Σκοτεινή δαντέλα (Lace)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Hachiko
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Hachiko

Retro Member
Αντιδράσεις
10
Σκοτεινή δαντέλα (Lace, 1984), ΕΡΤ

Πρεμιέρα: Κυριακή 13/11/1988

Θυμάται κανείς τη σειρά Σκοτεινή Δαντέλα που έβαζε παλιά η ΕΡΤ; Θυμάμαι τη μαμά μου όταν ήταν να το δείξει, ήταν ικανή να κάνει και δολοφονία αν τη διέκοπτε κανείς! :biglaugh:

Αυτή η σειρά, εκτός από την ΕΡΤ, νομίζω πως υπήρχε και σε κασέτες στα video club και μάλιστα ήταν αρκετές γιατί ήταν σειρά.

Μήπως κάποιος καλός άνθρωπος γνωρίζει κάτι; Μήπως υπάρχει κάτι στο u-tube να δούμε;;;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΑΝΤΕΛΑ - LACE (1984)

mariadelmar, η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΑΝΤΕΛΑ στην οποία αναφέρεσαι είναι η Ελληνική ονομασία της μίνι-σειράς LACE (1984).

Η σειρά αυτή περιγράφει την αναζήτηση της μητέρας της από μία ηθοποιό (που ονομάζεται Lilly στη σειρά), η οποία είχε δοθεί για υιοθεσία όταν ήταν μικρή. Τα στοιχεία της την έχουν οδηγήσει σε 3 γυναίκες, οι οποίες όταν ήταν μικρές ήταν εσωτερικές μαθήτριες σε ένα σχολείο στην Ελβετία. Οι μόνες που γνωρίζουν το ποια είναι η πραγματική της μητέρα από τις 3 είναι οι ίδιες και η Lilly θέλει να μάθει την αλήθεια...

Η μίνι σειρά είχε επιτυχία στις ΗΠΑ και μάλιστα το 1985 γυρίστηκε η συνέχειά της LACE 2, στην οποία η Lilly ψάχνει να βρει ποιος είναι ο πατέρας της για να την βοηθήσει να σώσουν την μητέρα της την οποία έχουν απαγάγει κάποιοι επαναστάτες σε μία ξένη χώρα.

Έχω ψάξει στο u-tube αλλά δεν υπάρχει κανένα σχετικό video.

Τη σειρά πάντως (και τη συνέχειά της) αν σε ενδιαφέρει μπορείς να τις βρεις και σε DVD και να την παραγγείλεις στο internet.

τι ειπες τωρα!!!:animeek::animeek::animeek:

ΤΟ LACE!!!!

το εβλεπα μανιωδως κ μαλιστα ειχα γραψει αρκετα επς στο παλιο beta 2000 βιντεο μας, κ το εβλεπα ξανα κ ξανα!

πρεπει να εχω κ σε ενα τετραδιο μια φωτο με τις 3 πρωταγωνιστριες..

παιδια, χωρις πλακα, ΤΑ ΕΣΠΑΓΕ!!

τρελη αγωνια για το ποια ειναι η μανα, θυμαμαι ακομα την σκηνη στο τελευταιο επ που η λιλη περιμενε στο σαλονι κ η καμερα ειχε κανει κοντινο στα ποδια της μανας της που κατεβαινε τις σκαλες! πω πω τι αγωνια!!

πηγαινα πολυ την μελαχροινη που ειχε παει με τον πριγκηπα (δεν θυμαμαι πως την λενε).. ειχε τρομερη βαθια φωνη θυμαμαι..

κολλησα τωρα, παω να βρω καμια φωτο!

Ευχαριστώ πολύ!

Σίγουρα θα ψάξω και για τα δύο.

Την υπόθεση της σκοτεινής δαντέλας τη θυμόμουν. Απλά επειδή ήμουν αρκετά μικρή δεν έδινα και ιδιαίτερη σημασία.

Πάντως θυμάμαι πολύ χαρακτηριστικά και ποια είναι η μητέρα αλλά και ποιος ο πατέρας της Λίλυ!

Τον κυρίαρχο του παιχνιδιού δεν τον είχα δει. Αλλά όλοι γύρω μου έκαναν σαν τρελοί γιαυτά τότε...

Death2Eliza είπε:
τι ειπες τωρα!!!:animeek::animeek::animeek:ΤΟ LACE!!!!

