Συλλογή Survival Horror(είδους) παιχνιδιών

SurvivalHorror

RetroActive
Joined
27 Δεκ 2014
Μηνύματα
415
Αντιδράσεις
106
Παραθέτω(επειδή ΕΣΕΙΣ το ζητήσατε :p )τη συλλογή που έχω σε Survival Horror παιχνίδια(ναι μερικά όπως Resi 5,6 είναι action αλλά έχουν ιστορία)

Πάντα έπαιζα σε κονσόλες όπως μπορείτε να καταλάβετε :)

Προβολή συνημμένου 123680
 
Και για να γίνει κουβεντούλα...

Τα καλύτερα games (κατά τη γνώμη σου ανά κονσόλα) ?

Τα χειρότερα games (κατά τη γνώμη σου ανά κονσόλα) ?
 
Ωραιότατος είσαι, μελετημένος, βλέπω το τιμάς το nickname σου !

Το Deadly Premonition και το Shattered Memories κατα τη γνώμη μου έπρεπε να τα έχεις πιο "βιτρίνα" ! Πάντως είσαι αρκετά κομπλέ (εμένα δεν θα μου έλειπε κάποιο με αυτα που βλέπω στη φωτό, αντιθέτως θα μου περισσευανε μερικά, lol)

Το Resi 4, αφου έχεις Gamecube (βλέπω Eternal Darkness, το 0 και το 1 !) πρέπει να το πάρεις και για αυτό ! Έχεις που έχεις full του RE, ε, το οφείλεις στον εαυτό σου !
 
Απ τα καλυτερα που εχεις για μενα ειναι Resident Evil, Silent Hill και the last of us.

Tο τελευταιο δε το εχω παιξει ακομα, περιμενω να παρω PS4 (καλα κανω ή να το παρω στο PS3)?
 
Viking4a:Το καλύτερο είναι να το πάρεις σε μία μόνο κονσόλα για μένα.Στο ps4 το remastered έχει όλες τις dlc online πίστες χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις για το session pass οπότε καλύτερα να το πάρεις σε νεότερης γενιάς πλέον κονσόλα.

Other_Reality:Το Deadly Premonition είναι ένα διαμάντι που δεν έχει γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό.To Shattered Memories έχει ωρέες ιδέες,αλλά ποτέ δε δέθηκα,δε μου άρεσε που χρησιμοποιήσανε τα ονόματα του πρώτου παιχνιδιού και γενικά μου φάνηκε ότι ποντάρανε και σε αυτό για πωλήσεις.Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια,όσον αφορά το Resident Evil 4,το είχα αγοράσει στο ps2 και μετά δεν έτυχε να το πάρω και στο Gamecube.Ήταν κάτι σαν το The Evil Within τώρα που το αγόρασα στο ps3 και δε θα το πάρω στο ps4.Πολύ καλό παιχνίδι,καλοδουλεμένο αν και προτιμώ από το Code:Veronica και πριν.Βλέπω έχεις Neo Geo και 3DO !Δε θα ξεχάσω τα beat em up του Neo Geo που αφήσανε εποχή !


Κambia:
Είναι πολύ δύσκολη ερώτηση,ειδικά για τα χειρότερα games.Θα σου πω τα 15 καλύτερα μου και αυτά που προσωπικά δε μου αρέσουν(όχι οτι είναι άσχημα παιχνίδια,αλλά δε μου προκαλούν την παραμικρή διάθεση να τα παίξω)στο Play station γενικά.

Αγαπημένα(τυχαία σειρά):

1)Heavy Rain(ένα παιχνίδι βίωμα όπως έχω γράψει και σε άλλα άρθρα,ένα παιχνίδι που κάθε απόφαση μετράει και σε γεμίζει συναισθήματα.Το αγαπημένο μου στο ps3 μαζί με το Τhe Last Of Us.

2)The Last Of Us(καλοδουλεμένο παιχνίδι,δένεσαι με τους πρωταγωνιστές,είναι σαν να βλέπεις ταινία οι διάλογοι και έχει ωραίες εναλλαγές σε horror/stealth

3)Shadow Of The Colossus(Tι να πω γι αυτή την πρωτοποριακή ιδέα που σε βάζει να πολεμήσεις 16 αν θυμάμαι καλά Colossus.Παιχνίδι που όσοι παίξανε και τους άρεσε,το λατρέψανε.Το αγαπημένο μου παιχνίδι στο ps2 μαζί με Silent Hill 2.

