Συχνο resetting σε Vista..

phil_vr

RetroNuts!
Joined
7 Μάρ 2007
Μηνύματα
1.944
Αντιδράσεις
62
Eχετε σιχαθει τις μπλε οθονες και συχνες επανεκινησεις στα Vista? Read on..

Ειχα πραγματικο προβλημα το τελευταιο διαστημα με συχνες επανεκινησεις στα Vista, αλλα δεν φαινοταν να ειναι καθαρο προβλημα του λειτουργικου. Συγκεκριμενα, θα εκλεινε απο μονος του ο υπολογιστης (Acer Extensa 4420), βγαζοντας για λιγα δευτερολεπτα μια μπλε οθονη και κατι κωδικους, και θα εκανε επανεκινηση και θα εδειχνε και ενα καρτελακι με διαφορες διευθυνσεις προβληματων. Φυσικα ποτε δεν βρηκε καποιο update η βοηθεια απο το ιντερνετ οπως προτρεπει να κανουμε. Ολες οι πηγες στο ιντερνετ εδειχναν οτι προκειται για hardware issue.

Το πινακακι εδειχνε κατι τετοια:

BCCode: f7

```````````

```````````

```````````

``````````` κλπ

Ολα εδειχναν να ειναι προβλημα ειτε υπερθερμανσης (μεχρι που αρχισε να κανει τα ιδια ακομα και κρυο), ειτε απο υπερφορτωμενο multitasking εργο (μεχρι που αρχισε να κανει τα ιδια ακομα και με καθαρο desktop), και απλα με ειχε φερει σε επιπεδο απελπισιας. Οι γνωστες λυσεις restoring και ολικης επαναφορας (ακομα και απ την αρχη format και στησιμο) δεν απεδωσαν και ακομα και χωρις προγραμματα φορτωμενα (καθαρο Vista στησιμο δηλαδη), οι επανεκινησεις συνεχιζοντουσαν.

Μεχρι που μια μερα δοκιμασα μια διανομη linux (Simply Mepis) σε stick για μια μερα και το εβαλα για testαρισμα. Μιαμιση μερα μετα το μηχανημα ηταν ακομα ανοικτο και ειχα τρεξει ενα σωρο ταινιες και μουσικη. Εκει αρχισα να πειθομαι οτι μπορει να ειναι κατι αλλο υπαιτιο. Ετσι αποφασισα να βαλω τα XP στο μηχανημα (απο Vista Home Premium που ειχε δικα του) και για την καλη μου τυχη το site της acer εχει τα παντα σε drivers ακομα και για τα παλιοτερα μοντελα της. Αποτελεσμα: Problem Solved! Το μηχανημα δεν εχει κανει το παραμικρο και ειναι τωρα η 5η μερα που το εχω αναμενο και απλα δεν τιθεται θεμα προβληματος.

Να μην σας τα πολυλογω, βρηκα μια "ετυμηγορια" που δεν ξερω κατα ποσο στεκει, αλλα ισως βοηθησει καποιους που ισως να εχουν παρομοιο προβλημα. Τα Vista πρεπει να εχουν καποιο προβλημα με "κουρασμενο" hardware. Αυτο το διαπιστωσα μιας και ενα μεγαλο προβλημα που ειδα και σε διαφορα φορουμ και συζητησεις, ειναι στα power options και με προβληματα που αρχισαν μετα απο περιοδο χρησης στα ξαφνικα. Εκει που εχουμε επιλογες για Hibernate, sleep, drive shutdown κλπ, ισως εχει καποιο προβλημα που αλλο λειτουργικο να μην δινει σημασια σε ιδιοτροπιες hardware. Και παλι επαναλαμβανω, δεν ειχα προβλημα με τα power options απο οταν πηρα το μηχανημα, και παντα τα εχω ολα σε never ειτε ειναι για πριζα ειτε για μπαταρια. Ολα σε high performance status τα ειχα και τα εχω. Αλλα αρχισε να κανει διαφορα ετσι στα ξαφνικα, μεχρι που οι επανεκινησεις εγιναν καθημερινο φαινομενο.

Με τα XP (XP Pro SP3) το προβλημα απλα δεν υφισταται πλεον και το μηχανημα δεν εχει παρουσιασει το παραμικρο, οποτε σιγουρα εχει να κανει κατι με τα Vista. Οπως και να εχει, με την λυση αυτη εχω βρει την υγεια μου, και αν καποιος ταλαιπωρειται αδικα ας τσεκαρει και αυτη την επιλογη.

*** Πριν βαλω τα XP, εγκατεστησα αλλες δυο εκδοσεις Vista (Pro σε ελληνικα και αγγλικα) με τα ιδια δυστηχως αποτελεσματα.
 
Πεταξε τα ,τα Σβηστα,βαλε αν μπορεις 7αρια επανω,τα συνιστω.
 
ZX_Spectrum είπε:
Πεταξε τα ,τα Σβηστα,βαλε αν μπορεις 7αρια επανω,τα συνιστω.
+1000.....

MAC OS και Linux για ποιο ψαγμένους.......οτιδήποτε εκτός τα Ζβύστα.

Απο προσωπική μου εμπειρία , αυτοκαταστρέφονται μετά απο κάθε άνοιγμα , σβύσιμο.... κάτι σαν ορολογιακή βόμβα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το προβλημα εχει λυθει ZXSpectrum.. με τα ΧP ολα επανηλθαν σε ηρεμια! (Προτιμω τις καλες δοκιμασμενες λυσεις μιας και δεν μου αρεσουν τα 7).
 
Πόσο κουλ φαίνεστε που βάζετε ένα "σ" μπροστά, σας ζηλεύω :)
 
Αντιμετώπισα παρόμοιο πρόβλημα στον 1545άρη Inspiron της Dell με τα 32μπιτα Vista και 7. Μόνο που στην περίπτωσή μου δεν ήταν θέμα hardware αλλά μιας απλής ρύθμισης του BIOS. Το pc μου έβγαζε BSoD μόνο όταν έθετα εκτός λειτουργίας την υπηρεσία αποτροπής εκτέλεσης δεδομένων DEP.
 
Καλά, απο τωρα και στο εξής θα σε λέμε "tatus"...
 
Δεν ειναι προβλημα των Vista οι μπλε οθονες που εχεις. Ειναι θεμα hardware. Απλα τα vista "στρετσαρουν" πιο πολυ το Hardware σε σχεση με XP/Linux. Θα σου λεγα να τρεξεις καποιο memtest, orthos blend και αλλα προγραμματα να δεις ποσο σταθερο ειναι το συστημα σου. Μπλε οθονες 99% ειναι οι μνημες παντως εαν δεν ειναι καποιο συγκεκριμενο software
 
Πίσω
Μπλουζα