το εβλεπα μανιωδως κ μαλιστα ειχα γραψει αρκετα επς στο παλιο beta 2000 βιντεο μας, κ το εβλεπα ξανα κ ξανα!

πρεπει να εχω κ σε ενα τετραδιο μια φωτο με τις 3 πρωταγωνιστριες..

παιδια, χωρις πλακα, ΤΑ ΕΣΠΑΓΕ!!

τρελη αγωνια για το ποια ειναι η μανα, θυμαμαι ακομα την σκηνη στο τελευταιο επ που η λιλη περιμενε στο σαλονι κ η καμερα ειχε κανει κοντινο στα ποδια της μανας της που κατεβαινε τις σκαλες! πω πω τι αγωνια!!

πηγαινα πολυ την μελαχροινη που ειχε παει με τον πριγκηπα (δεν θυμαμαι πως την λενε).. ειχε τρομερη βαθια φωνη θυμαμαι..

κολλησα τωρα, παω να βρω καμια φωτο!

Σου άρεσε κι εσένα; Να ψάξουμε να βρούμε τίποτα!

Α... νομίζω πως ο πρίγκηπας τελικά δεν είχε πάει μόνο με τη μελαχροινή...

spoilers :animrolleyes:

αν μου αρεσε λεει? τρελη κ παλαβη!

ποτε επαιζε αυτο ρε?

ναι, το θυμαμαι το σποιλερακι, μην ανησυχεις.. :)

νατη η δικια μου!

brooke adams:

62_1_b.jpg

LACE

Τα ονόματα ήταν:

Lilly (Phoebe Cates) - η κόρη

1. Pagan Trelawney (Brooke Adams) - υποψήφια μάνα Νο. 1 (η μελαχροινή)

2. Maxine Pascal (Arielle Dombasle) - υποψήφια μάνα Νο. 2 (η ξανθιά)

3. Judy Hale (Bess Armstrong) - υποψήφια μάνα Νο. 3 (η κοκκινομάλα)

Διόρθωση: το σχολείο ήταν στην Ελβετία και όχι στην Γαλλία.

"So... Which one of you bitches is my mother?"

:D

http://uk.youtube.com/watch?v=pqPLTCJ0fcM&feature=related

Αυτό το θυμάται κανείς; Με μία τύπισσα που ήταν στη φυλακή κτλ?

Δεν θυμάμαι τι γινόταν αλλά ήταν ωραίο!

Επίσης στο y-tube υπάρχουν βιντεάκια και για τον κυρίαρχο του παιχνιδιού αλλά πραγματικά για τη σκοτεινή δαντέλα δεν βρήκα τίποτα.

Αλλά που θα πάει...

Αυτές πάντως είναι οπωσδήποτε οι χρυσές στιγμές της ΕΡΤ την δεκαετία του 80. Θυμάμαι τη μαμά μου να παρακολουθεί τη σκοτεινή δαντέλα λες και έβλεπε τι να σας πω... Μιλάμε για πόρωση!

D2E δεν θυμάμαι ακριβώς πότε έπαιζε, παραπάνω ο Bernard.C λέει για παραγωγή του 1984. Που να θυμάμαι... Πάντως ήμουν αρκετά μικρή. Αν υποθέσουμε ότι παίχτηκε στην Ελλάδα ένα με δύο το πολύ χρόνια μετά ήμουν μετά βίας 7 ετών.

Αλλά θυμάμαι επίσης πολύ χαρακτηριστικά τη νονά μου που έγραφε σε κασέτες τον κυρίαρχο του παιχνιδιού. Βέβαια δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτές οι κασέτες πλέον.

bernard.c είπε:
"So... Which one of you bitches is my mother?"

:D
:animeek::animeek::animeek:

πωωωω!! με εστειλες τωρα!!! μολις το διαβασα επαιξε replay η σκηνη στο μυαλο μου!! πολυ κρανα η μικρη, τρομερη ατακα! γουαου, μπραβο!!

Mariadelmar είπε:
D2E δεν θυμάμαι ακριβώς πότε έπαιζε, παραπάνω ο Bernard.C λέει για παραγωγή του 1984. Που να θυμάμαι...
Στις ΗΠΑ είχε παιχτεί το LACE στις 26 Φεβρουαρίου 1984 από το CBS.

Έχεις δίκιο, στην Ελλάδα προβλήθηκε από την ΕΡΤ τη σεζόν 1986/87 αν δεν κάνω λάθος.