4)Silent Hill(Mου αρέσουν τα 4 πρώτα ιδιαίτερα,αλλά ειδικά το πρώτο του έχω λίγη μεγαλύτερη αδυναμία γιατί βγήκε όταν ήμουν 17 και με "μεγάλωσε".Τρόμος,συγκίνηση,τεντωμένες αισθήσεις στο full.Το διαβολικό στοιχείο υπάρχει έντονο.

5)L.A.Noire(Δεν περίμενα να με συναρπάσει τόσο ο κύριος Phelps,αλλά αυτό το παιχνίδι έχει τρομερά στοιχεία από τη Roadstar που έχει βγάλει μεγάλες επιτυχίες.Ωραίο σενάριο και ιδιαίτερο gameplay,ειδικά στις ανακρίσεις !

6)Resident Evil(Μέχρι και το Code Veronica η σειρά μου άρεσε ιδιαίτερα.Αγάπη τεράστια το πρώτο παιχνίδι.Μαζί με το πρώτο Resi τα αγαπημένα μου στο psone.Tρόμος σε κάθε γωνία της έπαυλης,μουσικές μοναδικές,δύσκολο παιχνίδι χωρίς checkpoint

7)Devil May Cry/God Of War(Για να μη φάω 2 θέσεις,τα βάζω μαζί,hack n slash από τα λίγα,κινήσεις κινηματογραφικές ή βίαιες που μας κάνανε καλύτερους ανθρώπους.

8)Demon's/Dark Souls(Και εδώ δύο μαζί που κάνουν ένα.Πολύ δύσκολο παιχνίδι,ωραία γραφικά,νιώθεις ότι παίζεις ζωντανά αφού δεν έχει pause.Eίχα παίξει το Dark Souls και το θεωρούσα σχεδόν άψογο,αλλά το Demon's μου άρεσε λίγο περισσότερο με τις καινοτομίες(black/white tendency,pure/black world)

9)Project Zero(Μαζί με το Silent Hill είναι αυτό που με έχει κάνει να τρομάξω και κάτι να με τρώει ψυχολογικά όσο τίποτε άλλο...Μοναδικός Ιαπωνικός τρόμος που σε παρασύρει και σε"κατέχει"

10)Νi No Kuni:Wrath Of The White Witch(Το έκραζα από το όνομα,αλλά που να ξερα.Mπορώ άνετα να το χαρακτηρίσω το Super Mario World του ps3 και όχι επειδή έχουν το ίδιο στυλ παιχνιδιού,αλλά όταν κάποιος το παίξει θα καταλάβει.Μαγικό)

11)Deadly Premonition: Director's Cut(Ένα κρυμμένο διαμάντι,ένα παιχνίδι που σε μεταφέρει στην πόλη που διαδραματίζεται η πλοκή με φοβερή ιστορία και χαρακτήρες που δε θα ξεχάσει κάποιος σίγουρα)

12)Reckoning:Kingdoms Of Amalur(Μοναδικά ταξίδια σε μυθικούς κόσμους,πολύ έντονα χρώματα και γενικά ασταμάτητη δράση σε συνδυασμό με quests.Aδικημένο.)

13)Oddworld Abe's Oddysee(Το πρώτο μου παιχνίδι στο psone,έκανε πάταγο ο συμπαθής ήρωας...Δυσκολία μεγάλη,τρομερά σχεδιασμένοι κόσμοι,ιδέες που δανείστηκε το Beyond χεχε και ένα παιχνίδι μνημείο.

14)Parasite Eve(Άλλη παιχνιδάρα,σε κολλάει η υπόθεση,θέλεις να κάνεις τα πάντα,συνεχώς ανοιγούν νέα θέματα,πολύ καλή ι ιδέα με τα μιτοχόνδρια.Παιχνίδι που αξίζει κάποιος να δει.

15)Τhe Walking Dead(Μπορεί να είναι σαν να βλέπεις ταινία,αλλά το απόλαυσα.Κι εδώ συγκινήθηκα,δέθηκα με τον Lee και την Clementine και τα τρομερά σέναρια που πρέπει αναγκαστικά να πάρεις αποφάσεις που άλλους ευνοούν και άλλους όχι.

