Σχολικές εφημερίδες από μαθητές

foutix

RetroNuts
Joined
5 Αύγ 2012
Μηνύματα
1.766
Αντιδράσεις
1.230
Δεν είδα να το χει γράψει κανείς, αλλά χθές θυμόμουν μια φάση που έκανε θραύση τέλη 80 άρχες 90 στα σχολεία. Την έκδοση σχολικής εφημερίδας από μαθητές με νέα από το δημοτικό, γυμνάσιο (κυρίως) και διάφορα θέματα όπως υπολογιστές, επιτραπέζια, βιβλία λογοτεχνικά, σπαζοκεφαλιές κτλ. Θυμάμαι την βγάζαμε φωτοτυπίες και την πουλούσαμε 30-40 δραχμές. Εννοείται πως οι περισσότερες σελίδες της ήταν χειρόγραφες και έφτανε περίπου τις 30 σελίδες. Και κλασικά δένονταν άνω αριστερά με χοντρό συρραπτικό.
 
Εχεις δίκιο DINO απλά δεν έψαξα τα έντυπα δεδομένου οτι αυτές οι "εκδόσεις" ήταν ερασιτεχνικές και είχαν ως άξονα το σχολείο. Για μια χρονία την κυκλοφορούσαμε, καθέ βδομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα και έπειτα κάθε 15. Για να μαι ειλικρινείς εμείς βγάζαμε το μικυ μάους μας από την πώληση της εφημερίδας (120-150 δρχ) και είχαμε μεγάλο τιραζ περί τα 40 φύλλα εβδομαδιαίως. Βάζαμε το χαρτί και την εκτύπωση την κάναμε είτε σχολείο είτε στις δουλειές των γονιών μας, κυκλικά.

ΥΓ: Τότε είχα πρόβλημα με το μίκυ μάους με πρήζαν οτι παραμελώ τα μαθήματα και δεν μου έδειναν λεφτά. Τι μυαλό που είχαν οι γονείς μας τότε, αφού μόλις το αγοράζαμε έπειτα από 30 άντε 45 λεπτά το είχαμε τελειώσει; Και να σκεφτείς οτι η Παρασκευή το απόγευμα ήταν πάντα μια νεκρή μέρα, μέρα για ανάπαυση, όταν ήμουν μικρός. Γι αυτό άλλωστε έβγαινε και το περιοδικό εκείνη την μέρα.
 
Πίσω
Μπλουζα