ΣΥΛΛΟΓΗ - ΜΠΛΕΚ Τόμοι

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Scatman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Scatman

Retro Member
Αντιδράσεις
9
Σκαλίζοντας την αποθήκη μου ανακάλυψα ένα κόμικ - περιοδικό που μου είχε κάνει πολύ εντύπωση παλιότερα.

Πρόκειται για μία συλλογή ΜΠΛΕΚ στην οποία μεταξύ των άλλων συναντάμε και ύλη επικαιρότητας (για την εποχή)

Πέρα απ'το ΜΠΛΕΚ περιέχονται κι άλλα κόμικ όπως π.χ ένα με θεματολογία ποδοσφαίρου! Δε θυμάμαι ονομασία.

Κρίνοντας απ'το υλικό μέσα, πρέπει να κυκλοφόρησε τέλη δεκαετίας '80 με αρχές '90.

Αυτό κι άλλα 2-3 τεύχη, τα είχα βρει τυχαία σε ένα περίπτερο της γειτονιάς μου. Αναρωτιέμαι εάν γνωρίζει ή κατέχει κανείς αυτές τις εκδόσεις/συλλογές ΜΠΛΕΚ.

Προβολή συνημμένου 60164Προβολή συνημμένου 60165Προβολή συνημμένου 60166Προβολή συνημμένου 60167

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μεσα δεκαετιας 90 υποθετω,τομοι που περιλαμβαναν παλαιοτερα τευχη για ξεστοκαρισμα της εκδοτικης.

αλλά πως προέκυψαν τα Lifestyle θέματα? Ήταν παλιότερα το ΜΠΛΕΚ περιοδικό με κόμικ ή σκέτο κόμικ ή μήπως..η εταιρεία που ανέλαβε την έκδοση τα έχωσε όλα σε 1?

Περιοδικο με κομικς ηταν απο παλια με καποιες σελιδες ποικιλα θεματα,στα 90ς οι σελιδες αυτες αυξηθηκαν κατιτις παραπανω

Μέχρι πριν 4-5 χρόνια μπορούσες να βρεις αυτούς τους τόμους σε ένα κέντρο τύπου ή σε ένα news-stand, σαν επανακυκλοφορίες.

Πλέον δεν κυκλοφορούν...

Dino παλι δεν ειπες τιποτα.

:supergrin:

:biglaugh:

Δε τους έχεις; Εντύπωση μου κάνει.

Κάτσε, θα ρίξω scan...

Ά! Το άλλο που λέγαμε δε το βρήκα... :(

Εχω αλλους παλιοτερους. :P

.

.

Βασικα πριν χρονια και να τα'βλεπα τα σνομπαρα τα μεσα 90ς,εψαχνα για παλιοτερα,τωρα μου φαινονται σαν ξερολουκουμα τα παραπανω,φανταζεσαι σε μερικα χρονια να κυνηγαω τα Συλλεκτικα Μπλεκ που κυκλοφορουν σημερα....μιλαμε μπλιαχ σαν εκδοση.
:supergrin:

Καλά, κι εγώ ούτε που τα ακουμπάω αυτά τα... "συλλεκτικά" Μπλεκ. :P

Ξετρύπωσα έναν:

attachment.php

Πολυ καλο βρε Dino με ρετρο εξωφυλλο,θυμαμαι στα τελη του 80 ,μπορει και μεσα κυκλοφορουσαν σε ζελατινα τρια τευχη απο τα παλια του Μπλεκ ,Νεος δυναμικος εκδοση και λεγοντουσαν Φακελοι Μπλεκ ,αυτοι αξιζαν τα μαλα.

Καποια πολυ παλια Μπλεκ απο εκει τα εχω.

Πολυ παλια σχετικο εχω και καποια παλιοτερα αλλα ελαχιστα.

Αναφερονται και εδω.

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?10366-συλλεκτικο-πακετο-δρασης!&p=301609&viewfull=1#post301609

ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

φαντάζομαι δεν είναι γνωστό πόσα τέτοια έχουν κυκλοφορήσει

Θυμαμαι στα μεσα των 90ς λυκειοπαιδο και να συλλεγω μανιωδως τους τομους του Μπλεκ.Ηταν οτι πιο καλοφτιαγμενο και πολυποικιλο υπηρχε τοτε για εναν εφηβο.Δυστηχως δεν εμεινε ουτε ενα.Πριν λιγα χρονια στα Χανια τα εβλεπες στιβα σε ολα τα πρακτορεια τυπου.Μπραβο που τα φυλαξες.

Ωραίες αναμνήσεις φίλε Deathshadow :)

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι νεώτερο, παρακαλώ οι πιο έμπειροι να με φωτίσουν!

Ψάχνοντας στο ίντερνετ, μπερδεύτηκα λίγο με τις εκδόσεις
ΜΠΛΕΚ.

Τα κλασσικά - ορίτζιναλ ΜΠΛΕΚ είναι αυτά με τα κομικ, κατανοητό... απ'ότι είδα κυκλοφορούσαν και σε μικρό σχήμα.

Αυτό που με προβληματίζει είναι σε ποια έκδοση του περιοδικού άρχισαν οι αναφορές σε θέματα που ξέφευγαν απ'τα κόμικ? Πότε δηλαδή έγινε ολοκληρωμένο εφηβικό περιοδικό, σε ποια έκδοση? Ανακάλυψα την ύπαρξη των :
ΝΕΑ περιοδος ΜΠΛΕΚ, ΝΕΟΣ Δυναμικος ΜΠΛΕΚ . Ποιο από αυτά εξυπηρετεί το σκοπό της ερωτήσεως μου?

EDIT : Μεταφέρω την ερώτηση στο ανάλογο thread του ΜΠΛΕΚ

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?7-%CC%F0%EB%E5%EA

Πίσω
Μπλουζα