Παιχνίδια που δε με παρακίνησαν ποτέ να παίξω ή δε μου αρέσουν προσωπικά:

1)Infamous


2)Metal Gear Solid



3)Sly



4)Little Big Planet



5)Farcry



6)Call Of Duty/Battlefield



7)Ratchet/Clank



8)Hitman



9)Mass Effect



10)Tekken



11)Uncharted



12)Max Payne



13)Destiny



14)Bioshock



15)Tomb Raider


 


Αν θέλεις μου λες και τα δικά σου,από όποιες κονσόλες σκεφτείς.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχεις πολυ καλα παιχνιδια, αρκετα σπανια κιολας οπως το rule of rose και το kuon. Αν παιζεις/αγοραζεις παιχνιδια για το πρωτο playstation, κοιταξε και το chaos break, ειναι απο τα αγνωστα και πολυ καλα παιχνιδια τρομου.

[video=youtube;r58qu-Cu9Qc]

επισης κυκλοφορησε μονο σε Ευρωπη και Ιαπωνια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Getta Robo:Δεν το ήξερα,αν και δεν ενθουσιάστηκα ώστε να με παρακινήσει να το πάρω.Στα θετικά είναι σίγουρα η υπέροχη μουσική εντελώς horror.Ευχαριστώ πάντως που μου το έστειλες.Είδα ότι έχεις εικόνα από το Berserk που το θεωρώ κορυφαίο.Αν έχεις κανένα άλλο παιχνιδάκι υπ όψιν να μου πεις τέτοιου στυλ.Βρήκα φέτος 3,το ένα μόνο στην Ιαπωνία που μου αρέσει λιγότερο,αλλά τα άλλα 2 θα τα παραγγείλω.Είναι φυσικά για psone.
 
Το Chaos Break ειναι καλο παιχνιδι, αρκει να συμβιβαστεις με το 90ς κλιμα και καποιους ξεπερασμενους πλεον μηχανισμους. Αν και σπανιο, βρισκεται ακομα σε καλη τιμη και σε καμια περιπτωση δεν χανεις τιποτα να το κοιταξεις.

Τωρα απο hack and slash τρομου, κοιταξε απο Ιαπωνια μερια το Devilman για το PS1

[video=youtube;K-2VZCZpgeE]

Ειναι και ενα αλλο καπως παρομοιο για το PS2 απο Ιαπωνια, αλλα δεν μου ερχεται τωρα το ονομα του..

Τελος, εχω ανοιξει ενα παιχνιδι και με τα δικα μου παιχνιδια τρομου εδω, ριξε και εσυ καμια ματια!

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?20214-%C7-%F3%F5%EB%EB%EF%E3%DE-%EC%EF%F5-%E1%F0%FC-%F0%E1%E9%F7%ED%DF%E4%E9%E1-%F4%F1%FC%EC%EF%F5
 
Πρέπει να ομολογήσω ότι η εμπειρία μου από τέτοιου είδους παιχνίδια είναι από Resident Evil και Silent Hill με το πρώτο να μου αρέσει καλύτερα.
 
Αυτό είναι(Devil Man)το ένα που έχω βρει στο e-bay από τα 3 που κυκλοφόρησε μόνο σε Ιαπωνία και αυτό που με ενθουσίασε λιγότερο :D Tώρα κοιτάω τη συλλογή σου.
 
Eξαιρετικη συλογη φιλαρακι και αν παιζεις και παιχνιδια στο πρωτο Playstation θα σε προτεινα να βρεις και να παιξεις το Countdown Vampires αν δεν το εχεις παιξει μεχρι τωρα.Το gameplay του και γενικοετρα ειναι ακριβως οπως τα 3 πρωτα Resident Evil με την διαφορα οτι εδω οι εχθροι ειναι vampires η καλητερα κατι σαν ζομπι vampires:DΜπορει να το ξεσκισαν στα αρνητικα reviews αλλα πραγματικα το παιχνιδι αξιζει ωστε να ασχοληθει μαζι του καποιος fan αυτων των παιχνιδιων.Εγω προσωπικα παντως το ευχαριστηθηκα τα χριστουγεννα του 2000 που ειχα παρει κοπια την αμερικανικη εκδοση γιατι το παιχνιδι δεν κυκλοφορησε σε ευρωπη παρα μονο σε αμερικη και ιαπωνια.

 
Αυτό μάλιστα,ναι είναι καλή επολογή.Θα το προσθέσω στα άλλα 2 που θέλω από psone να αγοράσω.Ευχαριστώ.
 
Πίσω
Μπλουζα