Συγκρότηση ομάδας συνεντεύξεων περί ρετρό Ελληνικής Πληροφορικής

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.794
Αντιδράσεις
4.283
Στο retromaniax υπηρχε παντα το προβλημα των ενεργειων που μενουν στη μεση. Μιλω για τις πρωτοβουλιες της διαχειριστικης ομαδας και που επι τω πλειστω αφορουν την Ελληνικη Πληροφορικη του παρελθοντος.

Το προβλημα αυτο, οσο περνα ο καιρος εντεινεται διοτι ο ελευθερος χρονος του Αντωνη και ο δικος μου εχει ουσιαστικα εξαφανιστει. Η Μαριανα και η Ναταλι δεν εχουν εμπλακει στο θεμα διοτι ηδη εχουν χωθει σε αλλα εκατο και μας ξελασπωνουν.

Παρα τις σημαντικες επιτυχιες (πχ Gigatronics, ROM Ψηφιακη, Κομπος, Θοδωρης Δεβελεγκας κτλ) εχουμε δυνατες προοπτικες να εμπλουτισουμε τη προσπαθεια.

Ας παρουμε τα δεδομενα. Εχουμε μια πολυ καλη πρωτη υλη που ειναι οι πληροφοριες και οι τροποι επικοινωνιας με σημαινοντα προσωπα του τοτε. Υπαρχει παντα ως "αρωγος ψαξιματος" ο φιλτατος Nemo ο οποιος εχει ταλεντο στο να συνδυαζει επιμερους πληροφοριες και να εντοπιζει προσωπα και καταστασεις. Βαζουμε και εμεις λιγο το χερακι μας και προκυπτουν ομορφες ανακαλυψεις.

Για να παω στο προκειμενο. Αισθανομαι πολυ ασχημα οταν ο Nemo ή αλλα μελη, μας σερβιρουν στο πιατο μια "καλη περιπτωση" για συνεντευξη ή περαιτερω ερευνα και εμεις λογω χρονου δεν την εκμεταλευομαστε. Και αισθανομαστε ασχημα για δυο λογους. Τα παιδια μπορει να σκεφτουν οτι τους αγνοουμε και οτι σπαταλησαν την ωρα τους και επισης στερουμε απο τα μελη της κοινοτητας και απο την ιδια τη προσπαθεια της Ηλεκτρονικης Διαφυλαξης, σημαντικες πληροφοριες.

Καλω οποιους φιλους να βοηθησουν να σχηματιστει μια ομαδα συνεντευξεων που θα μπορει να λαμβανει απο εμας πληροφοριες επικοινωνιας, βοηθεια στις ερωτησεις, στοιχεια και να βγαζει σε περας συνεντευξεις φωτιζοντας τη αδικα μη-καταγεγραμμενη περιοδο της Ελληνικης Πληροφορικης.

Ευχαριστω
 
Στο παρελθον ειχα βοηθησει με μια απομαγνητοφωνηση συνεντευξης που κανατε. Ξερω οτι δεν αναφερεις κατι τετοιο στο αρχικο ποστ, αλλα αν νομιζετε οτι μπορω να σας ελαφυνω με αυτον τον τροπο, ειμαι στη διαθεση σας :)
 
Wally είπε:
και εμεις λογω χρονου δεν την εκμεταλευομαστε. Και αισθανομαστε ασχημα για δυο λογους. Τα παιδια μπορει να σκεφτουν οτι τους αγνοουμε και οτι σπαταλησαν την ωρα τους και επισης στερουμε απο τα μελη της κοινοτητας και απο την ιδια τη προσπαθεια της Ηλεκτρονικης Διαφυλαξης, σημαντικες πληροφοριες.
Αυτό ισχύει μόνο για το υλικό της πληροφορικής? Η απλά έχουμε πολλές συνεντεύξεις περί κινηματογράφου και ελάχιστες περί πληροφορικής οπότε θέλετε να το ισορροπήσετε κάπως? Ρωτάω γιατί πριν από λίγα χρόνια είχα στα χέρια μου την Δέσποινα Στηλιανοπούλου (ερχόταν και έκανε παρέα με την μάνα μου) και πρότεινα συνέντευξη αλλά μετά από κάποια PMs και αφού περίμενα ενημέρωση ξεχάστηκε το πράγμα και μετά κι εγώ σταμάτησα να στέλνω... Και θυμάμαι που ξενέρωσα λίγο γιατί περίμενα πιο πολύ ενθουσιασμό για ένα τέτοιο όνομα :p

Δυστυχώς έχουμε να την δούμε σχεδόν από τότε και δεν έχω "πρόσβαση" πια... sorry για το κάπως offtopic.
 
Imgema είπε:
Αυτό ισχύει μόνο για το υλικό της πληροφορικής? Η απλά έχουμε πολλές συνεντεύξεις περί κινηματογράφου και ελάχιστες περί πληροφορικής οπότε θέλετε να το ισορροπήσετε κάπως?....
Ναι, αφορά υλικό για την πληροφορική :) Για τον τομέα του κινηματογράφου κάπως κινούμαστε :) . Δυστυχώς για το θέμα της κας Στυλιανοπούλου αν και προωθήθηκε στους τότε "ειδικούς" δεν υπήρξαν άτομα διαθέσιμα στην Αθήνα για να την κάνουν. Με την πρώτη ευκαιρία όμως θα το τρέξουμε και αυτό.

Off topic mode off.
 
Πίσω
Μπλουζα