλο η φραση ''παρε νεο PC ρε φιλε και μη μας πρηζεις'',αλλα ειναι και εκτος των αλλων θεμα περιεργειας που εχω (χωρια που νεο PC βεβαια δε με παιρνει για τωρα οποτε εχει και ενδιαφερον για την τσεπη μου σε περιπτωση ΄΄μερικης αναβαθμισης''... :D :D )
 
Τι εγινε ρε,κανεις δεν αχολειται με οτιδηποτε αλλο πλην του STALKER anymore...;;:biglaugh: :biglaugh:

Mαλλον το θεμα δεν ενδιαφερει..... :icon_cry:
 
Φιλε Mανο αυτα με διωξανε απο το PC Gaming...

μακαρι να μπορουσα να σου απαντησω...

PCαδες του φορουμ που ειστε?
 
Wally,εγω γενικα εχω απομακρυνθει απο το gaming και πρεπει να επιστρεψω και συντομα μαλιστα..!!
 
Whatever works for everyone.

Εγώ ΔΕΝ απομακρύνομαι απο το pc gaming με τίποτε.

Μια φράση μόνο, μην πέφτετε στην παγίδα των marchitecture των εκάστοτε εταιρειών. Καλυτερα 4 giga πιό αργής μνήμης παρά δύο πιό "γρηγορης".

Καλύτερα μια motherboard των 90 ευρώ παρά μια των 250. Εκτός αν θέλετε να έχετε μηχάνημα που θα σας βγάλει από το small pennis syndrome. Ένα μηχάνημα "μούρη" και βιτρίνα που δεν θα έχει καμία χρησιμότητα παρά να τονώσει το εγώ σας.

Καλύτερα Οθόνη 19'' 1280 Χ 1024 παρά 20άρα 1440 Χ 900 (υπαρχουν και τέτοια μοντέλα).

Καλύτερα 500άρι τροφοδοτικό ΕΠΩΝΥΜΟ παρά 800άρι της πλάκας.

Να συνεχίσω κι άλλο; Α, και κάτι τελευταίο. Μετρήστε το πορτοφόλι σας, τις ανάγκες σας και αγοράστε με σύνεση, ΟΧΙ βασιζόμενοι στις γνώμες του κάθε λαμόγιου πωλητή που τον ενδιαφέρει να πουλήσει ότι έχει μείνει στα αζήτητα της αποθήκης του αφεντικού του.

Το τι άκουσα σήμερα για τις 8800 δεν λέγεται. Κάποιος μάλιστα μου είπε πώς οι κάρτες ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ και θα έπρεπε να πάρω 7950 με τα ίδια χρήματα. Άλλος με διαβεβαίωνε ότι οι κάρτες 8800 ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΑ XP!!!!!!! Και κάποιος τρίτος ότι δεν αξίζει καν η αγορά τους μια και η σειρά 8 είναι πειραματική και οι κάρτες θα αλλάξουν σε ένα μήνα, άρα να πάρω κάτι άλλο...........

ΕΛΕΟΣ ΡΕ! Φαντάζομαι τι τραβάει κάποιος που δεν ξέρει και από hardware.............
 
Αυτο ακριβως θελω να τονισω και αποτελει και απορια μου!!

Δεν ειναι καλυτερα να εχεις 4 GB RAM μεγαλυτερου CL απο 2 GB RAM μικροτερου...;;

Διοτι μαλλον ολα αυτα τα κολπα με CLs κτλ κτλ εχουν πεισει πολυυυυ κοσμακη απο οτι εχω καταλαβει!

Και αυτα τα περι dual channel μου φαινεται αρκουδιες ειναι και καπως ετσι αρχιζω να αμφιβαλλω και για παρα πολλα ακομη..!!
 
To θέμα με το dual channel έχει βαρύτητα αλλά όχι όση φανταζόμαστε.

Φυσικά είναι καλύτερα να αγοράσεις 4 γίγα μνήμης 533 παρά 2 giga 1000 ή 800.

Η διαφορά που θα δεις είναι ελάχιστη σε ένα καλό FPS, της τάξης των 5 frames ανά δευτερόλεπτο σε σύνολο 130. Δηλαδή με τη γρήγορη μνήμη άντε να δεις 130 frames με την "αργή" 125, ΑΛΛΑ σε υπερυψηλές αναλύσεις και με την προϋποθεση ότι έχεις καλό επεξεργαστή και κάρτα γραφικών.

Υπάρχει κόσμος που σκάει 400άρια για 2 giga 800άρας μνήμης ενώ με 280 μπορείς να πάρεις 4 γίγα 667άρας. Αν θέλεις να κάνεις overclocking υπάρχει λόγος να πάς στη μεγαλύτερη, αλλά εγώ θα προτιμούσα να δώσω τα επιπλέον χρήματα για ένα πιό γρήγορο επεξεργαστή και όχι για motherboard π.χ. που έχει τις άπειρες επιλογές για πουσάρισμα και κοστίζει τα τριπλάσια.

