Σφάλματα (bugs) σε παιχνίδια

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
212
Στο PC σίγουρα γίνεται και γινόταν το "έλα να δεις" από σορία σφαλμάτων . Στις κονσόλες ωστόσω αυτό το φαινόμενο ήταν πολύ σπάνιο . Εσείς είχατε δει ποτέ κάποιο σφάλμα ; Κάποιο κόλημα , μπέρεδμα στα γραφικά κτλ ;

Εγώ το μοναδικό που θυμάμαι ήταν στο Croc στο Suturn , το οποίο δεν γινόταν να το παίξει κανείς κανονικά , καθώς αν ακολουθούσε την τυπική αλληλουχία (βάζω CD και ξεκινάω το παιχνίδι) , ο Croc φαινόταν ως μια άμορφη μάζα από πολύγωνα ! Προκειμένου λοιπό να τρέξει καλά , έπρεπε να βάλεις μεν το CD , αλλά να μην επιτρέψεις στο Saturn να το δει ως παιχνίδι του , αλλά να το εκκινήσεις στο μενού όπου έπαιζε τα μουσικά CD και μόνο από εκεί να του πεις να το τρέξει σαν παιχνίδι !

Θυμάμαι είχα πάρει τηλέφωνο στη Zegetron για να τους αναφέρω το πρόβλημα και μόλις τους είπα πως πρόκειται για το Croc , δεν με άφησαν να τους πω περισσότερα . Αμέσως μου είπα τι να κάνω , καθώς αυτό ήταν επίσημο σφάλμα !
 
Χαχα ναι γνωστό αυτό με το Croc.Σε κονσόλα θυμάμαι το Sonic Adventure που πέρναγα μέσα από τοίχους χαλάρα ξέρω γω.Και στο Sonic 06 στο XBOX 360 ενός φίλου που απλά δεν παίζεται το παιχνίδι.Χαλαρά πιο buggy ακόμα και από το Gothic 3!
 
Χα ! Gothic 3 ! Αυτός πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στα σφάλματα !
 
Εγω θυμαμαι, στο 90 Μinutes στο Dreamcast, μετα απο ενα σουτ που τρανταξε τα δοκαρια, η μπαλα συνεχισε να αναπηδα αιωνιως στο οριζοντιο δοκαρι. Αφου επιστρατευσα (ανεπιτυχως) και τον ψηλοτερο παιχτη της ομαδας να φτασει την μπαλα αναγκαστικα να κανω restart.
 
Δείτε ένα videaki με μπόλικα bugs!

[ame=

[MEDIA=youtube]44hydavDGFU[/MEDIA]]http://www.youtube.com/watch?v=44hydavDGFU&feature=related
Ομολογώ δεν είχα παρατηρήσει κανένα παρόλο που έχω παίξει άπειρες ώρες τα συγκεκριμένα παιχνίδια
 
Τώρα johnny που είπες πέρι αθλητικών παιχνιδιών , θυμήθηκα το NΒΑ 97 στο Mega Drive . Με ένα φίλο μου είχαμε φτιάξει παλιούς παίχτες στις ομάδες Lakers και Bulls . Το λοιπόν , σε κάποια φάση κάνω ένα σουτ με ένα παίχτη των Bulls και η μπάλα αναπηδάει στο στεφάνι . Όσοι ήταν από κάτω πηδήξαν για ριμπάουντ . Πηδάει λοιπόν και ο Τζαμπάρ και βουτάει τη μπάλα και τι την κάνει ; ... Την κάρφωσε στο καλάθι της ομάδας του !

Θυμάμε πως το παιχνίδι είχε και Replay . Ώρε γέλια που είχαμε ρίξει !
 
Ως τώρα παρατήρησα οτι έχουμε αναφερθεί σε Mega Drive, Saturn και Dreamcast. :sealed:
 
Ναι, γιατί οι καζουαλάδες που παίζανε σε $ony και Nimbimbo δεν ήταν αρκετά hardcore για να προσέξουνε το παιχνίδι τόσο ώστε να δούνε τα bugs. :diablotin:
 
Όντως, μάλλον θα έπρεπε να μεταφερθεί σε πιο γενικό sub-forum, όπως στο

Retro Gaming - Κουβέντα.

Από όσο μπορώ να θυμηθώ πάντως, τα περισσότερα glitches τα έχω δει στα arcade, όταν άρχιζαν να τα παίζουν οι πλακέτες, ειδικά δε στα Street Fighter με ελληνικής κατασκευής καμπίνες...

