Σιωπηλή Τραγωδία - Johnny Belinda (1948)

johnalepou

Human RetroDatabase
Joined
28 Αύγ 2006
Μηνύματα
3.362
Αντιδράσεις
529
Από την βραβευμενη ταινία Johnny Belinda του 1948 προέκυψε η δικη μας "ΜΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ". Μία ταινία του Γιαν Νεγκουλέσκο (Το παιδί και το δελφίνι) την οποία είδα και πρέπει να πω οτι τα σενάρια των δύο ταινιών είναι υπερβολικά ίδια! (εδώ βεβαίως δεν ακούμε καθόλου την φωνή της πρωταγωνίστριας!) Μία εξαιρετική ταινία που λεχει κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα και τη συνιστώ ανεπιφύλακτα στους φαν του κλασσικου Χολιγουντ...

ee0e84bdb8e254a5_landing
Προβολή συνημμένου 134195

Η ζωή είναι σκληρή στη φάρμα της οικογένειας Μακ Ντόναλντ, στα πετρώδη και ανεμοδαρμένα τοπία της Νέας Σκωτίας. Όμως είναι ακόμη πιο σκληρή για τη Μπελίντα, μια νεαρή κωφάλαλη κοπέλα, που το οργανικό της πρόβλημα αντιμετωπίζεται από τους συνανθρώπους της ως πνευματική αναπηρία. Τότε ο καινούριος γιατρός της πόλης αποφασίζει να τη βοηθήσει να σπάσει τη σιωπή της.

Η Τζέιν Γουάιμαν βραβεύτηκε με το ΌσκαρΒο AΚΌ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο πρωταγωνιστικό ρόλο μεταδίδοντας με απαράμιλλη δεινότητα την ψυχική απομόνωση της Μπελίντα και την επιθυμία της να μάθει περισσότερα για τον κόσμο μέχρι τον τελικό θρίαμβό της στη ζωή. Σκηνοθετημένο από τον Τζiν Νεγκουλέσκο και διαθέτοντας ένα εξαίρετο συμπρωταγωνιστικό καστ, που απαρτίζεται από τους Λιου Έιρς, Τσαρλς Μπίκφορντ και Άγκνες Μούρχεντ, (και οι τρεις ήταν υποψήφιοι για ΌσκαρΒο καλύτερης ερμηνείας στην ίδια ταινία) η ταινία «Σιωπηλή Τραγωδία» (υποψήφια για 11 ΌσκαρΒο, μεταξύ των οποίων και αυτό της καλύτερης ταινίας) αποτελεί έναν εκπληκτικό συνδυασμό συγκινησιακής ατμόσφαιρας, λυρικών τόνων και άψογης δραματουργικής ροής. Ένα απολαυστικό κλασικό έργο.

Johnny%20Belinda.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα το τσεκάρω οπωσδήποτε!! Ευχαριστώ για την πληροφορία!!
 
Πίσω
Μπλουζα