Death2Eliza είπε:
:animeek::animeek::animeek:πωωωω!! με εστειλες τωρα!!! μολις το διαβασα επαιξε replay η σκηνη στο μυαλο μου!! πολυ κρανα η μικρη, τρομερη ατακα! γουαου, μπραβο!!
Ναι, πολύ τσαμπουκάς!!

Είναι από τις αγαπημένες μου μίνι-σειρές (το Νο.1, γιατί το Νο.2 είναι πολύ πιο μέτριο...)

Στο LACE 2 η ατάκα γίνεται:

"Which one of you bastards is my father?"

:biglaugh:

κ εγω ειχα ξενερωσει με το 2.. καμια σχεση!

αυτες οι vhs εχουν χαθει διαολε! μονο του αδερφου μου υπαρχουν, δεν ξερω πως εγινε αυτο..

ειχα κ ολο το henderson kids εκει.. :icon_cry:

λοιπόν από τις καλύτερες μίνι σειρές της δεκαετίας του 80 από το ομώνυμο μπεστ σέλερ της shirley conran (1982, 1985). το 1ο και 2ο μέρος όλα τα λεφτά - το τέταρτο πιο μέτριο - θυμάμαι ότι η τρίτη βιντεοκασσέτα ήταν η χειρότερη. υπάρχουν καί τα δύο μέρη στο ebay όχι όμως με ελληνικούς υπότιτλους. o τίτλος είναι lace

LACE-ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΑΝΤΕΛΑ(1984-1985)

;) ;) ;) ;)

ΕΧΩ "ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ" ΤΟ TORRENT ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ!

ΕΙΝΑΙ ΤΟ Lace._Complete[1984-1985]Eng.DvDrip.NeRoZ.4526678.TPB.torrent.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!

ΕΧΩ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ TORRENT ΤΟΥ "LACE".

EINAI TO Lace._Complete[1984-1985]Eng.DvDrip.NeRoZ.4526678.TPB.torrent.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!!

Καλως σας βρηκα λοιπον :) Εαν καποιος εχει καποιο site για υποτιτλους εστω και σε αγγλικα αλλα να υπαρχουν υποτιτλοι μπορει ευκολα να μεταφραστουν και να γινει η ταινια με υποττιτλους στα ελληνικα..Οσο για την ταινια κυκλοφορει και στο ιντερνετ αλλα χωρις υποτιτλους και ειναι δυσκολο για ακουστικη μεταφραση..Θα την ηθελα να την δω ξανα την ταινια αυτη με ελληνικους υποτιτλους γιατι οσο εψαξα στα video club δεν την γνωριζουν καν..Οποιος γνωριζει κατι για την σκοτεινη δαντελα ας ερθει σε επαφη μαζι μου...

ευχαριστω

Πέρα από τα επεισόδια που έδειξε η ΕΡΤ, υπήρχαν (ακόμη τρεις αν θυμάμαι καλά) βιντεοκασέτες που έδειχναν τη συνέχεια. Ομως, δεν με "καθήλωσαν" τόσο όσο το πρώτο μέρος. Θυμάμαι ότι ήταν πολύ ωραία και η έναρξη. Εκπληκτική σειρά! :)

Μη με μπερδευετε. Ειδα οτι υπαρχουν 2 τινα: Lace και Lace2. Στο ενα ψαχνει τη μανα της και στο αλλο τον πατερα της. Εργαρα δεν το συζητω. Τι εννοειτε 1, 2, 3, 4 μερη; Στο Sylvestro στην Κυψελη νοικιασα 2 βιντεοκασετες (πριν κανα χρονο μαλιστα) που ηταν πληρεις.

mhmerotategiatipino είπε:
Μη με μπερδευετε. Ειδα οτι υπαρχουν 2 τινα: Lace και Lace2. Στο ενα ψαχνει τη μανα της και στο αλλο τον πατερα της. Εργαρα δεν το συζητω. Τι εννοειτε 1, 2, 3, 4 μερη; Στο Sylvestro στην Κυψελη νοικιασα 2 βιντεοκασετες (πριν κανα χρονο μαλιστα) που ηταν πληρεις.
Ακριβώς έτσι είναι: Lace και Lace 2.

Από εκεί και πέρα, η σειρα μπορεί να ήταν χωρισμένη σε περισσότερα ή λιγότερη μέρη / βιντεοκασέτες, ανάλογα με την χρονολογία κυκλοφορίας της...

Πίσω
Μπλουζα