Γενικά, μάλλον θυμάμαι πιο έντονα τα arcade, γιατί αλλιώς πονούσε να χάνω τα λιγοστά λεφτά από το χαρτζηλίκι μικρός, εξαιτίας προβλήματος/κολλήματος.
 
Το Croc για το Saturn το γράφει μέσα και στο manual. Έχει να κάνει με τη μνήμη του Saturn νομίζω. Το ξέρω γιατί έχω το παιχνίδι. Στα arcades τώρα είχα βρει ένα glitch στο Street Fighter 2 turbo.Έπαιρνα τον Balrog έκανα γρήγορα αριστερά δεξιά με το μοχλό και εκτός το κόλπο με τις γροθιές ο Balrog πετούσε και fireballs !! Το αποτέλεσμα ήταν να τερματίζω για πλάκα το παιχνίδι και σε ελάχιστα λεπτά. Ακόμη ένα glitch που είχα βρει είναι στο Fortress of Fear στο Game Boy. Μόλις ξεκινάει το παιχνίδι έχεις πατημένο το δεξιά και το Α (άλμα) ο ιππότης πέφτει κατευθείαν στο κενό και χάνεις. Όταν η οθόνη γυρίζει πίσω για να εμφανιστεί πάλι ο χαρακτήρας αυτή δε σταματάει παρά γυρίζει διαρκώς πίσω μέχρι που ξεπερνάει τα όρια και αρχίζει να γεμίζει χαρακτήρες. Με την 1η ευκαιρία θα ανεβάσω και βίντεο καθώς δεν είδα κάτι στο youtube. Παρόμοιο με αλλοιωμένα γραφικά πέτυχα και στο Bart Vs Space Mutants στο Game Gear.
 
Δεν ξέρω αν θεωρείται bug ή αν έχει λογική εξήγηση, αλλά στο Tekken 3, όταν τερμάτιζες με το τερατάκι τον Gon και έδειχνε στο τέλος την ιστορία του, η ιστορία του "κολλούσε" και έμπαινε σε infinite loop, δηλαδή στο repeat, αντί να παίξει μια φορά και να τελειώσει.
 
johnny19818 είπε:
Ακόμη ένα glitch που είχα βρει είναι στο Fortress of Fear στο Game Boy. Μόλις ξεκινάει το παιχνίδι έχεις πατημένο το δεξιά και το Α (άλμα) ο ιππότης πέφτει κατευθείαν στο κενό και χάνεις. Όταν η οθόνη γυρίζει πίσω για να εμφανιστεί πάλι ο χαρακτήρας αυτή δε σταματάει παρά γυρίζει διαρκώς πίσω μέχρι που ξεπερνάει τα όρια και αρχίζει να γεμίζει χαρακτήρες.
Τράβηξα ένα βίντεο με το φτωχό πλην τίμιο κινητό μου για να δείτε το glitch.

[video=youtube;e9U631P-aZM]

 
Τι μου θύμισες τώρα... Θυμάμαι αυτό το κολπάκι που έχανες μια ζωή και σε γύρναγε πιο πίσω, αλλά δε μου χε τύχει ποτέ αυτό το κολληματάκι. Παίζει να είναι και θέμα cartridge.
 
Το βίντεο είναι από emulator σε PSP αλλά το είχα ανακαλύψει και από παλιά.
 
Α τοτε πάσο! Είναι θέμα προγραμματισμού, αλλά εμένα δε θυμάμαι να μου έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ή να μου έχει συμβεί αλλά να το πέρασα στο ντούκου.
 
Α ρε Jhonny τι με θυμησες τωρα.Απο τα πολυαγαπημενα μου παιχνιδια στο game boy με το φανταστικο εξωφυλο που αλλα περιμενα να δω και αλλα ειδα αλλα τελικα το λατρεψα αυτο το παιχνιδιακι.
 
Όντως το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κάπως παραπλανητικό το εξώφυλλο του. Καλό είναι πάντως αν και αρκετά δύσκολο όσο προχωράει.
 
Σε μερικά Arkanoid, αν κολλήσεις τη μπάλλα με τη ρακέτα στη γωνία "στο τσακ", κολλάει ο ήχος, η μπάλλα μένει για λίγα δευτερόλεπτα "κάτω" από τη ρακέτα, και τελικά τη χάνεις.
 
Πίσω
Μπλουζα