Με τα τροφοδοτικά αλλάζει το πράμα. Μπορείς να τα σκάσεις για ένα PC Power and Cooling μοντέλο; Με κλειστά τα μάτια. Αλλά ΜΑΚΡΙΑ από τροφοδοτικά 850 Watts που κοστίζουν 50 ευρώ.

Το ίδιο και με τα κουτιά. Καλύτερα ένα μικρότερο και έξυπνα σχεδιασμένο από ένα ντουλάπι, με την προϋπόθεση όtι δεν θα βάλεις 10 σκληρούς μέσα για παράδειγμα.

Το ίδιο και με το θέμα της υδρόψυξης. Μούφα της μούφας. Οι θερμοκρασίες με τον αέρα είναι πολύ καλύτερες, δεν έχεις πρόβλημα με διαρροές, με σταματημένες αντλίες και με μπουκωμενα ψυγεία, μην αναφέρω για συστήματα που γκλογκάρουν από τα βρύα που αναπτύσσονται μέσα στο υγρό ψύξης, και λοιπά και λοιπά. Σκάστα για ένα καλό ZALMAN coolerάκι και τέλος.

Το ίδιο και με το θέμα του SLI. Τρίχες. Αν θέλεις πάρε μια καλύτερη κάρτα γραφικών εξαρχής, το αγοράζω τώρα μία και σε ένα χρόνο μπορεί να βάλω και δεύτερη δεν ισχύει. Σε ένα χρόνο οι νεώτερες θα κοστίζουν τα μισά, θα είναι 2Χ της ταχύτητας της σημερινής σου κάρτας και αν θέλεις σώνει και καλά να βάλεις και δεύτερη καλή τύχη, αν τη βρεις πουθενά γράψε μας.
 
Συμφωνω pooky αλλα το αρχικο μου ερωτημα μενει αναπαντητο....

Δηλαδη

manos426f είπε:
Ρωτω λοιπον εγω:Στην AGP πλατφορμα,μια πολυ τελευταια καρτα,π.χ η Gainward Bliss 7800 GS AGP 512 ΜΒ RΑΜ,για ποια CPU ειναι καταλληλη τελικα ρε παιδια αφου σε CoreDuo δε μπαινει βεβαια...;;H DX10 AGP καρτα που θα βγει επισης σε ποιον επεξεργαστη απευθυνεται...;;

Με αλλα λογια,στο s478 η και s775,ειχαμε P4 Northwood,Prescott,Pentium D,Pentium D dual core.....

Ποια καρτα ειναι το αξιοποιησιμο ''οριο'' του καθε επξεργαστη....;;
 
AGP - DEAD.

Για τα υπόλοιπα, υπάρχουν hardware sites που μπορείτε να πάρετε γνώμες.

http://www.hardocp.com --------> STEVE rulesssss!!!!!!!!
 
Και μια κουβέντα ακόμα για τις μνήμες.

Θα συνιστούσα dimmάκια από επώνυμους κατασκευαστές. Αυτό διότι προσφέρουν μνήμες με lifetime εγγύηση. Χαρακτηριστικά όπως coolers, heat speaders πολύχρωμα, φωτάκια, ανεμιστηράκια και άλλα τινά τσίρκα, αποφύγετέ τα. Οι μνήμες δεν είναι επεξεργαστές, δεν ζεσταίνονται υπερβολικά, οτιδήποτε πάνω τους ανεβάζει την τιμή τους. Ένα πράσινο ή μπλε heat spreader μπορεί να σας κοστίσει 5 ευρώ, στον κατασκευαστή κοστίζει 2 το πολύ και σας την πουλάει 50 + παραπάνω.

Αν μια μνήμη δουλέψει εξαρχής είναι εξαιρετικά δύσκολο να χαλάσει, εκτός κι αν τη φάει από ρεύμα ή φτηνό τροφοδοτικό.
 
Εγω βλεπω οτι ENA πραγμα εχει μεινει που δεν αλλαζουμε τακτικα,η τουλαχιστον το ιδιο τακτικα με τα υπολοιπα,στα PC μας πλεον.....

Η καρτα ηχου..!!

Μετα το χαος....

GPU's αλλαζουμε συνεχως,CPU's σχεδον το ιδιο,mobos αναγκαστικα,πλεον μπηκανε και οι μνημες με τα περιεργα specs τους στο παιχνιδι,τα τροφοδοτικα το ιδιο,ακομη κι οι οθονες,ενω οι σκληροι συνεχως αποδεικνυονται μικροι και το πραμα παει λεγοντας....

Ρε καλα εκανα εγω κι εστησα τον ΑΜD Κ-6.....!!:biglaugh: :biglaugh: :biglaugh: :biglaugh:
 
Πίσω
Μπλουζα