Συμβουλές για παλιά μηχανικά ποντίκια

Omenforever

RetroMasteR
Joined
26 Mαϊ 2006
Μηνύματα
1.922
Αντιδράσεις
1.142
Και τα δύο early 90s ποντίκια μου δυστυχώς υπολειτουργούν. Το ένα μετά βίας κινεί τον κέρσορα, ενώ το άλλο τον κινεί διακεκομμένα. Έχω κάνει το αυτονόητο, να βεβαιωθώ δηλαδή ότι οι δύο κύλινδροι (οριζόντιος και κάθετος) δεν έχουν σκόνη, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει και τίποτα άλλο που μπορώ να δοκιμάσω.

Επιπλέον: Υπάρχει κάποιος που "επισκευάζει" παλιά ποντίκια; Ή ακόμη καλύτερα, υπάρχει τρόπος να αγοράσω ένα πλήρως λειτουργικό ποντίκι σήμερα;

Ευχαριστώ!
 
Εξαρτάται του πόσα μπορείς να δώσεις. Πιο κάτω σου βαζω λινκ από ΕΒΑΥ με τα ίσως πιο στιβαρά και σοβαρά ποντίκια με μπίλια που κυκλοφόρησαν ποτέ:

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Classi...3D252734407387

http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-Micros...YAAMXQDnpTasU-

Και σίγουρα θα βρεις κι άλλα. Κι όπως είπα, εξαρτάται του πόσα θες να δώσεις. Εγώ προσωπικά αν ημουν εργένης, θα χτυπούσα όχι ένα αλλά δύο με το ένα να το έχω μόνιμα αποθηκευμένο.

Παρ'ολ'αυτά, αν θες να ασχοληθείς με τα υπάρχοντα ποντίκια, μπορείς να τα ανοίξεις και να μας βγάλεις ορισμένες πολύ καθαρές φωτογραφίες για να δούμε (ο freaktmp δηλαδή πιο πολύ) τί μπορείς να κάνεις. Το Νο1 πρόβλημα ήταν η σκόνη που μάζευαν οι 2 κύλινδροι με αποτέλεσμα το φωτοκύτταρο να μη μπορεί να εντοπίσει τις τρύπες τους και άρα την κίνηση της μπίλιας. Σίγουρα η μπίλια θελει ενα τακτικό καθάρισμα με οινόπνευμα. Επίσης η ύπαρξη της μπίλιας καθιστά απαραίτητη τη χρήση mousepad. Εγώ κάπως έτσι θα δρούσα. Αν πέρα από όλ'αυτά (ήδη τσεκάρισες για σκόνη), εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα, ίσως η πλακέτα του ποντικιού να έχει κάποιο πρόβλημα. Θα βόλευε λοιπόν πολύ να μας έβαζες αυτές τις φωτογραφίες. Πάντως αν σε παίρνει, σκέψου το για ενα καινούριο ποντίκι. Εγώ ας πούμε πριν καμια 10αριά οταν ασχολούμουν εντατικά με τα Mac και τα ρετρό στο ΕΒΑΥ ήταν πιο φτηνά κι ο κόσμος δεν είχει ξυπνήσει (επαιρνες Α500 με 50 ευρώ), είχα τσιμπήσει 2-3 καινούρια σειριακά ποντίκια για Mac plus και δεν το μετάνιωσα γιατί τώρα έχουν πάει στα ύψη.
 
Oι τιμές είναι χώμα αλλά τα μεταφορικά είναι πολλά. Αμερική τι να κάνεις;
 
Λοιπόν... Χάρις στην παρότρυνση του Ρίγανη προχώρησα σε έναν καθαρισμό βγαλμένο από επιθεώρηση του Ε.Σ*: Τσιμπιδάκια, μπατονέτες, οινοπνεύματα, βελόνες, βεντούζες, ακουαροφόρτε κλπ.

Τώρα το ποντίκι δουλεύει σαν καινούργιο!!!

Ι love you Rigani...

*Το μόνο αρνητικό είναι ότι θυμήθηκα και έναν ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΟ ε.μ.θ...
 
Πίσω
Μπλουζα